Μια νέα κόντρα άνευ προηγουμένου, που μας θυμίζει ένδοξες εποχές της trash tv ξέσπασε ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και την Κατερίνα Καινούργιου με αφορμή την κόντρα του Light με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τα σχόλια του πρώτου για τον δεύτερο προ λίγων ημερών.

Η Φαίη Σκορδά σχολίασε την τοποθέτηση της Νανάς Παλαιτσάκη η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ένας αρχισυντάκτης που σέβεται την ομάδα του δε θα κρεμούσε ποτέ στα μανταλάκια κάποιον που ανήκει στην ομάδα του», με τη Φαίη Σκορδά να συμφωνεί λέγοντας: «Αυτό γίνεται θέμα. Η αντιπαράθεση αυτή έχει γίνει θέμα κι άλλες φορές. Δεν είναι στη φύση της εκπομπής η αντιπαράθεση του Μικρούτσικου με τον οποιονδήποτε Light να είναι μέσα στη θεματολογία; Προφανώς και καλά κάνουν γιατί πάνε και καλά στα νούμερα. Έχουν αυτή τη συγκεκριμένη θεματολογία που γίνεται και προσωποκεντρική, με διαμάχες δικές τους. Αυτή είναι η φύση της εκπομπής, καλά κάνουν, δεν θα την κρίνει κάποιος, ο κόσμος κρίνει και εν τέλει βλέπει ή δε βλέπει κάτι».

Αυτό φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από την Κατερίνα Καινούργιου, η οποία εξαπέλυσε επίθεση προς το πρόσωπο της Φαίης Σκορδά και βγήκε εκτός εαυτού λέγοντας ότι: «αυτή τη στιγμή θίγομαι εγώ και η εκπομπή και οι συνεργάτες μου πάνω. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα! Γύρισε και είπε η Φαίη Σκορδά μαζί με τους συνεργάτες της, ότι η εκπομπή και η παρουσιάστρια σε εξευτελίζουν. Η εκπομπή σε εξευτελίζει; Το είπε η Φαίη! Κόψτε μόνο Σκορδά. Δεν πειράζει. Πρόμο τους κάνουμε, 5% κάνει, θα την ανεβάσουμε λίγο σήμερα. Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν βλέπουν ανθρώπους να συνεργάζονται χρόνια. Ενοχλεί κάποιες εκπομπές όταν εγώ και η ομάδα μου έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς τις πλάτες κανενός κι έχουμε φτάσει να κάνουμε επιτυχία με σκληρή δουλειά. Χωρίς κανέναν γάμο, χωρίς καμία συνεργασία περίεργη, χωρίς κανέναν εξευτελισμό. Παίξτε αυτό που λέει η Σκορδά, δεν πειράζει, θα κάνει μια μονάδα παραπάνω σήμερα».

Και η κόντρα δεν έμεινε μόνο εντός του τηλεοπτικού γαλαξία, αλλά μεταφέρθηκε και στα social media με την Κατερίνα Καινούργιου να δίνει τη δική της απάντηση μέσω Instagram στους followers της και σε όσους δεν παρακολούθησαν την εκπομπή το πρωί, ώστε να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όχι γιατί αν το χάσατε, μην το χάσετε, με δυο λόγια.

 

 

Άραγε, υπάρχουν όρια στο τηλεοπτικό μπιφ μεταξύ όλων από όλους; Ή μήπως όλα γίνονται για ν’ ανέβει η τηλεθέαση επειδή οι σταθμοί -ειδικά φέτος έχουν βάλει τους παρουσιαστές της πρωινής ζώνης στο κρεβάτι του Προκρούστη και τους πιέζουν να κάνουν νούμερα; Άλλωστε είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην πρωινή ζώνη να βλέπουμε ακραίες κόντρες που καταλήγουν σε τηλεοπτικό πόλεμο. Απλά ρε παιδιά, αυτό που από πρωινό κόνσεπτ -που το έχετε τραβήξει από τα μαλλιά για να πετύχει, ξαφνικά το γυρίζετε σε μεσημεριανή trash εκπομπή να το προσέξετε. Μας θυμίζει άλλες εποχές με επικές κόντρες ανάμεσα σε παρουσιάστριες, όταν η μία έκλεβε τα θέματα της άλλης, κι εδώ ονόματα δε λέμε και οικογένειες δε θίγουμε.

Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε η Αφροδίτη Γραμμέλη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, έχει καταστρατηγηθεί κάθε όριο τηλεοπτικής ευπρέπειας, αισθητικής και λογικής στην ελληνική τηλεόραση.