Τα ζώα συντροφιάς έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Οι περισσότεροι πλέον επιλέγουν να υιοθετήσουν έναν σκύλο ή μια γάτα να τους συντροφεύει στο σπίτι τους και να γίνει μέλος της οικογένειάς τους -ενώ άλλοι δε θα έχουν ποτέ την τύχη να μάθουν την έννοια της πραγματικής ανιδιοτελούς αγάπης ενός ζώου. Όταν υιοθετείς λοιπόν ένα σκυλάκι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα κουτάβι, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Ακόμα περισσότερες, βέβαια, είναι οι μοναδικές και υπέροχες στιγμές που θα ζεις στο εξής μαζί του. Για να δούμε λίγες μόνο από αυτές.

 

1. Την πρώτη φορά που θα σε φιλήσει

Πριν πάρεις το δικό σου κατοικίδιο, βλέποντας τους άλλους πες την αλήθεια θεωρούσες ότι είναι λίγο «ακραίο» αυτό που οι ιδιοκτήτες φιλιούνται με τα σκυλιά τους; Πίστεψέ με, κάθε φορά που με περίσσια αγάπη σε φιλάει το σκυλάκι σου στο πρόσωπο για να σου δείξει την ευγνωμοσύνη του, είναι ξεχωριστή! Η πρώτη, δε, φορά που θα πάρεις τα πιο γλυκά φιλιά από τον πιστό σου φίλο, θα σε ξετρελάνει!

 

2. Το πρώτο σας ξύπνημα μαζί

Είναι γνωστό ότι όταν αποκτούμε ένα σκυλάκι θεωρούμε στην αρχή προσωρινό το να ξαπλώνει κι εκείνο στο κρεβάτι μας. Λέμε ότι «όχι φυσικά, το σκυλί μας θα κοιμάται μόνο στο δικό του κρεβάτι». Όταν όμως έρθει κι απλώσει το ζεστό του χνουδωτό κορμάκι δίπλα σου, θα μπορέσεις να του πεις όχι; Κάθε ύπνος μαζί του είναι και πιο γλυκός πώς να το κάνουμε;

 

3. Το πρώτο ταξίδι

Μια ακόμη μοναδική στιγμή είναι όταν θα πας με τον φιλαράκο σου την πρώτη σας εκδρομή! Η χαρά, η ξεγνοιασιά και συνάμα η όρεξή του για εξερεύνηση και παιχνίδι θα σε διασκεδάσει στο μέγιστο! Μη χάνεις στιγμές, πήγαινε τον όσο περισσότερες εκδρομές μπορείς, σε όσο περισσότερα μέρη και δε θα το μετανιώσεις. Θέλει κι εκείνο να δει τον κόσμο, όπως κι εσύ.

 

4. Το πρώτο μπάνιο

Επιπλέον υπομονή θα χρειαστείς για το πρώτο τους μπάνιο -είτε στη θάλασσα είτε και στην μπανιέρα. Βέβαια, καθεμία από τις δύο περιπτώσεις έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και υπάρχουν ισάξιες πιθανότητες να τους αρέσει ή να το αντιπαθήσουν. Ωστόσο, είναι μοναδικά όμορφο να παίρνεις το σκυλάκο σου στη θάλασσα, όπου τα περισσότερα ζωάκια το διασκεδάζουν στο μέγιστο. Θα κολυμπήσετε μαζί, θα παίξετε στην άμμο, τι καλύτερο; Με το μπάνιο στο σπίτι, τώρα, ισχύει το αντίθετο κι είναι από μόνο του ένα challenge και μια μοναδική στιγμή για τη μεταξύ σας σχέση!

 

5. Η πρώτη φορά που θα σε παρηγορήσει

Λες και το καταλαβαίνουν κι όταν σε δουν θλιμμένο/η θα κάνουν τα πάντα για να είσαι καλά. Θυμάσαι όταν εκείνη τη μέρα ήρθε και κούρνιασε -λες και με τον τρόπο σου σε αγκάλιασε- και δεν έφυγε από δίπλα σου μέχρι που σιγουρεύτηκε ότι ένιωσες καλύτερα;

 

6. Η στιγμή που θα αντιληφθεί μια εγκυμοσύνη

Ένα πολύ ξεχωριστό ένστικτο του σκύλου, είναι το να αντιλαμβάνεται ότι έρχεται ένα νέο μέλος, ένα μωράκι στην οικογένεια. Παρατήρησε πώς αντιδρά όταν το μωρό κλωτσήσει, πώς ξαπλώνει με τρυφερότητα στην κοιλίτσα της μέλλουσας μαμάς. Ο σκύλος νιώθει ότι το νέο μέλος, το μωράκι που θα έρθει θα είναι υπό την προστασία του και όταν τελικά το δει για πρώτη φορά, θα είναι μια ξεχωριστά συγκινητική στιγμή. Ό

 

7. Η φορά που θα μπει στη μέση για να μην τσακώνεστε

Το σκυλί σου είναι στη συμπεριφορά πολλές φορές κι αυτό σαν ένα μωράκι. Δε θα δεχτεί εύκολα στιγμές αγάπης ή στιγμές «τσακωμού» με το ταίρι σου. Ειδικά στην αρχή, όταν θα σας δει να φιλιέστε, να αγκαλιάζεστε, πολύ πιθανό να νιώσετε τις χνουδωτές πατούσες να προσπαθούν να συμμετάσχουν. Ακόμα, αν σας δει να διαφωνείτε και πόσω μάλλον να μαλώνετε, θα έρθει να σας μαλώσει με τον τρόπο του.

 

8. Οι στιγμές που επικοινωνεί σαν άνθρωπος

Κάποια σκυλάκια είναι σαν να σου χαμογελάνε, άλλα σαν να σου τραγουδούν ή ακόμα και να σου μιλάνε με το γαύγισμά τους, ενώ άλλα σε καταλαβαίνουν ό,τι και να τους πεις. Το δικό σου σκυλάκι σίγουρα θα έχει τα δικά του μοναδικά skills και σίγουρα κάθε πρώτη φορά που θα σου τα εξωτερικεύει θα είναι ξεχωριστή!

Κάθε στιγμή με τον πιο πιστό σου φίλο είναι και θα είναι μοναδική γι’ αυτό προσπάθησε, όσο ζεις μαζί του, να απολαύσεις όλες τις στιγμές. Ένα κατοικίδιο θα μειώσει το άγχος της καθημερινότητάς σου, θα σου δίνει κάθε μέρα σκοπό, όταν όλα μοιάζουν λίγο πιο αδιάφορα. Ξέρεις πως έχεις έναν ακόμη λόγο να συνεχίσεις να προσπαθείς και κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος. Ένα ζωάκι σε περιμένει να σου προσφέρει κάθε μέρα, ό,τι του δώσεις, το μέγιστο.

Συντάκτης: Βάσω Καπνιάζη