Η Ζήνα Κουτσελίνη, γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής μετά τις δηλώσεις της σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο τον ποινικολόγο, έπειτα από τον κακό χαμό που έγινε στη χθεσινή εκπομπή με την ίδια να ανεβάζει τόνους και να συμπεριφέρεται με τρόπο παράταιρα υπερασπιστικό. Η Κουτσελίνη, σήμερα, απάντησε σε όσους τη σχολίασαν αρνητικά, εξηγώντας τη θέση της και μοιραζόμενη τη δική της εμπειρία ως παιδί που μεγάλωσε σε κακοποιητική οικογένεια.

 

«Απομονώσατε μια φράση θέλοντας να με επικηρύξετε»

Στην εκπομπή της στις 17 Ιουνίου, η Κουτσελίνη δήλωσε ότι «πλήττεται η καριέρα του» δικηγόρου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια, σήμερα, υποστήριξε ότι κάποιοι απομόνωσαν τη φράση της για να τη στοχοποιήσουν. «Είδα αρκετά σχόλια που πήρατε και απομονώσατε μια δική μου φράση θέλοντας να με επικηρύξετε. Η φράση μου ήταν ακριβώς σε ρητορικό ερώτημα: “εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της πλήττεται;”», ανέφερε.

 

  

«Η δική μου παιδική ψυχή είναι βασανισμένη πολλά χρόνια»

Η Κουτσελίνη αναφέρθηκε στη δική της παιδική ηλικία, αποκαλύπτοντας ότι μεγάλωσε με έναν κακοποιητικό πατέρα. «Σε εμένα αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολα γιατί η δική μου παιδική ψυχή είναι βασανισμένη πολλά χρόνια τώρα γιατί έχω πει σε εσάς μόνο 1% της ζωής μου», είπε, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

«Θέλω να σας πω κάτι που εσείς δεν ξέρετε. Θα προσπαθήσω να είμαι ψύχραιμη. Η μητέρα μου επειδή με τον πατέρα είχαν τις επιχειρήσεις μαζί και όταν της έλεγα πάμε να φύγουμε γιατί δεν άντεχα να τη βλέπω να τη μaχαiρωνεi και να τη χτυπάει. Η μητέρα μου μού έλεγε δεν μπορώ να φύγω γιατί είμαστε μαζί στις επιχειρήσεις.»

 

Υποστήριξη προς τις κακοποιημένες γυναίκες

Η δημοσιογράφος τόνισε ότι είναι κοντά στις κακοποιημένες γυναίκες κι έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της. «Σας έχω πει πόσο κοντά είμαι στις κακοποιημένες γυναίκες. Το έχω αποδείξει και έμπρακτα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν την αφορά η συγγνώμη του Απόστολου Λύτρα, αλλά η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί.

 

«Αυτό με προσβάλλει, όταν οι άνθρωποι απομονώνουν μια φράση»

Η Κουτσελίνη εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απομόνωση της φράσης της, που οδήγησε σε παρερμηνεία των προθέσεών της. «Αυτό με προσβάλλει, όταν οι άνθρωποι απομονώνουν μια φράση. Πήρα πολλά μηνύματα από πολλούς ανθρώπους που με γνωρίζουν. Δεν είμαι σε θέση άμυνας. Έχω αφήσει πίσω μου το σκληρό παρελθόν μου», είπε, ολοκληρώνοντας τη σκέψη της.

Έπεισε; Θα δείξει. Κι εξαρτάται από το πόσο αυστηρός θα επιλέξεις να είσαι με μια γυναίκα με φοβερό κύρος και θέση στον χώρο, που ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά και τα μέσα και τον λόγο της κι άρα δικαιοδοτείσαι να είσαι. Επομένως, 24 ώρες μετά, στον καλά ζυγισμένο λόγο της, όσα στοιχεία αυτοαναφορικότητας κι αν είχε η δήλωσή της, όσο συγκινητικός κι αν ήταν ο συναισθηματικός της λόγος, το γεγονός ότι εξ αρχής εστίασε εκεί, είναι προβληματικό, ένα σοβαρότατο επικοινωνιακό σφάλμα, κι αυτό δεν αλλάζει. Έκανε την τοποθέτησή της, αιτιολόγησε ό,τι ήταν να αιτιολογήσει, όμως, καμιά φορά, απλά δε φτάνει. Και είναι οκ οι άνθρωποι να έχουμε ατυχίες στον λόγο μας, αρκεί να λέμε και καμιά συγγνώμη και να προχωράμε, αναγνωρίζοντας ότι ναι, δεν έπρεπε να ειπωθεί αυτό που ειπώθηκε. Και τέλος.