-«Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου. Ποτέ δε λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε.»

-«Κι εδώ, σε κανέναν κουβέντα παιδιά, ούτε έξω απ’ το […] εντάξει;»

 

 

 

 

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα εμφανίζονται από το πλοίο Blue Horizon λίγα λεπτά μετά το ασύλληπτο έγκλημα που διαπράχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1 κι έπειτα κυκλοφόρησαν από το ethnos.gr.

Μετά το ρατσιστικό κίνητρο που δόθηκε για τη δολ@φονία του Αντώνη, τελειωμό δεν έχουν οι συνομιλίες που προκύπτουν από το μαύρο κουτί ανάμεσα σε Πλοίαρχο, Ύπαρχο και πλήρωμα, προσπαθώντας μέσα σε λίγα λεπτά να βρουν το άλλοθί τους και ψάχνοντας μεταξύ τους να δώσουν απαντήσεις στα αναπάντητα. Εν τω μεταξύ, ο διάλογος που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, δίνει ακόμη μια σοκαριστική στιχομυθία μεταξύ των ενόχων, σε ένα θρίλερ που δε λέει να τελειώσει και κάθε μέρα δίνει κι άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει πως ούτε ένα ελαφρυντικό δεν πρέπει να δοθεί:

 

Πλοίαρχος: Ρε τον μ@λάκα ρε. Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον […] θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη, δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: «Ταξιδεύεις;» όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος πως κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Του λέω βγες έξω, βγες έξω.

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Πάει να βγει έξω, βγαίνει έξω, ξανά μπαίνει μέσα κι έπεσε στη θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απ’ έξω.

Ύπαρχος: Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στη πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε;

Ύπαρχος: Τίποτα, δε με βλέπω καλά.