Την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και μετά τη μήνυση που υπέβαλε η επιζήσατα της επίθεσης από τον κο Λύτρα, κα Σοφία Πολυζωγοπούλου.

 

Καταγγελία για παραβίαση δικαστικής εντολής

Η μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα υποβλήθηκε για παραβίαση δικαστικής εντολής, σύμφωνα με την οποία ο ποινικολόγος δεν πρέπει να πλησιάζει τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η κα Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο κ. Λύτρας της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετά από όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα με το οποίο της ζητούσε να «στείλει τα ρούχα και τα λεφτά». Η μήνυση αφορά τόσο την παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης, επειδή δεν παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού, όσο και την απαγόρευση της συναναστροφής, καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χθες βράδυ, παρά το γεγονός ότι αστυνομικός που φύλασσε το σπίτι προσπάθησε να αποτρέψει την πρώην σύζυγο και την κόρη του κ. Λύτρα να μπουν με τα κλειδιά που διέθεταν, εκείνες, δεν υποχώρησαν, κάνοντας καβγά. Όπως αποκάλυψε το in.gr η κα Πολυζωγοπούλου φέρεται να πάτησε και το panic button που έχει εγκατασταθεί από τις Αρχές στο κινητό της:«Δημιουργήθηκε ένταση ακούστηκαν ύβρεις. Ο πατέρας της βγήκε έξω και τους οδήγησε προς την έξοδο. Η εντολέας μου λιποθύμησε από την ταραχή της καθώς είναι μια κακοποιημένη γυναίκα από συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί», τόνισε ο κ. Σοφός, δικηγόρος της, σε τηλεφωνική επικοινωνία στο Open.

 

Αναζήτηση και πιθανή αυτόβουλη παρουσίαση

Μετά την υποβολή μήνυσης και τον σχηματισμό δικογραφίας, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Απόστολο Λύτρα στον χώρο που είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται, δηλαδή στο σπίτι της πρώην συζύγου του, αλλά δεν τον βρήκαν εκεί. Επιπλέον, δεν απαντάει στα τηλεφωνήματα που του γίνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λύτρας αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

 

  

Κατηγορίες κατά της πρώην Συζύγου και του δικηγόρου της

Η μήνυση αφορά επίσης την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και τον δικηγόρο που ήταν μαζί της, κατηγορώντας τους για τα αδικήματα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της εξύβρισης και της απειλής, με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, με την ίδια να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο τμήμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

 

Αίτημα για προφυλάκιση

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ως κι αυτή την ώρα αναζητείται από τις Αρχές. Ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, αναμένεται να ενημερώσει την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου. Ο κ. Σοφός αναμένεται να ζητήσει, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση.

  

Υπεράσπιση από την πλευρά Λύτρα

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, υποστήριξε ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα κι ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα. «Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση», είπε στο Action24. «Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται τρεις άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση», επέμεινε ο κ. Πανταζής.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, με τις αντιπαραθέσεις να κλιμακώνονται και τις δικαστικές διαδικασίες να συνεχίζονται κι οι επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες για την έκβασή της.