Ο Matthew Antonio Zakrzewski, 34 ετών, από την Costa Mesa, καταδικάστηκε για 34 συνολικά κακουργηματικές κατηγορίες για σ3ξουαλικές πράξεις που σχετίζονται με 17 θύματα, σε εγκλήματα που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έλαβαν χώρα από το 2014 έως το 2019. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι παρενόχλησε 16 αγόρια κι εξέθεσε ένα εξ αυτών και σε παιδική π@ρνογραφία. Πολλά από τα θύματα ήταν ηλικίας 6 έως 9 ετών και το μικρότερο ήταν 2 ετών.

Ο Zakrzewski συνελήφθη στις 17 Μαΐου 2019 από την αστυνομία της Laguna Beach καθώς αποβιβαζόταν από μια διεθνή πτήση. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι διαφήμιζε ότι δούλευε πολύ καλά με τα παιδιά, είχε πολυετή εμπειρία στη φύλαξη παιδιών, ήταν εκπαιδευμένος στις πρώτες βοήθειες και είχε πολύ καλές συστάσεις.

“Υπάρχει πάρα πολύ υλικό, που βρίσκεται στον σκληρό δίσκο του κατηγορούμενου”, δήλωσε η εισαγγελέας Juliet Oliver κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσής της στη δίκη τη Δευτέρα, αναφερόμενη σε περιεχόμενο πaιδοφιλίας στον υπολογιστή του Zakrzewski. Μάλιστα, σ’ αυτό υπάρχει ένα κι ένα αρχείο με τίτλο “Hunting Season”. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, ο κατηγορούμενος φαίνεται να μάρκαρε κάθε οικογένεια σε αυτή την υπόθεση, την οποία έπειτα προσέγγιζε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Κανένας από τους γονείς δε γνώριζε ο ένας τον άλλον στην υπόθεση αυτή, όπως επίσης και κανένα από τα παιδιά δε γνώριζαν το ένα το άλλο. Ο κατηγορούμενος ήταν ο εγκέφαλος της επιχείρησής του, προετοιμάζοντας τους γονείς να πιστέψουν ότι ήταν ο ιδανικός για να προστατεύσει κάθε ένα από τα παιδιά τους. Γινόμενος στο τέλος, ο μεγαλύτερος εφιάλτης καθε γονέα στη γη. «Τα αγόρια αυτά υπέστησαν αφάνταστο τρόμο στα χέρια ενός μπέιμπι σίτερ. Οι γονείς πίστευαν ότι άφηναν τα παιδιά τους σε κάποιον έμπιστο κι εν αγνοία τους άφηναν τελικά ένα τέρας να μπαίνει στο σπίτι τους και να βλάπτει τα παιδιά τους με τον πιο χυδαίο τρόπο», ανέφερε η εισαγγελία.

Η Τζένιφερ Ράιαν από το γραφείο του δημόσιου συνήγορου της κομητείας Όραντζ υποστήριξε ότι ενώ ο πελάτης της κατηγορήθηκε για επίδειξη π@ρνογραφίας σε ορισμένα από τα θύματα, οι φωτογραφίες που τον απεικονίζουν γυμνό και σε σ3ξουαλικές πράξεις δεν είναι απαραίτητα ευσταθείς κατηγορίες, όμως δε φαίνεται να έπεισε κανέναν στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης από 690 χρόνια έως ισόβια και θα καταδικαστεί στις 17 Νοεμβρίου.

 

Πηγή φωτογραφίας: Oxygen