Μετά από νέα ανάλυση του @πλου από το σετ της ταινίας “Rust” διαπιστώνεται ότι ο Alec Baldwin τελικά πάτησε τη σκανδάλη

 

Alec Baldwin Police Body Cam Video Released in 'Rust' Investigation

 

Ο ηθοποιός έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι τράβηξε τη σκανδάλη του περίστροφου που ως τώρα γνωρίζαμε ότι εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας, σκ@τώνοντας την κινηματογραφίστριά της. Το @πλο, ωστόσο δεν έπρεπε εξ αρχής να είναι γεμάτο με αληθινά πυρομαχικά.

O ιατροδικαστής που προσλήφθηκε για να εξετάσει το @πλο που εκπυρσοκρότησε όσο ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε πρόβα με αυτό στα γυρίσματα, εξέδωσε νέα έκθεση όπου διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός πρέπει να τράβηξε τη σκανδάλη- ένα συμπέρασμα που έρχεται σε αντίθεση με το αφήγημά του.

Μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας, Halyna Hutchins, τον Οκτώβριο του 2021, ο κ. Baldwin δήλωσε ότι είχε τραβήξει τη σφύρα προς τα πίσω και την άφησε να φύγει λίγο πριν εκπυρσοκροτήσει το @πλο, υποστηρίζοντας ότι δεν τράβηξε ποτέ τη σκανδάλη.

 

Το περίστροφο υποτίθεται ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες κι αδρανή φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για να φαίνεται γεμάτο στην κάμερα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν γεμάτο με μια σφαίρα πραγματικών πυρομαχικών.

 

Οι εισαγγελείς αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τον ισχυρισμό του ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη και τον Ιανουάριο ο κ. Baldwin κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε σχέση με την υπόθεση. Η εισαγγελεία απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του τον Απρίλιο, λέγοντας ότι νέα στοιχεία έδειχναν ότι το @πλο με το οποίο ο κ. Baldwin έκανε πρόβες εκείνη την ημέρα μπορεί να είχε με οποιονδήποτε τρόπο αντικατασταθεί ή πειραχθεί, καθιστώντας ενδεχομένως ευκολότερη μια ακούσια εκπυρσοκρότηση. Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να απαγγείλουν εκ νέου κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού μετά από νέα εξέταση του @πλου.

Η έκθεση του ιατροδικαστή, Lucien C. Haag, δεν ασχολήθηκε άμεσα με το αν το @πλο είχε τροποποιηθεί. Κατέληξε όμως στο συμπέρασμα ότι το περίστροφο Pietta, το εν λόγω @πλο, χρειαζόταν περίπου δύο κιλά πίεσης στη σκανδάλη για να εκπυρσοκροτήσει μία σφαίρα.

 

«Η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί αρκετά»

 

«Παρόλο που ο Alec Baldwin αρνείται επανειλημμένα ότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεδομένων των νέων δοκιμών, των ευρημάτων και των παρατηρήσεων που αναφέρονται εδώ, η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί αρκετά για να απελευθερωθεί η πλήρως @πλισμένη ή ανασυρμένη σφύρα του περίστροφου», έγραψε ο κ. Haag στην έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω αίτησης για δημόσια έγγραφα μόλις χθες. Συμπεριέλαβε επίσης φωτογραφίες του κ. Baldwin να χειρίζεται ένα περίστροφο στο πλατό νωρίτερα στα γυρίσματα, τονίζοντας το δάχτυλο του ηθοποιού πάνω ή κοντά στη σκανδάλη καθώς @πλιζε. Το πόρισμα ευθυγραμμίζεται με προηγούμενη εξέταση του FBI που συμφωνεί ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο @πλο να λειτουργήσει διαφορετικά.

 

Ο Baldwin δήλωσε ότι του είπαν ότι το @πλο δεν είχε αληθινές σφαίρες κι ότι ακολουθούσε απλώς οδηγίες όταν το έστρεψε προς την κινηματογραφίστρια. Δήλωσε αθώος και ο ίδιος και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο της κ. Hutchins, λέγοντας ότι του είπαν εκείνη την ημέρα ότι το @πλο ήταν ασφαλές για να το χειριστεί.

 

«Κάποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη, και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη του 2021.

 

Αργότερα κατέθεσε μήνυση εναντίον αρκετών ανθρώπων που σχετίζονταν με την ταινία -συμπεριλαμβανομένου του @πλουργού και του πρώτου βοηθού σκηνοθέτη- κατηγορώντας τους για αμέλεια επειδή του έδωσαν ένα γεμάτο @πλο στα γυρίσματα.

Η Hannah Gutierrez-Reed, η @πλουργός που ήταν υπεύθυνη για τα @πλα και τα πυρομαχικά στο πλατό και η οποία γέμισε το περίστροφο εκείνη την ημέρα, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κι αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση. Δήλωσε αθώα κι έχει προγραμματιστεί να δικαστεί τον Δεκέμβριο.

 

Πηγή φωτογραφίας