Είναι εντυπωσιακά ελπιδοφόρο το πόσο καλό μπορεί να κάνει η πηγαία αγάπη και στον αποστολέα αυτής, αλλά και στον παραλήπτη. Ίσως η μοναδική συνθήκη έναντι της οποίας είμαστε άπαντες ίσοι και μπορεί να αλλάξει όλη μας τη ματιά στη ζωή, αλλά και να γλυκάνει τη φωνή που μιλάει κάθε μέρα στον καθρέφτη μας, είναι αυτή η αγάπη.

Για του λόγου το αληθές, ας περάσουμε μια βόλτα από τη χθεσινή τελετή που ένωσε με τα δεσμά του γάμου τον αγαπημένο ηθοποιό, Μιχάλη Οικονόμου, με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή. Οι δύο βρίσκονται σε σχέση από το 2015 και υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης τον Οκτώβρη του 2021. Τρία χρόνια μετά, μπόρεσαν να σταθούν υπερήφανα ο ένας δίπλα στον άλλο στο Δημαρχείο, επισφραγίζοντας την αφοσίωσή τους με πολιτικό γάμο. Δεδομένης της ψήφισης του νόμου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών, είμαστε πλέον σε θέση να δούμε ακόμα περισσότερα χαμόγελα ανθρώπων που αποφασίζουν να περάσουν τη ζωή τους με έναν άνθρωπο που αγαπούν.

 

 

Ο Αντίνοος Αλμπάνης σε ρόλο κουμπάρου στον χθεσινό γάμο, μας έκανε να θυμηθούμε γιατί μας αρέσει τόσο σε ό,τι ρόλο και αν τον δούμε. Καλεσμένοι, πολλοί ακόμη ηθοποιοί που αγαπήσαμε, όπως η Μαρία Καβογιάννη και η Τζένη Θεωνά.

Το ζευγάρι πόζαρε με τον γιό τους, Νικηφόρο, μπροστά στη γαμήλια τούρτα τους γεμάτοι ανακούφιση και χαμόγελα. Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής έχουν υιοθετήσει ένα γιο ο οποίος προήλθε από τον συγγενικό κύκλο του Γιώργου Μακρή. Το γεγονός αυτό, κατέστησε εφικτή την υιοθεσία καθώς, εφόσον συνδεόταν εξ αίματος ένας εκ των δύο γονέων, ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα η διαδικασία.

  

Σε συνέντευξή τους, δήλωσαν λίγο μετά τη βάφτιση του Νικηφόρου, στις 23 Οκτωβρίου 2021, πως το αγόρι θα οδηγούνταν σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει. Το παιδί αυτό, κατέληξε σε μια οικογένεια που το ήθελε πραγματικά και το διεκδίκησε, αποδεικνύοντας πως η αγάπη, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αν δίνεται απλόχερα, είναι το κλειδί να μεγαλώνει μια ψυχή σε υγιές πλαίσιο και να θυμάται την παιδική του ηλικία, με γλυκιά νοσταλγία.

Ο Μιχάλης και ο Γιώργος μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, βλέποντας κανείς πώς μιλούν ο ένας για τον άλλον σε κάθε τους συνέντευξη, χωρίς να αφήνουν ευκαιρία να εκφράσουν πως αλληλοσυμπληρώνονται και θέλουν όση αφοσίωση έχτισαν μεταξύ τους, να τη χαρίσουν στο παιδί τους.

Ο Μιχάλης Οικονόμου δηλώνει πως μεγαλώνοντας σε μια πολύ δεμένη οικογένεια, σαφώς ένιωθε την ανάγκη να γίνει πατέρας, απλώς καταλαβαίνοντας τη σ3ξουαλική του ταυτότητα, θεωρούσε πως δε θα κατάφερνε κάτι τέτοιο σε μια κοινωνία που θεωρεί ακόμα ταμπού την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Συμπληρώνει πως ο κύκλος του, του έλεγε από παλιά πόσο καλός πατέρας θα γινόταν. Ο ίδιος, πάλεψε με τους δαίμονες της αποδοχής του εαυτού του και με τη βοήθεια, τη στήριξη και την ασφάλεια που, όπως λέει, του προσφέρει ο σύντροφός του Γιώργος Μακρής, τους νίκησε πανηγυρικά.

Παιδιά να ζήσετε και να καλοτυχήσετε!