Πιάστε ποπ κορν, γιατί τα νεα είναι κινηματογραφικά κι άκρως ενδιαφέροντα! Ούτε μήνα δεν έκλεισε από την κυκλοφορία της τελευταίας του δουλειάς και ήδη, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται να μας ταρακουνήσει με τη νέα του ταινία, την “Bugonia”! Η ταινία, βασισμένη σε μια νοτιοκορεάτικη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, αφηγείται την τρελή ιστορία δύο τύπων που απαγάγουν το αφεντικό τους, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο!

Στο σκηνοθετικό τιμόνι για πρώτη φορά ο Λάνθιμος συνεργάζεται με τον βραβευμένο σεναριογράφο Will Tracy, ενώ στο νέο του project πρωταγωνιστούν η φημισμένη και σταθερή πια αξία, Έμα Στόουν, ο βραβευμένος στις Κάννες Jesse Plemons και η Margaret Qualley. Η ταινία, που θυμίζει λίγο τη νοτιοκορεάτικη ταινία «Σώστε τον Πράσινο Πλανήτη!»  του 2003, κι έχει τα στοιχεία μαύρου χιούμορ για τα οποία ο Λάνθιμος είναι διάσημος πια, καθώς και στοιχεία καθαρής κι απολαυστικής κωμωδίας, με την υπογραφή του.

 

 

Για πρώτη φορά, ο Λάνθιμος ανοίγεται σε νέες σκηνοθετικές συνεργασίες, κι ο Tracy, ο οποίος έχει κερδίσει βραβείο Emmy φαίνεται να είναι μια πολλά υποσχόμενη επιλογή. Στην ταινία παίζουν, εκτός από την ηθοποιό με Όσκαρ Έμα Στόουν (για την οποία υπήρξε και η γνώμη ότι έχει ταυτοποιηθεί σκηνοθετικά από τον Λάνθιμο κι αυτό ίσως να είναι ρίσκο για την ίδια), θα τον συνοδεύσουν ο ηθοποιός Jesse Plemons (που τον είδαμε στο “The Kindness of Strangers”) και η Margaret Qualley.

Η “Bugonia” θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου 2025, δηλαδή μια ανάσα μετά το καλοκαιράκι! Η ταινία θα έρθει και στις δικές μας αίθουσες, φυσικά, ενώ θα προβληθεί και στην Κορέα. Φαίνεται πως θα είναι μια παραγωγή γεμάτη εκπλήξεις, συνδυάζοντας το μαύρο χιούμορ του Λάνθιμου με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και μια δόση αγωνίας. Ετοιμαστείτε για μια κινηματογραφική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!