Το σενάριο να παρακολουθήσεις ταινίες πορνό με τη σχέση σου, με τον άνθρωπο που επέλεξες να ‘χεις σταθερά και μονογαμικά (λογικά) στο πλευρό σου, από κάποιους αντιμετωπίζεται αμήχανα και θεωρείται ταμπού κι από άλλους επικροτείται σαν εξαιρετική ιδέα για να διατηρείς τη σχέση σε ένταση και με πάθος.

Καθένας το βλέπει από άλλη οπτική, σε κάθε περίπτωση, όμως, δε θα έπρεπε να κρίνουμε πριν δοκιμάσουμε. Φυσικά, κανείς δε σε αναγκάζει να το κάνεις, αν νιώθεις άβολα ή αν πιστεύεις πως δε σε εκφράζει, αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να το επιχειρήσεις μία φορά, ώστε να καταλήξεις με βεβαιότητα στο αν το συγκεκριμένο παιχνίδι σου ταιριάζει ή όχι.

Το πορνό, αυτόματα κι ασυναίσθητα, –σχεδόν– πάντα μας διεγείρει. Όσο κι αν κράζουμε τις τσόντες ή αποφεύγουμε να παραδεχθούμε ότι τις βλέπουμε (και μας αρέσει), όλοι μας κάποια στιγμή μπήκαμε στον πειρασμό να παρακολουθήσουμε έστω και λίγα λεπτά από μια ταινία με τέτοιου είδους περιεχόμενο. Είτε είμαστε ελεύθεροι είτε σε σχέση, για λόγους που δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με ερωτική πείνα κι ανάγκη για εκτόνωση, βλέπουμε πού και πού –ή και φανατικά ορισμένοι– ταινίες πορνό, γιατί μας χαλαρώνουν, μας ερεθίζουν, μας διασκεδάζουν, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το σώμα μας, κι ίσως να εξελίξουμε τις τεχνικές μας. Κι αφού ο καθένα μόνος του το κάνει, τι πιο φυσιολογικό απ’ το να το δοκιμάσουμε μια φορά μαζί με τον σύντροφό μας; Γιατί να παρακολουθούμε μόνοι μας κάτι που μπορούμε να το απολαύσουμε με παρέα, κι εγγυημένα θα καταλήξει πολύ καλύτερα;

Αν το καλοσκεφτείς, παρακολουθώντας με τη σχέση σου μια ταινία πορνό, εξοικειώνεσαι με την ιδέα πως πιθανώς να το κάνει κι όταν εσύ δεν είσαι εκεί κι έτσι δεν μπαίνεις πια στη διαδικασία να ζηλέψεις, αν τυχαία ανακαλύψεις ότι βλέπει χωρίς εσένα. Δε θα νιώσεις μη επαρκής ή πως αναζητάει αλλού την απόλαυση και τον ερεθισμό, γιατί θα καταλάβεις πως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Βλέποντας, λοιπόν, μαζί, σπάτε την αμηχανία της παραδοχής και μπορείτε άνετα να ανταλλάξετε απόψεις πάνω σ’ αυτό που εξελίσσεται στην οθόνη σας. Όσο αστείο κι αν ακούγεται, ίσως και περίεργο, όντως παίρνετε ιδέες, κάνετε κριτική πάνω σε αυτά που βλέπετε, σχολιάζετε –είτε θετικά είτε αρνητικά– και με αυτόν τον τρόπο μοιράζεστε πολύ πιο άνετα το τι σας αρέσει και τι όχι στο κρεβάτι.

Φαντασιώσεις, βίτσια, κρυφές επιθυμίες, αγαπημένα αγγίγματα κι ό,τι άλλο σχετικό, που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να ντρεπόσασταν να δείξετε ότι σας αρέσει ή πως δε σας αρέσει, μέσα από την κοινή παρακολούθηση μιας ταινίας πορνό, μπορείτε εύκολα να εκφράσετε τη γνώμη σας και να υποδείξετε άμεσα ή έμμεσα στον σεξουαλικό παρτενέρ σας τι σας λείπει, τι χρειάζεστε περαιτέρω και τι θέλετε να αποφύγετε.

Έχει και τον χαβαλέ της μια τέτοια κίνηση, ένα διάλειμμα απ’ τα συνηθισμένα, κάτι πρωτότυπο, έξω απ’ τη ρουτίνα και τα τετριμμένα. Ένα παιχνίδι που κρύβει μια συστολή που το κάνει πιο ενδιαφέρον, ένα κοινό μυστικό, σαν παιδική σκανταλιά. Θα ψάχνετε μαζί ταινίες, θα απορρίπτετε, θα επιλέγετε τις πιο ερεθιστικές, θα σχολιάζετε κάποιες σκηνές χασκογελώντας, ενώ κάποιες άλλες θα σας προκαλούν ηδονή και θα σας δίνουν ιδέες, προκαλώντας σας να κάνετε το ίδιο.

Το σεξ με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει πιο απολαυστικό και πιο διασκεδαστικό, σίγουρα λιγότερο αυτοματοποιημένο κι ανιαρό. Ακόμη κι αν βαριέστε ή είστε κουρασμένοι, μετά από μια έντονη μέρα, βλέποντας μια ταινία πορνό, η διάθεση θα ‘ρθει από μόνη της και πριν καλά-καλά το καταλάβετε θα βρεθείτε να κάνετε σεξ παράλληλα με τους πρωταγωνιστές. Ακόμα κι η αίσθηση ότι κάποιος σας παρακολουθεί ή ότι εσείς βλέπετε άλλους να κάνουν σεξ, έστω και μέσα από μια οθόνη, είναι εξαιρετικά καυλωτική.

Κάποιοι ίσως να το απορρίψουν και μόνο στη σκέψη, να μην το δοκιμάσουν ποτέ, ίσως να αισθάνονται πως ξεπερνάνε με αυτόν τον τρόπο τα όριά τους, και το θεωρούν προσβλητικό απέναντι στη σχέση τους. Άλλοι ντρέπονται να το εκφράσουν στον σύντροφό τους κι ας το επιθυμούν, ενώ άλλοι έχουν ήδη αποφασίσει να πειραματιστούν και να ζήσουν το κάτι διαφορετικό. Κάθε ζευγάρι κάνει τις επιλογές του. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν το δοκιμάσεις, δεν ξέρεις τι χάνεις.

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη