«Δωμάτια του έρωτα» αναμένεται να δημιουργηθούν στη φuλακή της Πάδοβας στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα δωμάτια θα επιτρέπουν στους κρατούμενους να συναντώνται ερωτικά με το ταίρι τους κι έτσι θα έχουν την ευκαιρία ν’ αναθερμάνουν τη σχέση τους. 

Η πρωτοβουλία γι’ αυτό το νέο πρόγραμμα προέρχεται μετά από απόφαση του ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο κρίνει ως παράνομη την απαγόρευση των ερωτικών συναντήσεων των κρατουμένων με τα μέλη της οικογένειάς τους ή τ’ άτομα του περιβάλλοντός τους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα τοποθετηθούν ειδικά κοντέινερ με δωμάτια στον κήπο της φυλακής της Πάδοβας. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα ν’ αυξηθεί ο χρόνος των κρατουμένων για να μιλούν στο τηλέφωνο. Το τηλεφωνικό σ3ξ λοιπόν θα είναι ένα βήμα πιο κοντά για τους κρατούμενους.

Η Ορνέλα Φάβερο, διευθύντρια του περιοδικού Ristretti Orizzonti, στο οποίο συμμετέχουν και κάποιοι απ’ τους κρατουμένους της Πάδοβας ανέφερε ότι: «Αισθανόμαστε ότι περιμέναμε αυτήν την απόφαση για είκοσι πέντε χρόνια. Επιτέλους, φαίνεται ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή». 

Ωστόσο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Οστελάρι είπε ότι: «Δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια γι’ αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα». Μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου, θα συγκροτηθεί επιτροπή για τη βαθύτερη μελέτη του θέματος. Η οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα πρέπει να ληφθεί απ’ το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια, απ’ τις φuλακές στον τόπο».