Ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου επικράτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Γλασκώβη, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με εντυπωσιακή επίδοση. Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του κι έκανε ξανά την έκπληξη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στα 8,19μ. η έκτη και τελευταία προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρώτο άλμα του Μίλτου στα 8,22μ. ήταν μία φανταστική έναρξη για τον ίδιο, ενώ ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι ισοφάρισε τον Μίλτο Τεντόγλου και μαζί μοιράστηκαν την πρώτη προσπάθεια στα 8,22μ. Αν και ξεκίνησε μ’ εντυπωσιακό άλμα, ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, η δεύτερη προσπάθεια του ήταν χαμηλότερη στα 7,97μ., ενώ η 3η προσπάθεια ήταν άκυρη για τον Μίλτο.

Τα δεδομένα όμως γρήγορα άλλαξαν κι ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση μετά την τέταρτη προσπάθειά του στα 8.15μ. Ο Φουρλάνι έκανε 8.10μ στο 4ο άλμα, αλλά ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15μ. και ξαναπέρασε πρώτος.

Η τελική αναμέτρηση έφτασε στο απόγειο με τον Τεντόγλου να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του, πετυχαίνοντας τα μέτρα κι αποσπώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου δεν υποχώρησε, ούτε στιγμή, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να κατακτήσει την πρώτη θέση. Και την κατέκτησε με το χρυσό μετάλλιο.

  

 

Ο Τεντόγλου έγραψε νέα ιστορία, κατακτώντας την κορυφή σ’ έναν τελικό γεμάτο αγωνία. Η αναμέτρησή του με τον Ιταλό Φουρλάνι ήταν συγκλονιστική και πραγματικά μάς θύμισε γιατί ο Τεντόγλου, δικαιολογημένα είναι ένας σύγχρονος τιτάνας του αθλητισμού. Με το επικό άλμα του, έγραψε μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην καριέρα του και στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Μίλτος πλέον εντάσσεται στο εκλεκτό club των πρωταθλητών, όπως ο Λάρι Μάιρικς που κατέκτησε τον τίτλο δύο φορές το 1987 και το 1989, ο Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα το 2012 και το 2014, κι ο θρυλικός Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος επικράτησε στον αγώνα αυτό πέντε συνεχόμενες φορές από το 1993 μέχρι το 2001. Επιπλέον, αυτή η επιτυχία τον οδηγεί σ’ ένα νέο ρεκόρ, φτάνοντας τα 10 μετάλλια σ’ Ολυμπιακούς, Παγκόσμια κι Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία των ανδρών.

  

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1. Τεντόγλου 8.22 (8.15)

2. Φουρλάνι 8.22 (8.10)

3. Μακλέον 8.21

4. Λόουσον 8.06

5. Μπατζ 7.97

6. Γκέιλ 7.89

7. Γουίλιαμς 7.83

8. Μόντλερ 7.80

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος