paul2792

Στην αρχή κάθε γνωριμίας, που στη συνέχεια εξελίσσεται σε μια σταθερή σχέση, υπάρχει πάντα η αμηχανία ή κι ο ενθουσιασμός της πρώτης επαφής. Τότε που ακόμα μαθαίνεις τον άλλον, γνωρίζεις το σώμα του κι ανακαλύπτεις σταδιακά τι είναι αυτό που του αρέσει και πώς θα τον ικανοποιείς με περισσότερη ευκολία κάθε φορά. Στη συνέχεια, έχετε πλέον βρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου και τα εξαντλείτε ξανά και ξανά. Φέρνουν κάθε φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα άλλωστε, οπότε γιατί να ξεφύγετε απ’ τον σίγουρο δρόμο;

Αναπτύσσεται έτσι με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και το συναισθηματικό κομμάτι, το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται δυνατότερο, και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να επισφραγίσει με την τελειότητα την ερωτική επαφή ανάμεσά σας. Το ξέρεις, εξάλλου, ότι όταν υπάρχει συναίσθημα, το σαρκικό δέσιμο γίνεται ακόμα πιο έντονο και δυνατό, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να κινείται στο πλαίσιο του ρομαντισμού.

Και μπορεί να ‘στε από εκείνα να ζευγάρια που αγαπούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη σιγουριά, ακόμη και στο κρεβάτι σας, αλλά κάποια στιγμή μετά από πολύ καιρό όλο το σενάριο που διαδραματίζεται ανάμεσά σας, γίνεται πολύ προβλέψιμο και για τους δύο. Από ένα σημείο και μετά, ξέρετε με σιγουριά ο ένας τις κινήσεις του άλλου και γνωρίζετε τι θα επακολουθήσει, πριν ακόμη αυτό συμβεί. Όσο υπέροχο και να ‘ναι όλο αυτό, επειδή σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα ουράνια, το να ξέρεις ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο άλλος κάθε φορά, κάποια στιγμή γίνεται κάπως βαρετό! Η ερωτική επαφή πρέπει να συνεπάγεται την ανυπομονησία, το ταξίδι στο άγνωστο, τη λαχτάρα και την προσμονή, προκειμένου να διατηρηθεί και ζωντανή.

Κανείς δεν είπε να ξεφύγετε εντελώς απ’ αυτό το safe zone στο οποίο βρίσκεστε κι είναι και για κάθε ζευγάρι μοναδικό. Είναι, όμως, όμορφο να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε κάτι καινούριο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αποκτάτε μια άλλη άνεση κι οικειότητα με το ταίρι σας, οπότε τα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε ποικίλλουν ανάλογα με το διάστημα που γνωρίζεστε. Δοκιμάστε αυτό το κάτι διαφορετικό για να τεστάρετε τα όρια και τις αντοχές του καθενός. Κάθε άτομο έχει διαφορετικά γούστα σε αυτό το κομμάτι άλλωστε, και δεν είναι κακό, κι ο ένας κι ο άλλος, να εφαρμόσει στο κρεβάτι σας αυτά που τον ελκύουν.

Άλλωστε, ακόμη κι αν υπάρχει κάτι που σε ‘σένα φαντάζει αρχικά περίεργο ή φοβάσαι να το δοκιμάσεις, αν οπισθοχωρήσεις κι εμπιστευτείς τον σύντροφό σου, θα δεις ότι μπορεί να σου αρέσει και να αρχίσεις να το ενστερνίζεσαι κι εσύ. Αναφερόμαστε φυσικά σε πράγματα που δεν ξεφεύγουν εκτός των ορίων σου, και τα οποία δεν πρέπει να εφαρμόζονται υπό καμία πίεση. Γιατί το παν μεταξύ σας είναι ο σεβασμός.

Εναλλακτικά, υπάρχουν και πράγματα που ίσως θελήσετε να επιχειρήσετε για πρώτη φορά κι οι δύο. Να δείτε μαζί μια ερωτική ταινία ή να κάνετε πραγματικότητα κάτι που είδατε σε μια από μόνοι σας. Να δοκιμάσετε το 50 shades of Grey, έτσι, για να σας φύγει κι η περιέργεια, και να ανακαλύψετε κι οι ίδιοι αν αντέχετε μια τέτοια εμπειρία. Να αλλάξετε ακόμα και την ενδυμασία σας ή τον χώρο στον οποίο έχετε συνηθίσει να κινείστε. Δοκίμασε να βρεις τα κουμπιά του άλλου και να τον φέρεις με την ίδια ευκολία σε οργασμό, όταν βρίσκεσαι σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απ’ την κρεβατοκάμαρα. Σε ένα χώρο που σου προκαλεί έξαψη μεν, αμηχανία δε.

Αυτό το διαφορετικό δε χρειάζεται να το εφαρμόζετε κάθε μέρα τη ζωή σας, λες και κάθε στιγμή γυρνάτε ερωτική ταινία. Μπορείτε, ωστόσο, να καταφεύγετε σε αυτό για να αλλάξετε προσωρινά την καθημερινότητά σας.

Ακόμα κι η αγαπημένη σάλτσα στα μακαρόνια σας, μερικές φορές, χρειάζεται αλλαγή. Ξέρουμε όλοι ότι αν κάθε μέρα μας σερβίρουν το αγαπημένο μας φαγητό, θα ‘ρθει η στιγμή που δε θα το απολαύσουμε στον ίδιο βαθμό που το απολαμβάναμε αρχικά. Αν, ωστόσο, μας το στερήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, την επόμενη φορά που θα το δούμε μπροστά μας, κι ας γνωρίζουμε ακριβώς τη γεύση που θα έχει, θα περιμένουμε με ανυπομονησία να μας το σερβίρουν στο πιάτο.

Να βρίσκετε, λοιπόν, τρόπους για να σπάσετε τη ρουτίνα ανάμεσά σας, γιατί αναπόφευκτα αποκτά μορφή κι έρχεται για να ριζώσει στην καθημερινότητά και στο κρεβάτι σας. Την εκτοπίζετε όμως, όταν δε φοβάστε να καταφύγετε σε κάτι άγνωστο, σε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει –κι είναι πολλά αυτά που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει– κι όταν τολμήσετε να προσδώσετε ζωντάνια στη φαντασία σας, για να κάνετε πραγματικότητα τις πιο κρυφές σας σκέψεις.

Το βασικότερο όλων, φυσικά, είναι να μην ξεχνάτε να μιλάτε με τον σύντροφό σας, να αναλύετε δίχως ντροπή αυτά που σκέφτεστε και θέλετε να κάνετε. Και, προπάντων, να μπορείτε να εκφράζεστε χωρίς άγχος για όλα αυτά που σας αρέσουν κι επιθυμείτε να ξανακάνετε, μα κυρίως για εκείνα που δε σας τρελαίνουν κι όταν γίνονται σας απομακρύνουν μερικώς απ’ την οδό της κορύφωσης.

Συντάκτης: Γεωργία Κανδηλανάπτη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!