Article of the day: Η Γεωργία Μαρίνου δίνει 10 ερωτήσεις πριν το επόμενο βήμα της σχέσης! Δες εδώ. 

pwl197

Τι θα πει «ακραίο» στο σεξ; Κάποτε θεωρούσαν ακραίο ακόμη και το να σου κρατήσει κάποιος το χέρι ή να σε φιλήσει στο μάγουλο. Κάποτε. Γιατί σήμερα έχουμε πάει λίγο παραπέρα απ’ το κράτημα του χεριού ή το τρυφερό χάδι στο πρόσωπο. Το λίγο βέβαια είναι σχετικό.

Όταν είσαι με κάποιον που πραγματικά γουστάρεις ψυχή και σώμα, αναθεωρείς, ξαναμαθαίνεις την αλφαβήτα του έρωτα και περνάς σε άλλα επίπεδα. Το να ακούσεις και να μοιραστείς τις φαντασιώσεις του συντρόφου σου δεν είναι ακραίο. Το να κάνετε πράξη όσα φαντασιώνεται ο άνθρωπος που επιθυμείς μπορεί να πάρει την ταυτότητα του ακραίου ή όχι, ανάλογα με το πόσο θα το απολαύσετε κι οι δύο.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τα όριά σου αν δεν τα δοκιμάσεις και φυσικά υπάρχει κι η λέξη «όχι» που έχεις κάθε δικαίωμα να πεις κι ο παρτενέρ σου έχει την υποχρέωση να τη σεβαστεί. Το να σου γίνει μια πρόταση για κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ή για κάτι που έχεις δοκιμάσει και δε σου άρεσε, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι ακραίο από μόνο του. Η επιμονή του παρτενέρ σου κι η άσκηση βίας για να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί από σένα, είναι ακραίο.

Παρ’ όλα αυτά όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουμε κι αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι τόσο οι πράξεις κι όσα δοκιμάζεις στον έρωτα που σε χαρακτηρίζουν ως «ακραίο εραστή», αλλά ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεσαι το καθετί. Κι όσο κι αν δε θες να το παραδεχτείς, δεν είσαι ποτέ ο ίδιος εραστής ούτε καν με τον ίδιο παρτενέρ. Ακόμη και τις ίδιες μεθόδους να ακολουθείς προτιμώντας την πεπατημένη απ’ τις άγνωστες διαδρομές, δεν είσαι ίδιος.

Ο κάθε άνθρωπος μας βγάζει διαφορετικά συναισθήματα κι ένστικτα. Πολλές φορές φτάνει η παρουσία κάποιου για να απελευθερωθούμε και να απαλλαγούμε από κάθε ενδοιασμό, συστολή, πουριτανισμό. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με χειραγώγηση, έχει να κάνει μ’ εμάς τους ίδιους. Με την πηγαία επιθυμία να δοκιμάσεις όσο περισσότερα μπορείς με τον συγκεκριμένο παρτενέρ. Ακόμη και πράγματα που φάνταζαν ακραία κάποτε, θες να τα μοιραστείτε, να τα τολμήσετε να τα δοκιμάσετε.

Άλλωστε για να ακούσεις τις ανάγκες σου και να τις ικανοποιήσεις, ερωτικές και μη, θα πρέπει να τις αφήσεις για λίγο στα χέρια κάποιου άλλου. Να του δώσεις για λίγο το κλειδί απ’ τις χειροπέδες σου και να μην έχεις κανένα δισταγμό. Ν’ αφεθείς χωρίς να βάζεις ταμπέλες κι εμπόδια, τα οποία δε προέρχονται από σένα τον ίδιο, αλλά από τον καθωσπρεπισμό που κάποιοι άλλοι σου πάσαραν.

Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και το πόσο ακραίο είναι ή όχι, δεν αφορά κανέναν. Το ακραίο μπορεί να είναι απολύτως ερωτικό και φυσιολογικό ή μπορεί να καταλήξει να γίνει απολύτως χυδαίο. Όλα τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και παίρνουν το χαρακτηρισμό που τους αξίζει ανάλογα με το ποιον τα βιώνεις κάθε φορά και τι συναισθήματα σου βγάζει.

Όταν είσαι σύντροφος με κάποιον δε σημαίνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης σας τα δεδομένα στο σεξ θα πρέπει να είναι πάντα ίδια κι απαράλλαχτα, γιατί κάποιος απ’ τους δυο φοβάται να πει τι θέλει ή κάποιος απ’ τους δυο σας φοβάται να το ακούσει. Και δε μιλάμε να μεταμορφωθείς σε εκπρόσωπο kinky καταστάσεων απ’ τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά τουλάχιστον να μάθεις πού είναι το «ταβάνι» σου. Να μάθεις να εκφράζεσαι και να μάθεις να ακούς.

Το σεξ δεν είναι πράξη ανταλλαγής υγρών μόνο, είναι και μορφή επικοινωνίας, με δέκτη και πομπό που παραμένουν σε ετοιμότητα για να λάβουν τα κατάλληλα μηνύματα. Αντί να αναλώνεσαι στο αν κάτι είναι ακραίο ή όχι, ξεκίνα να δοκιμάζεις, να γεύεσαι κι όποτε χρειάζεται να απορρίπτεις.

 

Συντάκτης: Μελίνα Αγγελάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη