Συνέντευξη παραχώρησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης που βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία μ’ αφορμή την ομιλία του για τη δύναμη του ονείρου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε σχετικά με τις ολυμπιακές διακρίσεις του, τον σ3ξουαλικό του προσανατολισμό που δέχθηκε επικρίσεις αλλά και για τα νέα παιδιά που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Μέσα απ’ τη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που είχε αντιμετωπίσει απ’ τους γονείς του όταν αποφάσισε να τους ανακοινώσει ότι θ’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Για τα μαθητικά του χρόνια είπε: «Είχα πολύ ωραία μαθητικά χρόνια, πλην μιας χρονιάς που αναγκάστηκα ν’ αλλάξω σχολείο. Οπότε, όταν υπήρχαν μερικοί τσαμπουκάδες στην αρχή, απάντησα με τσαμπουκά και ισορρόπησαν τα πράγματα. Το bullying που λέμε, τι είναι άμα το αναλύσεις; Δηλαδή σε ενόχλησα εγώ επειδή η σε3ουαλική μου προτίμηση είναι διαφορετική από τη δική σου ή επειδή έχω παραπάνω κιλά ή επειδή έχω πολύ λιγότερα κιλά από σένα; Ρε παιδιά, είμαστε στον 21ο αιώνα. Ποιος θα σου πει το δικαίωμα ποι@ θα αγαπήσεις; Γονέας είναι αυτός που θα θέλει να δώσει αγάπη, προστασία και μια σωστή παιδεία στο παιδί του. Η εκκλησία καλά κάνει και μιλάει, με τον τρόπο που μιλάει, γιατί αυτό εκπροσωπεί. Εμένα μ’ αφορά ο τρόπος της; Όχι! Με ακουμπά; Όχι, γιατί έχει να κάνει ξεκάθαρα με ανθρώπινα δικαιώματα».

  

Σχετικά με τον σ3ξουαλικό του προσανατολισμό που δέχθηκε αρκετές επικρίσεις όταν αποφάσισε να το γνωστοποιήσει, απάντησε ότι: «Τα αρνητικά σχόλια που έλαβα, όταν μίλησα ανοιχτά για τον σ3ξουαλικό μου προσανατολισμό, δε μ’ αφορούσαν καθόλου. Ξεκίνησε μάλιστα και με δημοσιογράφους. Ό,τι ήθελαν έβλεπαν και ό,τι ήθελαν έλεγαν τότε. Η δική μου απάντηση ήταν ότι έφερα μια δεύτερη Ολυμπιακή διάκριση και κάποιοι είχαν έρθει να ζητήσουν και συγνώμη αργότερα. Δεν είμαι όμως ο Θεός για να τους συγχωρήσω».

Τέλος, ο Ιωάννης Μελισσανίδης περιγράφει στα νέα παιδιά την εμπειρία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα, με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και την επέτειο των 28 χρόνων απ’ την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του στην Ατλάντα. Έτσι βρέθηκε και στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να μιλήσει για τον αθλητισμό και τη δύναμη του ονείρου σε νέα παιδιά. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μαζί με τις ομάδες των δύο οργανισμών, θα συνεχίσει να επισκέπτεται σχολεία σ’ απομακρυσμένα νησιά και χωριά, συζητώντας για την πρωτοβουλία «Δύναμη του Ονείρου» (The Power of The Dream), η οποία μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την επίτευξη κάθε στόχου, πέρα από κάθε αντιξοότητα.

Πηγή εικόνας: zarpanews.gr