Το παιχνίδι των φαντασιώσεων είναι μέρος της ερωτικής μας ζωής, και μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Eίναι ένας τρόπος για να βελτιώνουμε τη σ3ξουαλική μας ζωή ακόμη κι αν αυτή μας ικανοποιεί ήδη. Όλοι μας 0 περνάμε εκείνες τις περιόδους που το σ3ξ γίνεται ρουτίνα, άλλωστε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αλλάζουμε τα συναισθήματα μας ή ποθούμε λιγότερο τους συντρόφους μας. Σημαίνει πως ήρθε ίσως η στιγμή να εμπλουτίσουμε το ερωτικό μας παιχνίδι. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι κι ήδη στο παρελθόν σας δώσαμε αρκετούς από αυτούς. Σήμερα, όμως, θα εστιάσουμε στο παιχνίδι της αμοιβαίας φαντασίωσης.

Αμοιβαία φαντασίωση, στην προκειμένη περίπτωση, σημαίνει να μοιραζόμαστε και να εμπλέκουμε τις φαντασιώσεις μας για άλλους, με τους συντρόφους μας. Κι αν ατομικές φαντασιώσεις όλοι έχουμε κι αν ακόμη υπάρχουν και οι φορές που ο εγκέφαλός μας τις φέρνει στο κρεββάτι μας για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, στην αμοιβαία φαντασίωση όλες οι σκέψεις μας παίζουν ανοιχτά στο κρεββάτι με τους συντρόφους μας, με τις οποίες συμφωνούμε και τις οποίες απολαμβάνουμε εξίσου. Οι ειδικοί, πιστεύουν πως όλες αυτές οι σκέψεις αντιπροσωπεύουν τις πιο βαθιές μας ερωτικές επιθυμίες ή την περιέργειά μας. Χρησιμεύουν για να οδηγήσουν το μυαλό να βοηθήσει πτυχές της σ3ξουαλικότητάς μας σε ασφαλή μονοπάτια. Σε μια σχέση δεν μπορούμε να φανταστούμε τους συντρόφους μας με κάποιους άλλους, για παράδειγμα. Έχουμε, όμως, όλοι μας φαντασιωθεί να απιστούμε και ίσως να νιώθουμε ενοχές κάποιες φορές, φτάνοντας ως στο σημείο της απιστίας λόγω της καταπίεσης των φαντασιώσεών μας.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως στις αμοιβαίες φαντασιώσεις προσκαλούμε τους συντρόφους μας να συμμετέχουν ή καλούμαστε εμείς να συμμετέχουμε στις δικές τους. Και φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία. Να υπάρχει ένας δυνατός δεσμός, δηλαδή. Μιλώντας για τις φαντασιώσεις μας, όσο κάνουμε σ3ξ αφαιρούμε ταυτόχρονα κι όλες τις ενοχές νιώθοντας πως δεν κάνουμε απιστία, αφού το αποδεχόμαστε και οι δυο κι ίσως να γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό απ’ όσο περιμέναμε.

Ωραία όλα τα παραπάνω αλλά στην πράξη δεν μπορούν να γίνουν όλα δια μαγείας. Οπότε, πρωτίστως, αν θέλουμε να το προτείνουμε θα πρέπει να βρούμε μια κατάλληλη στιγμή, που θα βρισκόμαστε σε χαλαρή διάθεση. Να θέσουμε τη συζήτηση σε βάσει απόλυτης ειλικρίνειας «Θέλω να ζήσω αυτό μαζί σου», «Θέλω να είσαι εκείνος/η που θα μπορώ να μοιραστώ τις φαντασιώσεις μου». Δώστε να κατανοήσουν ακριβώς τι εννοείτε και αποκλείστε το ενδεχόμενο πως αυτό που προτείνετε συμβαίνει γιατί δεν είστε ικανοποιημένοι από τη σχέση σας. Θέστε όρια για το πόσο ανοιχτοί μπορεί να είστε και μέχρι πόσο αισθάνονται άνετα. Σταματήστε αν δείτε πως οι άλλοι νιώθουν άβολα ή διστακτικά.

Η αμοιβαία φαντασίωση είναι ένα μέσο βελτίωσης της ερωτικής μας ζωής. Δεν αποτελεί τον τρόπο και δε θα υπερισχύσει ποτέ των πραγματικών ερωτικών στιγμών που ζούμε με τους συντρόφους μας. Μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα υπέροχο προκαταρκτικό, βέβαια. Δεν μπαίνουμε ποτέ σε σύγκριση με τα άτομα των φαντασιώσεών μας και τους πραγματικούς μας συντρόφους γιατί θα καλλιεργήσουμε ζήλιες και αρνητικά συναισθήματα. Δεν επισκιάζουμε τους συντρόφους μας, τους δίνουμε το μυαλό και τις ακραίες σκέψεις μας να τις προσαρμόσουν, να τις εξελίξουν να τις κάνουν μέρος της ερωτικής μας ζωής.

Αν ακόμη δε σας έχουμε πείσει να δοκιμάσετε κι αναρωτιέστε «γιατί να το κάνω» έχουμε να σας πούμε πως το να μοιραζόμαστε αμοιβαίες φαντασιώσεις εμβαθύνουμε στη σ3ξουαλική μας οικειότητα, ενθαρρύνουμε τη σ3ξουαλική μας επικοινωνία, βελτιώνουμε τη σ3ξουαλική μας ζωή. Μεταμορφώνουμε τον τρόπο που κατανοούμε ο ένας τις επιθυμίες του άλλου, χτίζουμε εμπιστοσύνη,  ανοίγουμε τα όριά μας. Είναι αυτό που λέμε σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα, παίζοντας και μπορεί ακόμη να βελτιωθούν και άλλοι τομείς της σχέσης.  Δείτε το σαν ένα διάλειμμα, σαν μια απόδραση.

Το να φαντασιωνόμαστε κάποιους άλλους, ενώ κάνουμε σ3ξ με τους συντρόφους μας, μπορεί να είναι πολύ καλό στο τέλος, αν έχουμε ανοιχτό μυαλό κι αισθανόμαστε ασφάλεια. Και θα κλείσω με μια ερώτηση που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας μετά απ’ την ανάγνωση του άρθρου. Το να φαντασιωνόμαστε μια απιστία στο κρεβάτι μας με τους δικούς μας συντρόφους δε νομίζετε πως είναι πολύ καλύτερο από το να τους απατάμε για να ζήσουμε πώς θα ήταν;

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου