«Κι αν μπορέσεις, επίσης, να γίνεις διαλογιστικός στη σεξουαλική σου ζωή, αν μπορείς να ‘σαι σιωπηλός όσο κάνεις έρωτα, με ένα είδος χορού, θα εκπλαγείς. Έχεις μια ενσωματωμένη διαδικασία που θα σε πάει στην πιο μακρινή ακτή.» Osho, The Book of Wisdom.

Σίγουρα έχετε ακούσει για τα οφέλη του διαλογισμού και πόσο φανατικούς υποστηρικτές έχει εξαιτίας των αποτελεσμάτων του. Η πνευματική συγκέντρωση, που χρειάζεται στη διαδικασία του διαλογισμού, επιτυγχάνεται με βαθιά χαλάρωση κι, οπωσδήποτε, απομάκρυνση εξωτερικών ερεθισμάτων, για να επιφέρει το μέγιστο ποσοστό χαλάρωσης κι ευεξίας. Έχετε σκεφτεί, λοιπόν, ποτέ πόσο μεγάλη απελευθέρωση κι απόλαυση μπορεί να επιφέρει ένας τέτοιος διαλογισμός στον τομέα του σεξ; Ένα πεδίο που σίγουρα απασχολεί τη μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων και που παράλληλα, σε μεγάλο βαθμό, συνοδεύεται από αμηχανία και στρες.

Έχει αποδειχτεί ότι πολλοί φτάνουν στο σημείο να μην ευχαριστιούνται τη σεξουαλική πράξη, να μην καταφέρνουν να φτάνουν συχνά σε οργασμό και κορύφωση, γιατί ο νους τους εκείνη τη στιγμή τρέχει σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που το μυαλό μπλοκάρει παρασέρνοντας σ’ αυτό το μούδιασμα και το σώμα, μέσα από ανασφάλειες, φόβους και ταμπού.

Ο οργασμός υπόσχεται πολλά, αλλά απογοητεύει πλήθος κόσμου, μιας κι έχει μικρή διάρκεια και για πολλούς είναι κάτι που δύσκολα πετυχαίνουν. Ακόμα κι όταν συμβαίνει, σκάει σαν πυροτέχνημα και μετά αφήνει ένα αίσθημα κενού, κι εδώ είναι που ο σεξουαλικός διαλογισμός έρχεται να υποσχεθεί πως θα σε βοηθήσει να το γεμίσεις και θα σε κάνει να νιώθεις πλήρης, ακόμα κι αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της πράξης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την γκουρού της επικοινωνίας των φύλων κι ομιλήτρια στο TEDx, Νικόλ Ντέιντον, ο οργασμικός διαλογισμός μπορεί να οδηγήσει τους εραστές σε μια διαρκή κατάσταση οργασμού, η οποία μπορεί να τους κάνει να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. Το βασικότερο συστατικό αυτής της διαδικασίας είναι ο χρόνος. Όσο πιο αργά το κάνεις, τόσο μεγαλύτερη απόλαυση θα ‘χεις. Ο χρόνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την απόλαυση κάθε είδους, όπως και στο φαγητό, γιατί λοιπόν να μην ισχύει και στο σεξ;

Απαιτείται, λοιπόν, αυστηρά ο χρόνος των 15 λεπτών, μέσα στα οποία οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να συγκεντρώνονται αποκλειστικά σε μία πράξη, όπως για παράδειγμα οι πιέσεις και το χάιδεμα της κλειτορίδας. Οφείλουν κι οι δύο να αυτοσυγκεντρωθούν στην ίδια πράξη κι η “pleasure by proxy” (απόλαυση δια της εγγύτητας), όπως την ονομάζει, καταφέρνει να φέρει την ίδια απόλαυση και στους δύο παρτενέρ, ανεξάρτητα απ’ το ότι μόνο η ερωτογενής ζώνη του ενός υπόκεινται σε αυτή τη διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα ο ένας γνωρίζει καλύτερα το σώμα του άλλου κι αυτό είναι κάτι που τους φέρνει πιο κοντά συναισθηματικά, προσδίδοντας το αίσθημα της ικανοποίησης. Το μυστικό, φυσικά, βρίσκεται στον χρόνο, που αντί ο οργασμός να ‘ναι γρήγορος κι ανυπόμονος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χρειάζεται να κορυφώνεται σταδιακά και να ‘χει υπομονή και διάρκεια.

Βέβαια, να τονιστεί ότι πρόκειται για άσκηση διαλογισμού, οπότε δεν πρέπει να ακολουθείται από σεξ. Αυτή η διαδικασία τρέφει το σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο ορίζει τη λίμπιντο και τα αισθήματα, οδηγώντας, τελικά, στην αύξηση του αισθησιασμού και προετοιμάζοντας το σώμα για το καλύτερο, με στόχο μια πιο έντονη σεξουαλική επαφή.

Αν καταφέρετε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε ευχάριστα συναισθήματα και τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά που βρίσκεστε με τον αγαπημένο σας, σίγουρα θα ‘ναι σαν να βρίσκετε στο κρεβάτι για πρώτη φορά.

Συντάκτης: Μαρία Βίγλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη