Δεν ξέρω πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουμε αναγάγει τα σόσιαλ σε θεό και διάολο μαζί, όμως σε αυτή εδώ την ιστορία έδειξαν αυτό ακριβώς το διπλό τους πρόσωπο. Από τη μία, ένας 43χρονος πaιδόφιλος που εντοπίζει ένα 13χρονο κορίτσι, στο οποίο στέλνει π@ρνογραφικό υλικό και το πιέζει να συναντηθούν. Πατέρας, ενός επίσης μικρού παιδιού. Από την άλλη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, ένας content creator και ινφλουένσερ της νέας γενιάς, που έχει κατηγορηθεί για λαϊκισμό και trash talk στο παρελθόν,  ο οποίος πληροφορείται από φίλο του ότι η κόρη του, είναι αυτό το 13χρονο κορίτσι. Πατέρας κι ο ίδιος, ενός μικρού παιδιού. Ο ένας, χρησιμοποιεί τα σόσιαλ για να βλάψει. Ο άλλος, για να σώσει.

Όλα όσα έγιναν γνωστά μέσα από βίντεο που ανήρτησε χθες ο YouTuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης προκαλούν σοκ. Ο ίδιος, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός 43χρονου άνδρα που παγιδεύτηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τις Αρχές και τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας, κατά τη διάρκεια απόπειρας συνάντησής τους. Ο Κοψιάλης, με ρόλο πρωταγωνιστικό στην επιχείρηση, περιέγραψε λεπτομερώς το πώς συνεργάστηκε με τον πατέρα της ανήλικης για να θέσουν παγίδα στον εν λόγω άνδρα από την Πάτρα.

  

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πατέρας του κοριτσιού επικοινώνησε μαζί του με ανησυχίες για τα ανήθικα μηνύματα που έλαβε η κόρη του. Ένα γυναικείο προφίλ πίεζε τη μικρή να συναντηθεί με τον άνδρα, κάτι που προκάλεσε ανησυχία και αγωνία στην οικογένεια. Στη συνέχεια, με σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, ο Κοψιάλης συνεννοήθηκε με τον πατέρα για να στήσουν την παγίδα. Το ραντεβού ορίστηκε σε συγκεκριμένη ώρα και σε συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπου αστυνομικοί, ο Κοψιάλης, και ο πατέρας περίμεναν τον δράστη. Καρέ-καρέ, το βίντεο δείχνει τη σύλληψη του δράστη, καθώς και όλα όσα ειπώθηκαν όταν, έντρομος, μπαίνοντας στον χώρο και περιμένοντας να βρει το θύμα του, βρήκε την αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την επιτυχία της επιχείρησης, ενώ ο Youtuber υπογράμμισε πως ο λόγος της ανάρτησης είναι η ευαισθητοποίηση απέναντι σε ζητήματα παρενόχλησης, καθώς και η ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά μας: «Η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων. Σκοπός είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα.», αναφέρει ο γνωστός youtuber στο τέλος του βίντεο.

 

 

Να πούμε στο σημείο αυτό, ότι μετά την ανάρτηση του βίντεο, υπήρξε αρκετός ντόρος από τη ΓΑΔΑ η οποία έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις για το γιατί μια αστυνομική επιχείρηση είναι καταγεγραμμένη από πολίτη, ζητώντας να μάθει ποιος έδωσε την άδεια δημοσίευσής του. Μάλιστα, υπάρχει το σενάριο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι έπαιξαν κομβικό ρόλο στην επιχείρηση και συνέβαλαν στη σύλληψη του δράστη. Σαφώς, αν υπάρχει ένα πρωτόκολλο είναι σημαντικό να τηρείται και να μη θεωρούμε ότι μπορούμε όλοι ως αυτόκλητοι σωτήρες να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Όμως, μιας και η Αστυνομία ουκ ολίγες φορές έχει παραβεί αυτό το πρωτόκολλο και κάθε άλλο παρά για καλό σκοπό ήταν, είναι και λίγο αστείο να έχει μόλις σωθεί ένα παιδί και να μαλώνουμε για το ποιος το έσωσε “σωστότερα”. Ένας παιδοφιλ@ς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή, επειδή η Αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της. Να κοιτάξουμε λίγο το δάσος, για μια φορά, αγαπητή ΓΑΔΑ;