Ο Γρηγόρης Πετράκος, γνωστός τραγουδιστής και προσωπικότητα με συχνά αντισυμβατικές απόψεις, έκανε πάλι εμφάνιση με δηλώσεις που γίνονται όλο και καλύτερες, για την αφρικανική σκόνη. Επανήλθε στο θέμα το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Γεια σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου, για να μας μορφώσει ακόμη μία φορά.

Για όσους δε θυμούνται (ή προσπάθησαν πολύ να ξεχάσουν) τον Απρίλιο, είχε αμφισβητήσει την προέλευση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα, οπότε τώρα, έκανε έναν ακόμα πιο τολμηρό ισχυρισμό, γιατί το παν είναι να τις εξελίσσεις τις θεωρίες σου. Υποστήριξε, λοιπόν, ότι η σκόνη είναι αποτέλεσμα αεροψεκασμών από εταιρείες που συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ, και ότι πρόκειται για τεχνητή τροποποίηση, έτσι απλά, χωρίς καν να έχει κατεβάσει μια ρετσινούλα πρώτα (ή να μας αφήσει εμάς να κατεβάσουμε μία).

  

«Κοιτάξτε, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και κάθε φορά που λέμε κάποια άποψη μετά διαστρεβλώνεται πάρα πολύ, έως ότι άκουσα ότι είπα πως δεν υπάρχει σκόνη. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει σκόνη. Απλά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα εδώ και 15 χρόνια, το ζήτημα της τροποποίησης του καιρού παγκοσμίως. Όχι της κλιματικής αλλαγής αλλά της τεχνητής τροποποίησης. Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες τροποποίησης καιρού και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμιά διαφάνεια πάνω σε αυτό», είπε ο Πετράκος.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε με απορία αν μπορεί κάποιος να παραγγείλει «ήλιο το μεσημέρι στην Κηφισιά», ο τραγουδιστής απάντησε: «Αυτό δεν το κάνετε εσείς, δεν το κάνουν ούτε καν οι κυβερνήσεις. Αυτό το κάνει το ΝΑΤΟ».

Η Μαρία Μπακοδήμου, απτόητη, συνέχισε να ρωτά πώς μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό ισχύει, με τον Γρηγόρη Πετράκο να απαντά, ή μάλλον να κηρύττει θα τολμούσαμε να πούμε: «Ακόμα και στο Google να μπείτε και πατήστε εταιρείες τροποποίησης καιρού θα σας βγάλει κανονικές εταιρείες. Κερδίζουν χρήματα. Το ποιος τις βάζει είναι το θέμα και για ποιο λόγο, εμείς αυτό ρωτάμε. Όλα αυτά τα αεροπλάνα, γιατί με αεροπλάνα τα κάνουν, κάνουν αεροψεκασμούς. Αυτό που ρωτάει πάρα πολύς κόσμος είναι να υπάρξει διαφάνεια και το τι ακριβώς ρίχνουν στον αέρα και με ποιο τρόπο τροποποιείται ο καιρός και αν υπάρχει διαφάνεια πάνω σ’ αυτό. Γιατί όλα αυτά γεμίζουν την ατμόσφαιρα με βαρέα μέταλλα και μετά όταν πέφτει σκόνη πέφτουν κι αυτά και τα εισπνέουμε. Τα βαρέα μέταλλα είναι τοξικά. Φυσικά μας επηρεάζουν κι εγκεφαλικά και ψυχολογικά πάρα πολύ. Αν ρωτήσετε τι παρενέργειες έχουν βαρέα μέταλλα στον οργανισμό θα δείτε ότι είναι φρικτές».

Στη συνέχεια, ένας δημοσιογράφος του πάνελ έκανε σχόλιο για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, προκαλώντας την οργή του τραγουδιστή. «Αδερφέ μου, σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις αυτό, μη συνδέεις την επίπεδη γη με πράγματα που συμβαίνουν», είπε γιατί όλα κι όλα πια, κάπου υπάρχει κι ένα όριο.

Εμείς πάντως κάνουμε ευθεία και χωρίς καμία ντροπή έκκληση στους τροποποιητές καιρού, για τα εξής 3: Πρώτον, αν γίνεται να μη βρέχει στις συναυλίες του Θανάση γιατί φημολογείται ότι είναι οι τελευταίες. Δεύτερον, να μην κάνει καύσωνα τις καθημερινές και μπουρίνια το σουκου, να πάμε καμιά θαλασσίτσα και τρίτον, να βγάζει το βραδάκι ένα αεράκι να μην πάμε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι φέτος το καλοκαίρι. Ευχαριστούμε.