Σ@ξ. Η συνoυσία των πάντων. Η απόλυτη ταύτιση των ανθρώπων. Και ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο από αρχαιοτάτων χρόνων. Η πράξη που ο καθένας από εμάς της δίνει το χαρακτηριστικό του, την προσαρμόζει στα θέλω και στις επιθυμίες του και την απολαμβάνει με όποιο τρόπο αισθάνεται πως τον ικανοποιεί. Τι και αν υπάρχουν χιλιάδες άρθρα και εγχειρίδια χρήση; Όταν έρθει η ώρα το μυαλό δίνει εντολές, το σώμα εκτελεί και η απόλαυση είναι στο top της.

Υπάρχουν είδη και μορφές και ανεξάντλητοι τρόποι. Το καλύτερο όμως σ@ξ αποδεδειγμένα γίνεται όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει, όταν νιώθουμε ασφαλής και φυσικά όταν συναινούμε στους τρόπους που θα ακολουθήσουμε. Εξίσου υπέροχο μπορεί να είναι ένα βανίλια κρεβάτι με ένα απολαυστικό kinky κρεβάτι. Η ασφάλεια ίσως τελικά να είναι και η λύση για τη μεγαλύτερη ελευθερία μας στο σ@ξ. Όταν νιώθουμε ελευθερία κάνουμε τα πάντα. Η ασφάλεια έχει να κάνει κυρίως με την προφύλαξη και μετά με τη συναινετική αποδοχή όλων από τους συμμετέχοντες.

Και αν για το πρώτο η λύση είναι γνωστή, στη δεύτερη περίπτωση η εξασφάλιση της ασφάλειας προϋποθέτει τη λέξη εκείνη που όταν ειπωθεί σταματάνε τα πάντα. Όταν κάτι μας φέρνει σε δύσκολη θέση δεν είναι απαραίτητο να πάθουμε αμόκ, να εκνευριστούμε και να θυμώσουμε. Μπορούμε απλά να ορίσουμε τα όριά μας ξέροντας από πριν τον μεταξύ μας κανόνα. Οι ασφαλείς λέξεις δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια BDSΜ και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε όλες τις υπόλοιπες μορφές σ@ξ. Η χρήση της δημιουργεί απαγορευτικό σε ό,τι γίνεται εστιάζοντας αμέσως στο άτομο από το οποίο ειπώθηκε.

Στο BDMS μια ασφαλής λέξη χρησιμοποιείται όταν υπάρχει κυριαρχία ή υποταγή και κάποιος φτάνει στα όριά του. Έτσι χρησιμοποιούνται τρεις λέξεις «πράσινο» που δηλώνει «συνέχισε», «κίτρινο» που σημαίνει «αργά» και «κόκκινο» που σημαίνει «σταματάμε τώρα». Ομοίως οι λέξεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις υπόλοιπες μορφές «κρεβατιού» καθώς θα ορίζουν πως ό,τι πονάει και φτάνει στα όριά του θα πρέπει να σταματήσει ή ακόμα πιο δύσκολα όταν νιώθουμε συναισθηματική δυσφορία και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο.

Δεν αυτοσχεδιάζουμε την ώρα της πράξης για την ασφαλή λέξη. Η δημιουργία της προϋποθέτει συζήτηση, τον χρόνο της, καθώς και την κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθεί.

Ίσως σε κάποιο άλλο άρθρο μιλήσουμε και για το συμβόλαιο BDSΜ, σας πληροφορώ πως θα το βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και στο οποίο θα έχετε προβλέψει και τις ασφαλείς λέξεις σας. Έτσι λοιπόν αφού καταλήξετε σε μια λέξη κοινής αποδοχής θα πρέπει να ορίσετε και το μετά της. Τι συμβαίνει όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε; Ίσως μια αγκαλιά και μερικά χάδια ή μια συζήτηση για το πόσο υπερέβησαν τα όρια θα ήταν μια σωστή μετά κίνηση.

Μια ασφαλή λέξη προς χρήση θα ήταν ορθό να ήταν μόνο μια κοφτή λέξη. Μια λέξη που δε θα χρησιμοποιείται συχνά και δε θα προκαλεί σύγχυση. Να είναι μια λέξη που θα τη θυμάστε γιατί την ώρα της έντασης ο εγκέφαλός μας χαλαρώνει οπότε με δυσκολία θα θυμάται ίσως μια ολόκληρη πρόταση. Καλύτερες λέξεις είναι οι λέξεις που αποφασίζετε από κοινού και είναι το ίδιο συναισθηματικές και για τους δυο σας καθώς θα έχουν κάτι να σας πουν. Σημασία δεν έχει τόσο η λέξη ως λέξη αλλά να γίνεται σεβαστή.

Αν έχετε καταλήξει στην ασφαλή λέξη καλό θα ήταν να κάνετε μερικές πρακτικές εξασκήσεις πριν τη χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει την αίσθηση ότι η λέξη ειπώθηκε. Πρακτικά μπορείτε να έχετε κι άλλες εναλλακτικές αντί μιας ασφαλούς λέξης. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια δική σας χειρονομία για να μεταδώσετε το μήνυμα της παύσης. Επίσης κάτι που θα πρέπει να το έχετε προβλέψει εκ των προτέρων.

Στην έρευνα των λέξεων του κώδικα BDSΜ το «κόκκινο» ήταν η νούμερο ένα λέξη καθώς έπαιζε με το σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι είναι κοινοί στη ζωή μας. Ομοίως και το «κίτρινο» για το «πήγαινε πιο αργά» και το «πράσινο» για το «μπορείς να συνεχίσεις όσο αντέχω».

Συχνά επιλέγονται ως ασφαλείς λέξεις αυτές που αναφέρονται σε ένα φρούτο ή σε γεύσεις. Αγαπημένα φαγητά ή ποτά συμμετέχουν στη λίστα, ζώα, σπορ ή καρτούν. Ίσως όμως η πιο αγαπημένη να γίνει αυτή που θα δημιουργήσετε οι ίδιοι και θα είναι αποτέλεσμα εμπειριών και καταστάσεων ή προσφωνήσεων αποκλειστικά δικών σας.

Όπως και να έχει όμως η ασφαλής λέξη δεν είναι τίποτα το κακό. Δε θα πρέπει να μας ξενίζει γιατί φυσικά μας βοηθάει να επανέλθουμε σε βολικές καταστάσεις. Ίσως να χρειάζεται περισσότερο χρόνο η ίδια η σχέση πριν φτάσετε στο σημείο να δοκιμάσετε νέα πράγματα που θα χρειάζονται τη δημιουργία μιας ασφαλούς λέξης. Οπότε το κλειδί είναι να κάνετε μικρά βήματα στον ερωτικό σας τομέα κάθε φορά ρωτώντας και παίρνοντας τη συναίνεση των συντρόφων σας.

Και αφού πήρατε μια ιδέα καιρός να δοκιμάσετε. Να το διασκεδάσετε, να φτιάξετε τη δική σας αγαπημένη και διασκεδαστική λέξη και να ξέρετε πάντα πως όλα έχουν τα όριά τους. Το να ξέρετε πού θα μπορείτε να σταματήσετε θα σας κάνει ακόμα πιο ελευθέρους για να απολαύσετε το καλύτερο σ@ξ της ζωής σας.

Φόρτωση: 100.00%

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου