Εκεί που τελειώνουν οι πανελλήνιες ξεκινάει το αχαλίνωτο πάρτι μέχρι το πρωί! Μην επιτρέψεις τίποτα να σου χαλάσει το πρώτο σου καλοκαίρι ως ενήλικας, μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου στερήσει την ελευθερία που έχεις να χοροπηδάς σαν κατσίκι όλο το βράδυ! Ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό μην του αφήσεις καμία πόρτα στεναχώριας ανοιχτή για το αν έγραψες καλά, αν θα περάσεις στη σχολή που επιθυμείς κι άλλα βάσανα κι αμφιβολίες. Ό,τι έγραψες, έγραψες κι ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει!

Έχεις κάθε λόγο τώρα που δεν έχεις το διάβασμα στο κεφάλι σου να ξεσαλώσεις και να κάνεις ό,τι τρέλα σου κατέβει στο κεφάλι σου! Βγες, πιες, φλέρταρε ως το πρωί, ζήσε τα όλα στο έπακρο.

Ήρθε η στιγμή που θα μπουν στο πρόγραμμα κι αυτές οι διακοπές με την παρέα σου που τις έχεις υπεραναλύσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και σου έδιναν κουράγιο για να συνεχίσεις, θυμάσαι πόσα σχέδια έκανες; Ναι λοιπόν, τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθούν όλα τα σχέδιά σου, όλες οι επιθυμίες σου.

Θα είναι μαγικό αυτό το καλοκαίρι, στο υπόσχομαι! Είναι το μοναδικό καλοκαίρι που θα έχεις το μυαλό σου τελείως ξέγνοιαστο γιατί απ’ τον επόμενο χρόνο θα έχεις εξεταστική ή θα δουλεύεις κάπου και τότε το μόνο που θα θέλεις είναι να κοιμάσαι! Εκμεταλλεύσου το λοιπόν χωρίς φραγμούς κι όρια!

Ξεπέρασε τον εαυτό σου, κάνε ό,τι σου έρθει στο μυαλό, ό,τι θυσίασες τον τελευταίο χρόνο για να διαβάσεις ιστορία και μαθηματικά. Μην κάτσεις ούτε μια μέρα άπραγος, θα το μετανιώσεις κι αυτό, στο ορκίζομαι. Ούτε τη μέρα τον αποτελεσμάτων μη στεναχωρηθείς αν δεν πέρασες στη σχολή που θέλεις! Σκέψου πως όλα για κάποιον λόγο γίνονται, βγες και πιες σε αυτό!

Τώρα που ενηλικιώθηκες επιτέλους έχεις το ελεύθερο να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου, τι θα κάνεις και πού θα πας! Πάντα έχεις δεύτερη ευκαιρία, να ξέρεις κι εφόσον το πέρασες μια φορά μπορείς να το κάνεις και δεύτερη κι αυτή θα είναι σίγουρα πιο εύκολη, θα το δεις! Σε όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση, να το θυμάσαι και αυτό!

Γλεντά λοιπόν και κάνε τη ζωή σου τώρα που μπορείς γιατί μεγαλώνοντας μεγαλώνουν και τα προβλήματα! Μην αφήσεις αυτό το υπέροχο καλοκαίρι να περάσει χωρίς να το έχεις γευτεί γουλιά-γουλιά!

Γυρνά σπίτι χαράματα, κοιμήσου δυο ώρες και πήγαινε για μπάνιο κι ηλιοθεραπεία, ανέβα με τους φίλους σου στο μπαρ και χορέψτε το αγαπημένο σας τραγούδι και μη σας νοιάζει αν θα σας περάσουν για τρελούς. Γελάστε και πείτε τους «Μόλις τελειώσαμε τις πανελλήνιες, δεν είμαστε τρελοί, αχόρταγοι για ζωή είμαστε».

Μη σπαταλήσεις το χρόνο σου για να κοιμάσαι αυτό το καλοκαίρι, θα κοιμάσαι πολλές ώρες στη ζωή σου καθώς μεγαλώνεις, τώρα ξυπνά, σήκω απ’ το κρεβάτι και τρέξε προς την κατεύθυνση που θες!

Αυτό το καλοκαίρι είναι ολόδικό σου κι έχεις κάθε δικαίωμα να το αρωματίσεις όπως γουστάρεις, κάντο λοιπόν και θα με θυμηθείς! Καλό καλοκαίρι!

 

Επιμέλεια Κειμένου Ευγενίας Ζουμπεράκη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Ευγενία Ζουμπεράκη