Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα στις 11:45 π.μ. (ώρα Ελλάδας) την Ιορδανία στον πρώτο αγώνα κάθε ομάδας στο Μουντομπάσκετ 2023, το οποίο διεξάγεται στην Ιαπωνία, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες. Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν θα έχουμε το πλεονέκτημα του «ταλέντου» σ’ αυτήν την αναμέτρηση, γιατί μπορεί να στερηθήκαμε το αστέρι μας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς επέλεξε να μείνει εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ομάδα όμως θα καθοδηγεί ο αδερφός του Θανάσης, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ που θα βρεθεί στο παρκέ σ’ αυτό το παιχνίδι.

Ο Thomas Walkup που θεωρείται επίσης πλέον Έλληνας πολίτης θα βρίσκεται στο γήπεδο δίπλα στον Θανάση, κι ας έπαιζε για χρόνια στο εξωτερικό. Αναμένεται μάλιστα ν’ αποτελέσει άλλο ένα κρίσιμο κομμάτι στις επιθετικές στρατηγικές της ομάδας, ενώ το σίγουρο είναι πως τόσο ο Walkup όσο και ο Antetokounmpo θα πρέπει να ξεπεράσουν την άμυνα της Ιορδανίας.

Η ομάδα μας αναμένετε να παίξει με πιο «επιθετικό» στιλ κι ο Αντετοκούνμπο ν’ αναλάβει μερικά μεγάλα καρφώματα.

Και παρ’ όλο που θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο τουρνουά για κάθε ομάδα, η ομάδα μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ήδη δοκιμασμένη στη «μάχη», αφού αντιμετώπισε τις Ηνωμένες Πολιτείες σ’ έναν δύσκολο αγώνα προετοιμασίας, ενώ νίκησε δύο φορές την ομάδα της Σλοβενίας και του Λούκα Ντόντσιτς σε αγώνες επίδειξης.

Όλοι ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα έχει προβάδισμα από νωρίς, αφού άλλωστε χρειαζόμαστε αυτήν τη νίκη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο και αυτό θα είναι το πιο εύκολο παιχνίδι μας στο τουρνουά, καθώς περιμένουμε αναμετρήσεις με τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Πηγή Εικόνας

Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου