Από τον αθλητισμό στην υγεία: Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αφήνουν μουστάκι για το Movember

Σε μια κίνηση που συνδυάζει τη μόδα με την ευαισθητοποίηση, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα νέο στυλ, αφήνοντας μουστάκια, με σκοπό να υποστηρίξουν το κίνημα Movember. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί απλώς αλλαγή στο εμφανισιακό τους στυλ, αλλά φέρνει στο προσκήνιο έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό.

  

Το Movember, ένα παγκόσμιο κίνημα, αφορά την ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά των ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Πέραν της μόδας, το μουστάκι στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί ως σύμβολο αλληλεγγύης κι ανδρικής υγείας. Ως κίνημα σηματοδοτεί τη σύμπραξη από άνδρες σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αύξηση των κονδυλίων για την υγεία των ανδρών – συγκεκριμένα για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των όρχεwν, την ψυχική υγεία και την πρόληψη των @υτοκτονιών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 510.000 άνδρες πεθαίνουν από αυτοκτονία παγκοσμίως κάθε χρόνο. Δηλαδή ένας κάθε λεπτό. Ο αντίκτυπος του καρκίνου του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες παγκοσμίως και ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν σε 1,7 εκατομμύρια περιπτώσεις έως το 2030. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο γίνονται μια ενιαία φωνή κάθε Movember, φέρνοντας ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση και προσοχή στην κρυφή κρίση της υγείας των ανδρών.

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, πρωτοπόροι σε πολλούς τομείς, δε δίστασαν να υιοθετήσουν αυτήν τη συμβολική αλλαγή στην εμφάνισή τους κι έτσι, με τα μουστάκια τους, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, καλώντας τους άνδρες να είναι προσεκτικοί για την υγεία τους και να υποβληθούν σε τακτικούς ελέγχους.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

 

Η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στο Movember αποτελεί πρόσκληση για τους φίλους της ομάδας και τους θαυμαστές του ποδοσφαίρου να ενωθούν με αυτούς στον αγώνα για την ανδρική υγεία. Το μήνυμα είναι σαφές: Η μόδα μπορεί να είναι περισσότερα από μια απλή εμφάνιση, αφού μπορεί να είναι μία δύναμη για την αλλαγή, ένα κοινωνικό μήνυμα.

Με την ενεργή τους συμμετοχή στο Movember, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αποδεικνύουν ότι η ευαισθητοποίηση για την υγεία μπορεί να γίνει μέσα από δράσεις που ξεπερνούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Έτσι, με κάθε μουστάκι που αναπτύσσεται, η Μπαρτσελόνα και οι ποδοσφαιριστές της γράφουν ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία του Movember και στον αγώνα για μια υγιή και ενημερωμένη κοινότητα.