Το Mega μέσα από το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μαμά Έρχομαι» που θα προβληθεί απόψε τα μεσάνυχτα, τιμά τους 57 ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο τρένο του θανάτου στα Τέμπη, πριν έναν χρόνο ακριβώς, στις 28 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήσαμε το ανατριχιαστικό τρέιλερ της εκπομπής με το tag στη φράση «μαμά έρχομαι». Οι δημιουργοί του, μας μεταφέρουν με κινηματογραφική αίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών, στον σταθμό, σε μέρη και σημεία που περπάτησαν κι υπήρξαν οι άνθρωποι που χάθηκαν. Η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη σε ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στον τόπο που έχουμε πλέον συνδυάσει με τον πόνο, συζητά με γονείς, συγγενείς, επιζώντες και διασώστες. Κι ακόμη και μέσα από το τρέιλερ, που διαρκεί ούτε δύο λεπτά, πέρα από τα γεγονότα, τις μαρτυρίες, τους γονείς που ντρέπεσαι να κοιτάξεις στα μάτια, τους συγγενείς και τους φίλους που συμπονάς, αντιλαμβάνεσαι και τη δυσκολία του επαγγέλματος του δημοσιογράφου, σε στιγμές που το δράμα έχει δυστυχώς όχι μόνο τον πρωταγωνιστικό αλλά τον μόνο ρόλο.

Οι σκηνές του «φωνάζουν» πολύ πριν ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων που θα παρακολουθήσουμε να μας μιλούν απόψε. Η αλήθεια, το φως, το σκοτάδι, ο τόπος, οι ερωτήσεις, όλα πονούν σαν να συνέβησαν χθες. Η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη δίνει το βήμα στις μνήμες. Εμείς δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε και να αφουγκραστούμε.

Για όσους από εσάς δεν έχετε δει ακόμη το συγκλονιστικό τρέιλερ για την εκπομπή του Mega, δείτε το:

Πηγή φωτογραφίας: Mega

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου