Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερη διασημότητα στην Ελλάδα από ό,τι οι θρυλικοί παίκτες του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξή στους New York Times, ο Αντετοκούνμπο μίλησε για τη συγκλονιστική υποδοχή που δέχεται κάθε φορά που επιστρέφει στην Ελλάδα: «Όπως είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς ή ο Μάικλ Τζόρνταν για τις ΗΠΑ, έτσι είμαι κι εγώ για την Ελλάδα. Ίσως μεγαλύτερος». Κι ενώ ο ισχυρισμός του Γιάννη είναι αναμφίβολα τολμηρός, λαμβάνοντας υπόψιν το παγκόσμιο μέγεθος του Τζόρνταν και του Τζέιμς, αφού αυτοί οι δύο θρύλοι του ΝΒΑ δεν είναι μόνο μπασκετικά είδωλα, αλλά και πολιτιστικά φαινόμενα των οποίων η επιρροή ξεπερνά το άθλημα, η σύγκριση του Αντετοκούνμπο είναι αναμφίβολα αληθινή. Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό άλλωστε αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη και την αγάπη που του έχουμε εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια -γιατί ας μην ξεχνάμε πως όταν έπρεπε δεν του τη χαρίσαμε απλόχερα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μπορεί να μην υπογράψει ξανά με τους Μπακς, παρά το γεγονός ότι αποτελεί εδώ και καιρό σύμβολο αφοσίωσης στην ομάδα του. Μάλιστα, εξέφρασε ένα συναίσθημα και μια άποψη που έχει προκαλέσει την περιέργεια και την ανησυχία των οπαδών των Μπακς και της κοινότητας του ΝΒΑ, αφού δήλωσε ότι δε θα βιαστεί ν’ ανανεώσει με τους Μπακς αν δε νιώσει ότι όλοι είναι «στην ίδια σελίδα».

Ο Γιάννης διευκρίνισε, λέγοντας: «Δε θα ήμουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αν δεν ήξερα ότι όλοι είναι στην ίδια σελίδα, ότι όλοι κυνηγούν το πρωτάθλημα, ότι όλοι θα θυσιάσουν χρόνο μακριά από την οικογένειά τους όπως εγώ. Και αν δεν το νιώθω αυτό, δεν υπογράφω». Ο Γιάννης είναι στα πρόθυρα να αποκτήσει δικαίωμα για μια επικερδή επέκταση supermax, η οποία θα μπορούσε να τον δεσμεύσει με τους Μπακς για αρκετά ακόμη χρόνια. Ωστόσο, τα σχόλιά του υποδηλώνουν ότι ίσως τείνει να εξερευνήσει την ελεύθερη αγορά το 2025 αντ’ αυτού.

Ο Greek Freak δεν είναι άγνωστος στην επιτυχία. Με έξι επιλογές σε All-Star, δύο βραβεία MVP και ένα πρωτάθλημα, ο Γιάννης έχει πετύχει σχεδόν όλα όσα ονειρεύεται ένας παίκτης του ΝΒΑ. Ωστόσο, η δίψα του για ανταγωνισμό παραμένει άσβεστη. Η επιθυμία του Γιάννη να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και να διεκδικήσει περισσότερα πρωταθλήματα είναι αισθητή και φαίνεται αποφασισμένος να γίνει μέλος μιας ομάδας που μοιράζεται αυτή τη φιλοδοξία.

Η αβέβαιη στάση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με το μέλλον του στους Μιλγουόκι Μπακς έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο του ΝΒΑ. Ως παίκτης γνωστός για την αφοσίωσή του, τα σχόλιά του δημιούργησαν ανησυχίες για την ικανότητα των Μπακς ν’ ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες του για πρωτάθλημα.

Ενώ ο Γιάννης παραμένει προσηλωμένος στη νίκη, είναι σαφές ότι δε θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από μια ομάδα που μοιράζεται την ίδια επιθυμία. Οι Μπακς αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση ν’ αποδείξουν ότι είναι η ομάδα που μπορεί να κρατήσει τον Greek Freak και τα όνειρά του για πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι.

Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.