Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Κι όλα όσα επιτρέπονται, αλλά κι αυτά που λένε κάποιοι πως απαγορεύονται, όταν γίνονται κοινή συναινέσει τότε απλώς εκτοξεύονται βεγγαλικά και φωτίζουν ουρανούς και κορμιά.

Αυτό που σου βγάζει ο άνθρωπος που σκίζει την ηρεμία σου και διεγείρει αισθήσεις και κύτταρα, δεν είναι πάντοτε ίδιο. Κι εσύ κάνεις πάντα μόνο όσα πραγματικά θες. Κι εσύ δε θες τελικά πάντα τα ίδια, γιατί δεν είσαι πάντοτε ο ίδιος άνθρωπος ούτε κι ο ίδιος εραστής.

Ακόμη κι αν κάποιες φορές δείχνεις να συμβιβάζεσαι με κάποια ζητούμενα, πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πως το κορμί δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει όταν το μυαλό λέει όχι, μα και τα όχι σου δεν είναι ποτέ το ίδιο απόλυτα γιατί όλα εξαρτώνται απ’ το πόσο δυνατά είναι όσα σε κάνει ο άλλος να αισθανθείς.

Στο σεξ γίνεσαι γευσιγνώστης και πειραματίζεσαι, δοκιμάζοντας κάθε φορά κάτι άλλο που μπορεί και να διαφέρει απ’ την πεπατημένη σου. Όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που σε συντροφεύει στο εκάστοτε σεξουαλικό ταξίδι. Άλλωστε για να μάθεις πόσα και ποια είναι αυτά που θες όντως να κάνεις πάνω στην κάβλα σου οφείλεις να δώσεις στο κορμί σου ένα πλήρες μενού των όσων φαντάζεσαι και φαντασιώνεσαι. Ερχόμενος πιο κοντά στις επιθυμίες σου, δαμάζεις τις επιδιώξεις σου και δεν τις αφήνεις να ορίζονται απ’ τα απωθημένα σου.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις κάτι που δε σε κάνει να νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου. Στο σεξ η χειραγώγησή σου οριοθετείται από σένα και μόνο και αυτό οφείλεις να το σεβαστείς κι εσύ, αλλά κι ο ερωτικός σου παρτενέρ. Για να πάρεις και να προσφέρεις απόλαυση θα πρέπει κάθε σου κίνηση να κάνει την ψυχή, το νου και το σώμα να σπαρταράν από ηδονή κι απελευθέρωση. Κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει ή να σε καταδικάσει για τα όσα εσύ θεωρείς καβλωτικά. Τα δεδομένα και τα ζητούμενά σου μπορεί ν’ αλλάζουν, αλλά το μόνο που πρέπει πάντα να γίνεται κατανοητό κι αντιληπτό απ’ τον εκάστοτε σύντροφό σου είναι το δικαίωμα σου για επιλογή, άρνηση κι οπισθοχώρησή σου. Καμία καταπίεση, κανένα πρέπει, καμία υποχρέωση.

Όλα όσα διαδραματίζονται οφείλουν να οδηγούν στην ελευθερία ενστίκτων, επιθυμιών, προσδοκιών. Ένα παιχνίδι που τους κανόνες τους θέτεις σύμφωνα με τα όσα πραγματικά γουστάρεις να κάνεις, ώστε στην πορεία να μη μετανιώσεις για όσα έζησες και να μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Άσε το κορμί να οδηγήσει το μυαλό κι αν κάπου τα βρεις σκούρα απλώς άλλαξε πορεία. ΄

Άλλωστε ό,τι γίνεται αυθόρμητα έχει άλλη γλύκα. Όταν ακολουθείς αυτό που πραγματικά θες, στο σεξ, αλλά και στη ζωή γενικότερα καταφέρνεις να έχεις την κορύφωση. Αντιθέτως ό,τι γίνεται με οδηγίες χρήσεως ή αποσκοπώντας να κερδίσεις τον άλλον, χωρίς να το απολαμβάνεις εξίσου κι εσύ, τότε κάποια στιγμή αυτό γίνεται αντιληπτό κι επέρχεται το απόλυτο ξενέρωμα κι απ’ τις δύο πλευρές.

Αφέσου, λοιπόν και ξετύλιξε σιγά-σιγά το κουβάρι που θα σε καθοδηγήσει μέσα στο λαβύρινθο των σεξουαλικών απολαύσεων, δίνοντάς σου κάθε φορά τη σωστή κατεύθυνση που θα σε οδηγήσει στον προορισμό σου, ο οποίος δεν είναι άλλος απ’ την απόλυτη ηδονή.

Το σώμα σου σού ανήκει κι είναι δώρο που αφήνεις στα χέρια κάποιου κάθε φορά, ευχόμενος να το φροντίσει τόσο ώστε να μη θες ν΄ απομακρυνθείς από κοντά του. Γίνεσαι εραστής, ερωμένη και ταυτόχρονα βρέφος που αναζητάει να ξεδιψάσει την ερωτική του πείνα μέσα από λόγια, αγγίγματα, αγκαλιές και φιλιά.

Όσα δίνεις στο σεξ, είτε πρόκειται για one night stand είτε για κάτι που θα έχει διάρκεια, φρόντισε να βάζεις ψυχή και να το γουστάρεις πραγματικά. Η ερωτική πράξη δεν είναι καλλιστεία, ούτε αγώνας δρόμου, δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου ίσως. Κάνε όσα θες, όπως θες κι όποτε θες, έτσι απλά κι αυθόρμητα. Ζήτα από τον άλλον με τον τρόπο σου να σεβαστεί τα όριά σου, αφού πρώτα τα δοκιμάσεις εσύ. Γιατί σίγουρα μια δοκιμή θα σε πείσει για το πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις σ’ αυτό το ταξίδι που ονομάζεται σεξ-έρωτας. Κάνοντας πάντα όσα όντως θες.

Συντάκτης: Μελίνα Αγγελάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη