Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα άλλα και στα υπόλοιπα μέσα να διαφημίζονται προϊόντα από φοβερά διάσημους influencers, το ένα πιο περίεργο κι εξωφρενικό από το άλλο. Αυτά προέρχονται συνήθως από μεγάλους οίκους που με μπροστάρη την πρωτοτυπία και τη δήλωση του fashion statement βγάζουν πανάκριβα αντικείμενα που απλά επειδή κουβαλάνε το brand τους, προσθέτουν στον λογαριασμό πολλά ακόμα μηδενικά. Κάπως έτσι θα δούμε 5 παραδείγματα αυτών και κατά πόσο ένα trend μας κάνει fashion victims, που λένε και στο χωριό μου!

 

Golden Goose Sneakers

How Golden Goose Made Scuffed-Up Sneakers as Profitable as Chanel | BoF

Έχετε πληρώσει ποτέ από 250 μέχρι 1000 και κάτι ψιλά ευρώ η δολάρια για φορεμένα και φθαρμένα παπούτσια; Κι όμως, το συγκεκριμένο brand παπουτσιών έχει καταφέρει να κάνει χρυσές δουλειές πουλώντας παπούτσια τα οποία φαίνονται βρώμικα και φορεμένα δίνοντας ένα πιο vintage στυλ, όπως λένε και οι ίδιοι και κάνοντας τη διαφορά. Τώρα, γιατί κάποιος να αγοράσει παπούτσια ήδη κατεστραμμένα και βρώμικα και να τα χρυσοπληρώσει, είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει η κοινή λογική! Σε παρόμοια λογική έχουν κινηθεί και άλλα brands όπως η balenciaga με τα κατεστραμμένα sneakers τα οποία κοστίζουν γύρω στα 600 με 1800 δολάρια ή η Gucci με τα κατεστραμμένα καλσόν τα οποία κοστολογούνται γύρω στα 190 δολάρια.

 

Balenciaga Duct Tape Bracelet

Balenciaga's $3,300 tape-inspired bangle sparks controversy on Chinese social media | Jing Daily

Αυτό το βραχιόλι, είναι η πιο προφανής δήλωση του «σου πουλάω πανάκριβα ό,τι θέλω αρκεί να είναι πάνω γραμμένο το brand μου». Και με όλο τον σεβασμό στη μόδα και σε όλες τις πτυχές της και τις δηλώσεις της που τόσο αγαπάμε, η κολλητική ταινία δεν είναι βραχιόλι ούτε fashion statement όσο και να προσπαθήσουμε να την κάνουμε. Ειδικά όταν κοστίζει 4.000 δολάρια!

 

Supreme Brick

The Supreme Brick Gets Encased in Louis Vuitton | Hypebeast

Τώρα, ας μιλήσουμε και για το ποιο ακριβό τούβλο του κόσμου! Στην ίδια ιδεολογία η εταιρεία Supreme έβαλε το όνομα της πάνω σε ένα τούβλο και το έβγαλε στην αγορά. Η τιμή του ξεκίνησε στα 30 δολάρια και η ζήτησή του το έφερε να πωλείται μέχρι και τα 800 ευρώ μέσω ebay! Τι και αν κάποιοι ζούνε έναν μήνα με αυτό το ποσό. Εσύ θα μπορείς να κοιτάς ένα τούβλο μάρκας!

 

Gucci Grass Stained Jeans

Gucci is selling denim overalls with grass 'stain effect' for $1,400

Αυτό το προϊόν  μας φέρνει και μια μικρή νοσταλγία· άνοιξη, στο χωριό, καθαρά Δευτέρα ή Πρωτομαγιά, ξάπλα στο γρασίδι και παιχνίδι. Κάτι τέτοιο είπε να υιοθετήσει η Gucci και σαν γνήσιο παιδί της επαρχίας, να κυκλοφορήσει ένα τζινάκι με λεκέδες από γρασίδι στη μεγάλη προσφορά των μόλις 1200 δολαρίων. Είδες που σου φώναζε μικρό η μάνα σου που λέρωνες τα τζιν, πού να ‘ξερε!

 

 

Prada Paper Money Clip

Is the $185 Prada 'paperclip' fashion's latest mundane must-have? | Prada | The Guardian

Η Ντάλια, στην τηλεοπτική σειρά παραπέντε, είχε κάτι ράβδους χρυσού για να μην της παίρνει τα λεφτά ο αέρας, ε, εσύ αντίστοιχα θα βάλεις ένα μεγάλο συνδετήρα prada για να μην τα χάνεις, τόσα που είναι! Συνδετήρα έβγαλε λοιπόν η Prada για να κρατάς τα μετρητά σου και να μη χάνονται. Μα πόσο πρακτικό και πρωτότυπο! Και με μόνο 340 δολάρια ο ένας!

Η μόδα και η τέχνη είναι κάτι που δεν έχει όρια και μέσω αυτών εκφράζονται πολλοί άνθρωποι και μιλούν γι’ αυτά που πρέπει να ακουστούν. Όμως, σε μια αντίθετη πλευρά, η κοινή λογική και η έννοια της κακογουστιάς υπάρχουν για να κρίνουν αυτά που πρέπει να μείνουν πίσω. Κανείς δε θα πει σε κάποιον πώς να ξοδέψει τα χρήματά του, όμως καλό είναι να καταλαβαίνουμε και να βλέπουμε τι γίνεται και έξω από τη δική μας μαγική σαπουνόφουσκα!

Συντάκτης: Ισμήνη Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου