Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 53χρονος Νορβηγός άνδρας που είχε προκαλέσει σάλο με την αγγελία του σε σχολείο της Ρόδου, γιατί μάλλον δεν ήταν αρκετό το γεγονός ότι υπήρχε εκτυπωμένο χαρτί, σε πίνακα ανακοινώσεων Γυμνασίου, στο οποίο ο άνδρας ζητούσε «αδύνατη, κοντή μαθήτρια για παρέα σε περίπατο για δύο ώρες, έναντι αμοιβής».

 

Ρόδος: Ελεύθερος ο Νορβηγός που έβαλε την αγγελία έξω από το σχολείο

 

Ο 53χρονος άνδρας, μόνιμος κάτοικος Ρόδου, λοιπόν, παρ’ όλο που κατηγορείται για προσέλκυση ανηλίκων με σκοπό τις γενετήσιες πράξεις κι ακόμα κι αν αρχικά συνελήφθη χθες το μεσημέρι στις 1 μ.μ. από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο κατάστημα εστίασης όπου είχε ορίσει στην αγγελία του ως χώρο συνάντησης με τις ανήλικες, κατάφερε με κάποιο κριτήριο που ειλικρινά θα θέλαμε να μάθουμε, να αφεθεί ελεύθερος ως την εκδίκαση της υπόθεσής του. Η δίκη του αναμένεται να λάβει χώρα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου κι έτσι μέχρι τότε ο κύριος αυτός έχει κάθε δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης σχολικών συγκροτημάτων σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρα.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο 53χρονος ανήρτησε σε πίνακα ανακοινώσεων Γυμνασίου της πόλης μα εμετική αγγελία που έγραφε: «Αναζητώ αδύνατη, κοντή μαθήτρια για να μου κάνει παρέα σε περίπατο για δύο ώρες. -Να φορά μπικίνι και σορτσάκι -Μη καπνίστρια. 15 ευρώ. Συνάντησέ με μπροστά από την Ταβέρνα … Πέμπτη στις 13:00». Ευτυχώς ήταν ανιχνεύσιμη, καθ’ ότι σε κοινή θέα, από γονείς των μαθητών του σχολείου, κι έτσι γρήγορα κυκλοφόρησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχετικό μήνυμα που εφιστούσε την προσοχή των γονέων και των μαθητών πάνω στο ζήτημα. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί μετέβησαν στην ταβέρνα που επρόκειτο να γίνει η συνάντηση του αλλοδαπού με τα κορίτσια, όπου και τον συνέλαβαν, για λίγο, μέχρι να τον αφήσουν ξανά ελεύθερο.

  

Είναι απορίας άξιο πώς ένα τόσο κραυγαλέα ενοχοποιητικό περιστατικό το οποίο ανέδειξε την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και προστασία των ανηλίκων από παρόμοιες επικίνδυνες καταστάσεις, οδηγήσε στην απόφαση να μην προφυλακιστεί ο παρενοχλητής, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει τη δράση του πιο προσεκτικά, χωρίς να βρίσκεται κοντά σε σχολικές δομές, απτόητος. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εμπλεκόμενοι ή αν ο Νορβηγός είχε πραγματοποιήσει παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν, κι ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν, γιατί τότε απλά θα κυκλοφορούν περισσότεροι επικίνδυνοι άνθρωποι, ελεύθεροι να δράσουν, όπως φαίνεται.