Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας, για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ένοχη κρίθηκε και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της στις 11.4.2021. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από μια μακρόχρονη δικαστική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες σε μια υπόθεση που πραγματικά συγκλόνισε τη χώρα.

Η δικαστική απόφαση βασίστηκε στην πρόταση της εισαγγελέως Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία προέβλεπε την ένοχη καταδίκη της κατηγορούμενης για και τα δύο κακουργήματα. Αυτό σημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει την ποινή ισόβιας και πολυετούς κάθειρξης, εκτός εάν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην πορεία. «Tεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και δικαστική πλάνη» χαρακτήρισε την απόφαση ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Πισπιρίγκου.

  

Σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας την οποία επιβεβαίωσε το δικαστήριο, η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της, πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό. Στη συνέχεια, βάσει του κατηγορητηρίου, η ίδια αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μοιραίας δόσης κεταμίνης.