Άλλη μια υπόθεση που ‘χε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, έκπληξη και αποτροπιασμό φαίνεται ότι σήμερα με κάποιο τρόπο επιλύεται δικαστικά.

Σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για την υπόθεση revenge p@rn, μετά την καταγγελία στην οποία είχε προβεί πρώην σύντροφός του ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε δημοσιοποιήσει, πολλές φορές, υλικό με προσωπικές τις στιγμές στο διαδίκτυο.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών με το σημαντικότερο να είναι πως το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κι η επίδικη πράξη αναβαθμίστηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα αφού έκριναν ότι ο κατηγορούμενος έδρασε ως έδρασε βάσει σχεδίου να προκαλέσει βλάβη στο θύμα και πρώην σύντροφό του. 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Απογοήτευση ωστόσο προκαλεί εκτός απ’ τα θύματα και σε μεγάλη μερίδα των πολιτών το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολής της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα της πλευράς της παθούσας. Στην απολογία του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος φέρεται να παραδέχθηκε ανοιχτά τις πράξεις του, τονίζοντας όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι πράξεις του ήταν αποτέλεσμα “πάθους” κι εξαιτίας διαπιστωμένης ψυχικής νόσου. 

Η παραπάνω υπόθεση – η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο – έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο παρουσιαστής είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ). Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα – άλλωστε – αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.