Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισήμανε την ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας, επικεντρώνοντας την προσοχή του στη δράση της Greek M@fia. Ανέφερε επίσης την ανάγκη εφαρμογής ενός “panic button” που θ’ αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην παραβατικότητα των ανηλίκων ενώ έθιξε το επίμονο πρόβλημα της βί@ς στις νεαρές ηλικίες. Επισήμανε πως αυτό το φαινόμενο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ταχείας διάδοσής του και της ανάγκης για άμεση αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Υπουργού, έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται ένα ιστότοπος που γονείς και ανήλικοι μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες και παράπονα σχετικά με περιστατικά βί@ς. Επιπλέον, ετοιμάζεται μια πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή, προσφέροντας τη δυνατότητα άμεσης αναφοράς των περιστατικών στις αρχές ανηλίκων. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι, όπως υπάρχει το “panic button” για την ενδοοικογενειακή βί@, θα δημιουργηθεί μιας εφαρμογή που θα ειδοποιεί την αστυνομία για κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό φυσικά θα πραγματοποιείται σε συνεργασία και μ’ άλλους κοινωνικούς φορείς και κυβερνητικούς οργανισμούς.

 Οι γονείς κι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει την άμεση ειδοποίηση του Κέντρου Άμεσης Δράσης μ’ ένα απλό πάτημα κουμπιού. Αυτό θα οδηγεί στην άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων που θ’ αποστέλλονται αμέσως στον τόπο της ανάγκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά από τα περιστατικά παραβατικότητας των ανηλίκων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μια τέτοια εφαρμογή είναι επιτακτική ανάγκη. Η υλοποίησή της κι η διάθεσή της προς το κοινό είναι ακόμη άγνωστα αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Πηγή κεντρικής εικόνας: i1.prth.gr