Για να δημιουργηθεί μια σχέση με τα όλα της σημαίνει πως κι οι δύο επενδύουν νου, ψυχή και σώμα. Βάζουν κάτι απ’ τα συστατικά τους στο μπολ κι ανακατεύουν ώσπου να δέσει το γλυκό.

Ένα έδεσμα που όσο το γεύονται καταλαβαίνουν και τη γεύση του και κατά πόσο μπορούν να το χωνέψουν ή να έχουν δυσανεξία προς αυτό. Όπως και να ‘χει, όμως, υφίσταται μια σχέση όπου τα συναισθήματα εμπλέκονται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Αν αυτοί οι δυο άνθρωποι καταφέρουν να προχωρήσουν σημαίνει πως οι πτυχές του εαυτού τους βρήκαν συμβατό δότη. Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη πιθανότητα να τα βρίσκουν μόνο πνευματικά, ή μόνο σωματικά. Να μην μπορούν ν’ αποδώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στη συγκεκριμένη σχέση, οπότε αποχωρούν κι αφήνουν χώρο στον άλλον ν’ αναπνεύσει και στον εαυτό τους να λειτουργήσει ελεύθερα.

Σε κάθε σχέση, όμως, που δεν προσδιορίζεται ως fling, ελεύθερη δηλαδή, τα συναισθήματα κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα δε, μ’ αυτά, αρχίζουν να δημιουργούνται συνήθειες κι εικόνες καθημερινότητας που συμπεριλαμβάνουν και τον άλλο.

Όταν όλα όσα συνθέτουν μια σχέση έχουν έντονη παρουσία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, το να περάσουν σε μια συμφωνία ελεύθερης σχέσης μεταξύ τους, σε ένα fling, σημαίνει πως κι οι δυο έχουν αποποιηθεί των συναισθημάτων τους κι έχουν αποδεσμευτεί από κάθε είδους διεκδίκηση ή ελπίδα επανένταξής τους στη ζωή του άλλου.

Ελεύθερη σχέση σημαίνει να σε ενώνει με κάποιον μόνο το σεξ, χωρίς καμιά απαίτηση ή υποχρέωση. Σημαίνει να μη διεκδικείς κάτι απ’ το χρόνο του ή τη ζωή του, να μη ζηλεύεις και φυσικά να μην αισθάνεσαι. Να διαθέτετε τα κορμιά σας στις ορμές σας και ν’ απομακρύνεστε ήσυχα κι ωραία μόλις ικανοποιηθούν οι ανάγκες της σάρκας. Άντε να ειπωθεί και κάτι κοινότυπο μεταξύ σας του τύπου «Τι κάνεις; Πώς είσαι; Καλησπέρα, καλημέρα κι άντε γεια».

Μπορείς να το βιώσεις αυτό όταν έχεις προλάβει να ερωτευτεί κι αγαπήσει κάποιον; Μπορείς να κλείσεις σε κάποιο σακί όλα όσα σας έδεσαν και ν’ αφήσεις απέξω μόνο το σεξουαλικό κομμάτι;

Αν μπορείς να το καταφέρεις, τότε μπορείς μια σχέση σου να την περάσεις στη φάση του fling. Διακινδυνεύοντας την ψυχική σου ισορροπία και δίνοντας στον άλλον το δικαίωμα να εισβάλλει στη ζωή σου όποτε του καπνίσει. Χωρίς να το καταλαβαίνεις δημιουργείται ένα είδος εξάρτησης και μια κατάσταση τοξική, σε περίπτωση που δεν είναι σύμφωνα και τα δύο μέλη της για τη μορφή της.

Αν το μόνο που αναζητάς τη συγκεκριμένη περίοδο είναι μερικούς οργασμούς γιατί να τους ψάχνεις σε κάποιον που υπήρξατε κάτι πολύ περισσότερο από απλοί εραστές; Μήπως μέσα σου παραμονεύει πάντα μια πιθανότητα επαναφοράς του δεσμού σας; Αν θες ν’ αποφύγεις μπερδέματα και να σκαλίζεις συνεχώς το παρελθόν, δώσε την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να γίνει το fling σου.

Βασικά δώσε τη δυνατότητα σε σένα να ξεκολλήσεις απ’ την οικειότητα που αισθάνεσαι με το συγκεκριμένο σώμα, μια επικίνδυνη οικειότητα που σε αποσυντονίζει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και πολλές φορές να σε κρατάει μακριά από καινούριες εμπειρίες και γνωριμίες.

Όταν γεννιέται κάτι μέσα σου που έχει τ’ όνομα «αγάπη» ή «έρωτα» για κάποιον, είναι δύσκολο να το φιμώσεις και να το σκοτώσεις. Αν πάψει να υπάρχει αυτό, γιατί θα πρέπει να διατηρείς ένα ουτοπικό δέσιμο με τον άλλον, που φανερώνει τη δυσκολία σου ν’ απαγκιστρωθείς από εκείνον; Αν το κάνεις με τη δικαιολογία την σεξουαλικής σας ταύτισης, ίσως θα πρέπει ν’ αναρωτηθείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, όχι μόνο απ’ τη μεριά σου αλλά κι από τη μεριά του άλλου.

Ο επίλογος μιας σχέσης που υπήρξε ενεργή είναι δύσκολο να περάσει στο στάδιο του fling. Αν όντως συμβεί ίσως τελικά να μην υπήρξε ποτέ σχέση ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο ανθρώπους, παρά μόνο στα λόγια.

Συντάκτης: Μελίνα Αγγελάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη