Τη μνήμη των θανόντων στην τραγωδία της Θύρας 7 που συνέβη στις 8/2/81, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 νέοι άνθρωποι, τίμησαν όλες οι ομάδες, μέσα από ανάρτησή τους στα social media, δείχνοντας τη στήριξή τους στον Ολυμπιακό. Mε σεβασμό στο αθλητικό ιδεώδες κι αφήνοντας πίσω τις διαφορές τους εντός γηπέδου, οι δυο ομάδες έδειξαν πως το ποδόσφαιρο κι ο αθλητισμός υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγραψε:

«Κάθε χρόνο η οδύνη είναι πάντα εκεί γι αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή. Κάθε χρόνο η ευχή είναι ίδια: να μην ξημερώσει ποτέ μέρα σαν κι εκείνη.

#NeverForgotten1981»

 

Ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της αναφέρθηκε στους 21 ως «αθάνατους», με την ανάρτησή της:

 

Σε αντίστοιχο ύφος ο ΑΡΗΣ FC δημοσίευσε:

 

ΑΡΗΣ

 

Ενώ από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, εξέφρασε τη δική του στήριξη με το μήνυμα «ποτέ ξανά»:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

 

 

Για την ιστορία, να πούμε πως το τραγικό δυστύχημα του 1981 αποτελεί ένα από τα χειρότερα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στον ελληνικό αθλητισμό και μέχρι σήμερα, μετρά τους περισσότερους νεκρούς από κάθε άλλο περιστατικό. Συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, στο στάδιο Καραϊσκάκη. Πιο συγκεκριμένα, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, μία από τις πόρτες της Θύρας 7 δεν ήταν επαρκώς ανοιχτή για να μπορέσουν να φύγουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανεξέλεγκτος συνωστισμός, με ανθρώπους που ποδοπατήθηκαν, γεγονός που οδήγησε, τελικά, στην ασφυξία 21 φιλάθλων.

Πηγή: sportday.gr