%cf%85%ce%b8%ce%ba%cf%85

Ο Πάνος Μουζουράκης, ανά τα χρόνια μας προσέφερε συντροφιά με τη μουσική του, ατελείωτες στιγμές γέλιου στους S1ngles και στιγμές αυθεντικότητας στο The Voice Greece. Ήρθε όμως σήμερα η δική του στιγμή να φτάσει το χαμόγελο ως τα αυτιά και με τη χαρά του να ξεχειλίζει κι αυτό, γιατί γεννήθηκε η κόρη του. Ο ίδιος στάθηκε δίπλα στη σύντροφό του, Μαριλού Κόζαρη κατά τη διάρκεια του τοκετού, προσφέροντας τη στήριξή του και παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία της γέννησης.

Μιλώντας έπειτα για το γεγονός, ανέφερε πως πρόκειται για μια εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σ’ έναν άνθρωπο. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως του άλλαξε τελείως την οπτική για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει: «Δε θα ξαναδώ ποτέ γυναίκα που έχει γεννήσει με τα ίδια μάτια. Θα τις κοιτάω με διαφορετικό τρόπο κι απέραντο σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι άλλωστε είναι αναμενόμενο. Είναι διαφορετικό να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια και να συνειδητοποιείς πώς γεννιέται ένα παιδί, πώς ζορίζεται μια νέα μητέρα, πόσο πόνο έχει να διαχειριστεί για να ακούσει εκείνο το πρώτο κλάμα. Θες δε θες, γίνεσαι μέρος αυτού, αγωνιάς μαζί της, πονάς μαζί της, αλλά και δένεσαι παραπάνω μαζί της. Είναι από τις κινήσεις που δίνουν νόημα στη λέξη «συντροφικότητα». Μετουσιώνεις τη σημασία του να βρίσκεσαι δίπλα στον άλλον και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές του. Κι αν αναφερόμαστε στη γέννα και πόσω μάλλον σε φυσιολογικό τοκετό, τότε σίγουρα είναι μια από τις δύσκολες στιγμές στη φάση ενός ζευγαριού, που καταλήγει όμως ως η πιο χαρμόσυνη.

«Σου δημιουργούνται κάποια πράγματα που σου αλλάζουν τη ζωή και ξαφνικά τα βλέπεις όλα διαφορετικά κι εμένα μου έσκασε μια τέτοια επιφοίτηση. Αυτό που σκέφτηκα είναι, αν άραγε τα παιδιά που γεννιούνται με το σωστό τρόπο. Μαγνητοσκόπησα τη γέννα. Δόξα τω Θεό είναι όλα καλά. Νιώθω χαρά. Οικογένεια, ανήκω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει, εμείς οι άντρες τα συνειδητοποιούμε πιο αργά, κι οι περίεργοι ακόμα πιο αργά.Έχουμε σκεφτεί το όνομα.»

Λέγοντας ότι οι πιο «περίεργοι άντρες» αργούν ακόμα περισσότερο να συνειδητοποιήσουν το συμβάν της γέννησης, φέρνει στην επιφάνεια μια προσωπική αλλά και γενικότερη αλήθεια, ότι ως πατέρας, κατανοείς με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο τον ερχομό ενός παιδιού, του παιδιού σου. Βιώνεις σε άλλο σημείο, το σημείο μηδέν της γέννησής του και τότε καταλαβαίνεις το μέγεθος της αλλαγής που έρχεται στη ζωή σου.

Όλη η μαγεία κι όλη η ουσία, υπάρχει στο δωμάτιο τοκετού κι αξίζει να τη ζει κάθε πατέρας. Στη συνέντευξη κάνει επίσης λόγο για μαγνητοσκόπηση της γέννας. Τώρα το αν τη μαγνητοσκόπησε πραγματικά, δεν το ξέρουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι πως η στιγμή αυτή χαράχτηκε με κάθε λεπτομέρεια στο μυαλό του. Κι αυτό αρκεί.

Είναι ευκαιρία να κρατήσουμε όλοι την ουσία της δήλωσής του και κυρίως όσοι σκοπεύουν να γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον μπαμπάδες. Τα λόγια του αρκούν, για να γίνουν έμπνευση κι ένα ισχυρό ερέθισμα, ώστε κι άλλοι άνδρες να επιχειρήσουν να είναι δίπλα στις γυναίκες τους τέτοιες στιγμές. Ακούγοντας τα λόγια του, σε δελεάζει να το νιώσεις κι εσύ, ακόμα κι αν είχες αμφιβολίες να σε κυριεύουν ή και φόβο για το πώς θα αντιδρούσες. Σίγουρα όμως, αν ολοένα και περισσότεροι πατεράδες επιλέξουν να βρίσκονται εντός του δωματίου τοκετού, οι δεσμοί που θα δημιουργούνταν δένονται από τιτάνιο.

Να σας ζήσει λοιπόν, Μαριλού και Πάνο!

 

Πηγή φωτογραφίας: enimerotiko.gr