Αν ποτέ κερδίσεις το τζόκερ ή θελήσεις να δεις πώς είναι να ζεις σαν Κροίσος, σού έχω τη λύση! Μπορείς να μείνεις στο πιο ακριβό παραθαλάσσιο Airbnb της Ευρώπης που βρίσκεται στην Κρήτη. Σε λίστα που δημοσιεύθηκε με τα «10 πιο ακριβά παραθαλάσσια καταλύματα Airbnb στον κόσμου» από τη FloridaPanhandle συμπεριλαμβάνεται και το κατάλυμα Mansion Villa στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στην 1η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης και στην 4η της παγκόσμιας, με τιμή διανυκτέρευσης στις 15.671€.

Αν κι η τιμή αυτή μπορεί να φαίνεται υπερβολική για κάποιους, οι επισκέπτες που επιλέγουν αυτήν την εξαιρετική κατοικία δεν αναζητούν μόνο ένα κρεβάτι για τον ύπνο τους. Αντίθετα, αναζητούν μια εμπειρία ζωής. Κι αυτό το σπίτι, μάς κερδίζει τόσο με την αρχιτεκτονική του όσο και με τη θέα που κόβει την ανάσα.

Μπορεί να είναι μια ακριβή λύση για διαμονή αλλά πιστέψτε με όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, όλοι θα θέλαμε να ήμασταν εκεί.

 

Η Mansion | Daios Cove Luxury Resort στην Κρήτη, Πηγή: Daios Cove

 

Η Mansion | Daios Cove Luxury Resort στην Κρήτη, Πηγή: oliverstravels

 

Η Mansion | Daios Cove Luxury Resort στην Κρήτη, Πηγή: Daios Cove

 

Η Mansion | Daios Cove Luxury Resort στην Κρήτη, Πηγή: Daios Cove

 

Τι γίνεται όμως σε παγκόσμιο επίπεδο με τις τιμές των καταλυμάτων;

Στη λίστα παγκοσμίως τη Νο1 θέση και Νο2 αντίστοιχα συμπληρώνουν δύο πιο ακριβά καταλύματα. Το ένα βρίσκεται στο ιδιωτικό νησί Middle Cay στις Μπαχάμες που αποπνέει αύρα αποκλειστικής απόλαυσης, ενώ το δεύτερο, στο αρχοντικό Casa del Oso στην ιδιωτική χερσόνησο Punta Mita του Μεξικού που συνδυάζει την πολυτέλεια με την εκπληκτική φύση. Με κόστος διαμονής που ανέρχεται στα 16.570€. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας για διακοπές παγκοσμίως ανέρχεται στα 126,13€, όμως αυτά τα δύο καταλύματα ξεχωρίζουν, όχι μόνο λόγω της τιμής τους, αλλά λόγω της πολυτέλειας και της εκπληκτικής θέας που προσφέρουν.

 

Η παγκόμια λίστα κατάταξης: “Beachfront Airbnbs”, Πηγή: iefimerida

 

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η λίστα περιορίστηκε μόνο σε ακίνητα που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των λιμνών για τις χώρες που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Επιπλέον, έχουν αφαιρεθεί από την έρευνα οι ακριβότερες κατοικίες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από τη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές που συμπεριλήφθηκαν αντανακλούν όχι μόνο την πολυτέλεια του χώρου αλλά προσφέρουν και μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες που επιθυμούν να μείνουν εκεί.

 

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος