Το πολύ σημαντικό και σωτήριο έργο δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής φαίνεται να αποτυπώνει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Η ίδια η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) δημοσίευσε αυτό το συγκλονιστικό υλικό, το οποίο εκφράζει την αποτελεσματική προσπάθεια των δύο υπαρχιφυλάκων να διασώσουν έναν άνδρα που είχε υποστεί έμφραγμα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η σύζυγός του, θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της, έστειλε μια ευχαριστήρια επιστολή στην ΕΛΑΣ, επαινώντας την προσπάθεια και τον ανθρωπισμό των αστυνομικών που ήταν κι ο λόγος που ο άνθρωπός της είναι σήμερα ζωντανός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου, οι δύο υπαρχιφύλακες έσπευσαν άμεσα στο σημείο του περιστατικού και παρείχαν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, φροντίζοντας ακόμα και για την άμεση κλήση ασθενοφόρου. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαϊκό, όπου παρέμεινε για μια εβδομάδα, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε επιτυχώς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε τετραπλό bypass.

 

 

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί διατήρησαν επικοινωνία με τη σύζυγο του ασθενούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σε μια ανθρώπινη στιγμή τους, που δηλώνει και το αίσθημα ευθύνης που ενδεχομένως να κουβαλούσαν για τη ζωή του ανθρώπου αυτού. Είναι πολλές οι φορές που οι Αρχές μας έχουν δείξει το αδιάφορο, σκληρό ακόμα κι ανεπαρκές τους πρόσωπο, με την περίπτωση Αγίων Αναργύρων να είναι το πιο πρόσφατο και λυπηρό παράδειγμα. Ωστόσο, σε μια επιβεβαίωση της λογικής ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σκάρτοι, ή όλοι οι επαγγελματίες κακοί, η ενέργεια των δυο αστυνομικών είναι μια ανακουφιστική ανάσα σε έναν κόσμο που οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ταυτιστεί με τη βία, την έπαρση και την καταστολή, δείχνοντας πως -ευτυχώς- δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Η επιστολή της συζύγου του άνδρα που σώθηκε, είναι η μόνη επιβεβαίωση που χρειάζεται.

Διαβάστε την ολόκληρη:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπαρχιφύλακα Β. Ι. και τον Υπαρχιφύλακα Λ. Λ. της Ομάδας ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής, οι οποίοι με την κατάρτιση που διαθέτουν, την ηρωική τους προσπάθεια καθώς και την ανθρωπιά τους κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον σύζυγό μου. Συγκεκριμένα ο σύζυγός μου την 19η Μαρτίου 2024 και περί ώρα 15:40 υπέστη έμφραγμα στην περιοχή της Γλυφάδας.

O Υπαρχιφύλακας Β. Ι. και ο Υπαρχιφύλακας Λ. Λ. έσπευσαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος και του χορήγησαν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες φροντίζοντας ακόμη και για την κλήση ασθενοφόρου. Ο σύζυγός μου διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του στο Γ.Ν. Λαϊκό όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε τετραπλό bypass.

Να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του συζύγου μου στο Γ.Ν. Λαϊκό επικοινώνησαν με τη Γραμματεία του Νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του κι έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους για τη γρήγορη ανάρρωσή του, γεγονός που αποδεικνύει το ήθος τους και την παιδεία που διαθέτουν. Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για τα στελέχη με τα οποία έχετε επανδρώσει την ομάδα σας».