Μια στιγμή βγαλμένη από σκηνή επικής δραματικής πολεμικής ταινίας, καταγράφηκε μέσω φωτογραφίας κατά την επίσκεψη ενός ισραηλινού ζευγαριού σε ένα μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο επιτέθηκαν οι μαχητές του Χαμάς, την οποία ανέδειξε πρώτο το ΕΘΝΟΣ. Μέσα στον πανικό, με ανθρώπους να τρέχουν, να σκοτwνονται και να ψάχνουν να προστατευθούν οι ίδιοι κρύφτηκαν κάτω από έναν θάμνο. Έτσι, καθώς ο κίνδυνος του θανάτου τους ήταν ακριβώς δίπλα τους, αποφάσισαν να σφραγίσουν την αγάπη τους με ένα φιλί. Ίσως το τελευταίο τους.

Τα στοιχεία που πια έχουν γνωστοποιηθεί κάνουν λόγο για τους Αμίτ και Νιρ που βρίσκονταν ανάμεσα στους νεαρούς παρευρισκόμενους στο φεστιβάλ, μαζί με έναν φίλο τους που ονομαζόταν Ζιβ, όταν οι μαχητές του Χαμάς άνοιξαν πυρ.

 

 

Σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν, κρύφτηκαν, περιμένοντας να μην αντιληφθούν οι ένοπλοι της Χαμάς την παρουσία τους, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε σχεδόν τη βεβαιότητα να τους εκτελέσουν ή να τους αιχμαλωτίσουν. Σε αυτήν την αναμονή λοιπόν και με την αγωνία για το αν θα επιβιώσουν, αποφάσισαν να τραβήξουν μια συγκλονιστική φωτογραφία, στην οποία δίνουν ένα τελευταίο φιλί, σφραγίζοντας έτσι την αγάπη τους κι αφήνοντας ένα σημάδι από αυτήν στην αιωνιότητα, ακόμα κι αν χρειαζόταν να αντιμετωπίσουν, έπειτα, τον θάνατο.

Εν τέλει, και οι δύο κατάφεραν να επιβιώσουν από την τραγωδία, ενώ δύο ώρες αργότερα, ο φίλος τους που αναζητούσαν με αγωνία, τους κάλεσε για να τους ενημερώσει ότι επίσης είχε επιβιώσει και βρισκόταν σε ασφαλές σημείο με άλλους ανθρώπους.

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, η Αμίτ δημοσίευσε τη φωτογραφία αυτή, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία τους: “Ακούγαμε τις σφαίρες να σφυρίζουν γύρω μας, ενώ οι άνθρωποι απλώς πέφτανε. Τρομοκράτες της Χαμάς κυκλοφορούσαν γύρω μας με μοτοσικλέτες, προσπαθώντας να μας επιτεθούν.” 

“Καθώς σου λέω ότι δεν έχω άλλες δυνάμεις,” πρόσθεσε, “μου απαντάς ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή και πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε“. Και συνέχισαν να τρέχουν μαζί μέχρι να βρουν καταφύγιο στους θάμνους, το οποίο τελικά τους έσωσε τη ζωή.