Ένας άνθρωπος σε κατάσταση υπογλυκαιμίας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη όταν μια πυρκαγιά ξέσπασε στο σπίτι του τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας φωτιά στο σπίτι του. Ο Νίκος, αφηγείται την ιστορία του μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook κι εξηγεί το χρονικό της καταστροφής:

Η αρχή της τραγωδίας έγινε όταν ο Νίκος, έχοντας ξεκινήσει ένα καινούριο νέο φάρμακο για τον διαβήτη, αντιμετώπισε συμπτώματα υπογλυκαιμίας. Μην έχοντας κανένα γλυκό στο σπίτι, αποφάσισε να φάει μερικές πατάτες για να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του. Δυστυχώς, όμως, καθώς επιχειρούσε να ετοιμάσει το φαγητό του κι έχοντας βάλει το τηγάνι στη φωτιά, έπεσε σε υπογλυκαιμικό σοκ κι έχασε τις αισθήσεις του.

 

 

Η λιποθυμία του είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά από το μάτι, στο σπίτι του, φωτιά που εξαπλώθηκε γρήγορα, καταστρέφοντας πολλά περιουσιακά του στοιχεία. Παρά τις προσπάθειες των γειτόνων να τον ειδοποιήσουν και να τον βοηθήσουν, ο ίδιος παρέμεινε αναισθητοποιημένος: «Το λάδι πήρε φωτιά, η φωτιά πήγε στο γκαζάκι που είχα επάνω στον απορροφητήρα και μπαμ. Παρόλα αυτά εγώ δεν ξύπνησα. Άρχισαν οι γείτονες και βαράγανε την πόρτα και κάποια στιγμή μετά από ώρα άνοιξα τα μάτια μου. Έτρεξα προς την κουζίνα, με ¨χτύπησε¨το θερμικό κύμα και πνίγηκα από τις αναθυμιάσεις», αναφέρει.

Δυστυχώς, είχε περάσει ήδη πολύς χρόνος από την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ο ίδιος κατάφερε να βγει στο μπαλκόνι για να πάρει ανάσα κι έπειτα, σε ζάλη, να κατέβει και να βγει από την πολυκατοικία, παθαίνοντας πια ένα ακόμα υπογλυκαιμικό σοκ. Μέχρι να έρθει η πυροσβεστική η ζημιά ήταν ήδη τεράστια, αλλά ευτυχώς ο ίδιος ασφαλής.

Κάνοντας τον απολογισμό του, υπολογίζει ότι η κουζίνα έχει τεθεί σε πλήρη αχρηστία, μαζί με όλα τα ηλεκτρικά τους τοίχους, τα ντουλάπι, τον νεροχύτη, το τραπέζι, τις καρέκλες. Επίσης δηλώνει πως το σπίτι δεν μπορεί καν να ξεκινήσει να επιδιορθώνεται αν δεν έρθει ειδικό συνεργείο καθαρισμού, λόγω του ότι το λάδι σε συνδυασμό με το καμμένο πλαστικό δημιούργησε ένα στρώμα λίπους, ενώ οι προσφορές που δέχθηκε για να επισκευασθεί το σπίτι είναι εξαιρετικά υψηλά για να ανταπεξέλθει οικονομικά. «Ακομα και το ότι ανασαίνω όλους τους ρίπους, είναι επιβλαβές», δηλώνει ο ίδιος μέσω του fb προφίλ του.

Σήμερα, ο Νίκος καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της φωτιάς, πουλώντας τις κιθάρες του, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει. «Δεν έχω τίποτε άλλο που να αξίζει κάτι», αναφέρει.

 

 

Ας γίνει αυτή μια μέρα που θα δείξουμε στον Νίκο πως όντως όλοι μαζί μπορούμε, βοηθώντας τον να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Πως μπορεί να έκαψε πολλά η φωτιά, όμως μπορεί να γίνει η αφορμή για μια νέα αρχή και θα μας έχει όλους κοντά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ίδιος, αν επιθυμείς να βοηθήσεις μπορείς να το κάνεις στις παρακάτω διευθύνσεις:

ΕΘΝΙΚΗ ΙΒΑΝGR6801101370000013700106852
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ GR70 0171 0160 0060 1601 0173 413
IRIS 6955492866
PAYPAL ngarifallakis@gmail.com