Σε μια ανατριχιαστική ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της διάσημης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, ο δικηγόρος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης, μίλησε ανοικτά στην εκπομπή “Πρωινό” αναφορικά με τις ανεξήγητες λεπτομέρειες που περιβάλλουν την περίπτωσή της. Καθώς οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση ως εγκληματική ενέργεια, ο δικηγόρος επισημαίνει αντιφάσεις που ανακύπτουν από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι πώς η Μαίρη Χρονοπούλου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης εξηγεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στις μαρτυρίες, ενώ επισημαίνει την απώλεια ενός νυχτικού κι ενός ασθενοφόρου που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. “Το νυχτικό – που χάθηκε –θα έπρεπε να υπάρχει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί υπάρχει και DNA”, δήλωσε ο Χατζημιχάλης, επισημαίνοντας τη σημασία του αντικειμένου στην υπόθεση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η οικιακή βοηθός κι ένας φίλος που βρήκαν τη Μαίρη Χρονοπούλου αναίσθητη, φορώντας το νυχτικό της, αντί να καλέσουν αμέσως για βοήθεια, όπως θα ήταν φυσιολογικό, αυτοί οι δύο άνθρωποι ασχολήθηκαν με το να της αλλάξουν ρούχα. Ο Χατζημιχάλης επισημαίνει επίσης και τη θέση του σώματος: “Όταν πέσει κάποιος από τα σκαλοπάτια, θα πρέπει το κεφάλι συνήθως να είναι μπροστά. Εδώ όμως χτύπησε μπροστά δεξιά και το κεφάλι ήταν ανάποδα. Όλα αυτά δεν κολλάνε μεταξύ τους. Μίλησα το πρωί με τους αρμοδίους του εργαστηρίου ανατομικής και τοξικολογίας που θα κάνουν τη νεκροψία και τη νεκροτομία και αυτοί προβληματίζονται.”

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημιχάλη, η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της Μαίρης, οι οποίοι βρήκαν την ηθοποιό τραυματισμένη, θα καταθέσουν ως μάρτυρες για τον θάνατο της, κατάθεση που αναμένεται να φέρει περισσότερο φως στην υπόθεση. Παράλληλα, το ασθενοφόρο που μετέφερε τη Μαίρη Χρονοπούλου στο νοσοκομείο παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η εταιρεία που ανήκει το ασθενοφόρο, κι αυτό αναδεικνύει περαιτέρω ανακρίβειες στην υπόθεση. Ο κ. Χατζημιχάλης θέτει ερωτήματα, σχετικά με τη γραμμή των δράσεων αλλά και την εταιρία μίσθωσης: «Θα πάνε η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της που τη βρήκαν τραυματισμένη για να καταθέσουν και να πιστοποιήσουν ότι είναι εκείνη και στη συνέχεια εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει μία διαδικασία διερεύνησης της όλης υπόθεσης και θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά, όπως το θέμα του ασθενοφόρου, που δεν βρέθηκε από πού είναι. Είναι από το ΕΚΑΒ, είναι κάποια ιδιωτική εταιρία; Δεν βρέθηκε ακόμα, έτσι ώστε να ερωτηθούν και οι τραυματιοφορείς για το πώς βρήκαν τη Μαίρη Χρονοπούλου.»

 

Φωτογραφία: Newsbomb.gr