Με ανυπομονησία περιμέναμε το πρώτο ολοκληρωμένο trailer έναν μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα, και τώρα είναι εδώ. Θες η αφίσα που μας κίνησε το ενδιαφέρον, θες, ο αινιγματικός τίτλος; Μιλάμε για το υλικό της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, Αλέξανδρου Βούλγαρη, γιου του κορυφαίου Παντελή Βούλγαρη, με τίτλο «Πολύδροσο», που έχει κυκλοφορήσει και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε μια indie, ανοιξιάτικη, σχεδόν ρετρό εποχή και στις λεπτές αποχρώσεις στη σχέση μεταξύ μιας μητέρας και της κόρης της.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Σοφία Κόκκαλη και η αναπάντεχη έκπληξη που ακούει στο όνομα Βίκυ Καγιά, οι οποίες υποδύονται μια μητέρα και μια κόρη που αντιμετωπίζουν μαζί τις προκλήσεις της ζωής. Η Σοφία, ειλικρινής, ευάλωτη, αστεία και δραματική, αφήνει τον φίλο της και τη ζωή της για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, (Βίκυ Καγιά), αφού αισθάνεται την ανάγκη να είναι κοντά της σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι αναμνήσεων και σύνδεσης ανάμεσα στις δύο γυναίκες, που αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση, όπως κάθε μετάβαση από την εφηβεία στη νεανική ζωή κι από εκεί στην ωριμότητα.

 

 

Ο Βούλγαρης, με τον αρκετά ξεκάθαρο αισθητικό του προσανατολισμό, δίνει έμφαση στην απλότητα και τη λεπτομέρεια. Η ταινία διακρίνεται για τη δομή της, αφού χωρίζεται σε τρία μέρη με συνοπτικούς μεσότιτλους, ενώ περιλαμβάνει flashbacks κι ορισμένες σεκάνς animation, δίνοντας έναν χαρακτήρα “Βούλγαρη 2.0”. Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι ο ήχος και η μουσική της ταινίας, ( Γιώτης Παρασκευαΐδης, Nalyssa Green και Δεσποινίς Τρίχρωμη) που δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον και σε παίρνουν από το χέρι οδηγώντας σε στην πιο ευάλωτη εκδοχή σου.

Μέσα από το trailer, παρουσιάζονται στιγμές από τη ζωή της Σοφίας και της μητέρας της στο πατρικό τους. Φαίνονται να κάνουν βόλτες, να φτιάχνουν μαραθόπιτες, να καλούν φίλους, να βλέπουν ταινίες και να ζουν προσπαθώντας να χορτάσουν η μία την άλλη. Η ταινία κάνει μια ξεκάθαρη και βαθιά βουτιά στη σχέση μητέρας-κόρης, προσφέροντας μια γλυκιά και συγκινητική ματιά σε αυτόν τον δυνατό δεσμό.

O Βούλγαρης μας προσκαλεί στο σύμπαν του, διαλέγοντας μια αρκετά αντισυμβατική πρωταγωνίστρια, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε έναν τέτοιο ρόλο, με ένα καλλιτεχνικό ρίσκο που αξίζει σίγουρα να παρακολουθήσουμε στενά. Είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε σε χαμομήλια και μαργαρίτες στο Πολύδροσο μιας περασμένης εποχής.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 16 Μαΐου από το Cinobo.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας: