Το σεξ είναι καλό για την υγεία, κάτι που έχει αποδειχτεί από ποικίλες έρευνες, αλλά και για τη διάθεση. Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής δραστηριότητας μάς κάνουν να νιώθουμε ευχαρίστηση, ικανοποίηση κι ευεξία, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά το σεξ. Γι’ αυτό το ζητάμε ξανά και ξανά· για να διατηρήσουμε την αίσθηση της ευτυχίας σε υψηλά επίπεδα.

Αν και συνήθως οι συνευρέσεις πραγματοποιούνται αφού σουρουπώσει και μετά, κανείς δεν απαγορεύει τη σεξουαλική επαφή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Βέβαια, η προτίμηση των βραδινών ωρών είναι κατανοητή, αφού τότε είναι που τελειώνουν οι υποχρεώσεις των περισσότερων κι είναι πλέον ελεύθεροι να κάνουν ό,τι τους ευχαριστεί. Σίγουρα η χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα βοηθά τη σεξουαλική πράξη, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη χαλάρωση.

Ακόμη, τα ποτάκια που θα πιει κάποιος αυξάνουν την ερωτική επιθυμία, αφού κάμπτουν τις όποιες αναστολές, αρκεί να μην το παρακάνει, γιατί θα προκύψουν τ’ αντίθετα αποτελέσματα. Έρχεται και το σκοτάδι ή καλύτερα το ημίφως και κάνει τα πράγματα πιο αισθαντικά, ντύνοντάς τα με λίγο μυστήριο. Όλα βοηθούν τον πόθο να κάνει την εμφάνισή του.

Δεν είναι, όμως, λίγοι εκείνοι που έχουν περισσότερη όρεξη το πρωί. Έχουν σηκωμάρες με το που θ’ ανοίξει το μάτι. Είναι το πρώτο που σκέφτονται και τους δίνει ενέργεια κι ένα πονηρό χαμόγελο, που τους επιτρέπει να μη χαλιούνται με μικροπράγματα. Είναι η καλύτερη έναρξη για τη μέρα τους, που φαίνεται καλή κυριολεκτικά απ’ το πρωί, πριν καν σηκωθούν απ’ το κρεβάτι.

Αλλά όποιος δεν έχει δοκιμάσει το μεσημεριανό σεξ, δεν ξέρει τι χάνει. Είναι η καλύτερη ώρα, που αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα το ζητάς συνεχώς. Βάζει κάτω κι εκείνες τις βραδινές επαφές ακόμη.

Καταρχάς, το μεσημέρι είσαι εντελώς ξύπνιος, όχι όπως το πρωί, που ακόμη δεν ξέρεις τι μέρα είναι ώσπου να έρθει το μυαλό στα ίσα του. Έχεις πλήρη συνείδηση της κατάστασης και τον απόλυτο έλεγχο, μιας και δεν κοπανάς τα ποτάκια σου, όπως συμβαίνει το βράδυ, ρίχνοντας μετά το φταίξιμο στο αλκοόλ και τα γνωστά.

Το μεσημεριανό σεξ είναι για πιο τολμηρούς. Δεν ταιριάζει σ’ όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω απ’ τον καπνό κι σ’ εκείνους που ψάχνουν απελευθέρωση μέσα απ’ το οινόπνευμα και την έλλειψη φωτός. Αντιθέτως, η ύπαρξη φυσικού φωτός τους εξιτάρει. Τα λούζει όλα και δεν αφήνει τίποτε κρυμμένο. Βλέπεις τα πάντα κι έχεις σφαιρική εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν.

Μπορείς να δεις κάθε λεπτομέρεια πάνω στο σώμα του άλλου κι αυτό να σ’ ανάψει ακόμη περισσότερο. Είναι ένας σεξουαλικός κύκλος, που κρατά το πάθος αμείωτο, αφού η όραση ανοίγει την όρεξη κι η εικόνα ενός γυμνού κορμιού ήταν ανέκαθεν καυλωτική.

Επίσης είναι διαφορετικά και τα επίπεδα ενέργειάς σου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το βράδυ, όσο ξαναμμένος και να είσαι, αν έχεις ψοφήσει όλη μέρα, οι αποδόσεις σου δε θα φτάσουν στο ζενίθ. Το πρωί πάλι, αργείς να πάρεις μπρος, οπότε μοιάζει λίγο με σεξ συντήρησης.

Απ’ την άλλη είναι πολύ πιθανό το μεσημέρι να σε πιάσει ντάγκλα, ειδικά μετά το φαγητό. Όμως, αυτή ακριβώς η ώρα είναι η καλύτερη για σεξ. Διότι μπορεί να νυστάζεις, αλλά δεν είναι κι ότι δεν μπορείς να μείνεις ξύπνιος. Είναι γλυκιά αυτή η νύστα και κάνει το όλο πράγμα πιο ονειρικό. Σ’ επαναφέρει κάπως στη ζωώδη κατάσταση.

Άσε που τότε είναι που το σώμα σου παίρνει την πρωτοβουλία από μόνο του κι αρχίζουν ν’ αναστατώνονται οι ερωτικές σου ζώνες χωρίς προφανή λόγο. Αισθάνεσαι ότι θα εκραγείς και δεν κρατιέσαι. Νιώθεις ανατριχίλα σ’ όλο σου το κορμί και μια διόγκωση ανάμεσα απ’ τα λαγόνια σου.

Αυτή είναι η στιγμή για να ζήσεις τους καλύτερους οργασμούς και να κάνεις το πιο δυνατό σεξ. Όλες οι αισθήσεις είναι σ’ εγρήγορση κι εσύ εντελώς εκτεθειμένος. Όμως, αυτό δεν κάμπτει καθόλου τη σεξουαλική ορμή, αλλά λειτουργεί αφροδισιακά, όπως τα έντονα βλέμματα ανάμεσα στους παρτενέρ.

Κι όταν έρθει η κορύφωση κι ολοκληρωθεί η πράξη, η ευχαρίστηση θα συνεχίσει να σ’ ακολουθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας, γιατί η εμπειρία είναι έντονη. Το μόνο που θα σ’ απασχολεί θα είναι πότε θα ξαναβρείς την ευκαιρία να επιδοθείς σε μεσημεριανό σεξ.

 

Συντάκτης: Μαρία Βαή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη