Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από μια όμορφη ψυχή. Κι είναι μερικοί άνθρωποι τόσο γοητευτικοί κι ελκυστικοί που απλά δεν μπορείς να τους αντισταθείς. Θέλεις να είσαι από μια μεριά και να τους χαζεύεις όλη μέρα και κάθε μέρα. Δεν είναι οι πιο ευτυχισμένοι ή οι πιο τυχεροί ή οι πιο επιτυχημένοι. Είναι αυτοί που απλά ερωτεύτηκαν τη ζωή.

Αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι μπορούν να σου χαρίσουν φιλία, έρωτα, μαγεία. Τα μάτια τους λάμπουν όταν μιλάνε για όσα αγαπάνε, λατρεύουν τους φίλους τους και βρίσκουν πάντα χρόνο για τα πάντα. Σταματάνε και χαϊδεύουν όποιο σκυλάκι συναντούν στο δρόμο, ακούνε τη μουσική ανάμεσα στο βουητό.

Είναι αυτοί που τραγουδάνε στο μπάνιο. Είναι αυτοί που σου δίνουν τη σειρά τους στην τράπεζα. Είναι οι καλλιτέχνες της ζωής, αυτοί που καταφέρνουν να μένουν αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες και μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις με την ψυχή σου σε μια δύσκολη μέρα.

Έχουν πάντα να σου πουν για μια καινούρια περιπέτεια και το πρόσωπό τους φωτίζεται όταν μιλάνε για τα όνειρά τους. Έχουν ελεύθερη καρδιά και ελεύθερο μυαλό, γελάνε με την ψυχή τους και βλέπουν όλον τον κόσμο όμορφο. Αγαπάνε τον ήλιο, αγαπάνε τη βροχή, αγαπάνε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Όταν είσαι μαζί τους, δεν κοιτάζουν ποτέ το ρολόι. Αν τους συναντήσεις μετά από καιρό, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια στιγμή. Δε σε αφήνουν ποτέ να χαθείς, πάντα σου δείχνουν το δρόμο. Κι αν δουν πως φοβάσαι, στέκονται μπροστά σου σαν ασπίδα.

Έχουν τον ενθουσιασμό και την αθωότητα ενός μικρού παιδιού. Όταν μιλάνε, όλοι τους ακούνε. Κι όταν ακούνε, όλοι θέλουν να μιλήσουν. Ονειρεύονται να εξερευνήσουν όλον τον κόσμο σαν άλλοι μικροί πρίγκιπες. Δεν μπορεί να τους περιορίσει κανείς και τίποτα.

Ζουν πάντα στη στιγμή, με αυθορμητισμό, με πάθος, με χιούμορ. Και παρά το ότι είναι ανοιχτό βιβλίο και δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, εμπνέουν ένα μυστήριο. Θέλεις να μάθεις κι άλλα γι’ αυτούς για να δεις αν είναι όντως πραγματικοί ή τους φαντάζεσαι. Μαζί τους νιώθεις κι εσύ καλύτερος και μοναδικός.

Μπορεί να νιώθουν μόνοι, αλλά δε μιζεριάζουν ποτέ, δεν παραπονιούνται, δεν γκρινιάζουν. Όταν είναι πληγωμένοι, χαμογελούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κι όταν νιώθουν δυστυχισμένοι, τραγουδούν δυνατά για να ξορκίσουν τη στενοχώρια. Βάζουν χρώμα στις μαύρες τους μέρες και δεν επιτρέπουν σε τίποτα να τους χαλάσει τη διάθεση.

Τους αρέσει να δίνουν στους άλλους, να δίνουν κομμάτια του εαυτού τους, την ανιδιοτελή φιλία τους, την απέραντη αγάπη τους. Για τους ίδιους δεν κρατάνε τίποτα, παρά μόνο μικρές στιγμές ευτυχίας αποτυπωμένες σε νοερές φωτογραφίες από τον κόσμο όπως μόνο αυτοί τον βλέπουν. Και φυσικά την ευχαρίστηση του να κάνουν κάποιον να χαμογελάσει.

Αυτοί οι μοναδικοί άνθρωποι που δεν ξέρουν πόσο μοναδικοί είναι. Πιστεύουν πως είναι σαν όλους τους άλλους, συνηθισμένοι και καθόλου διαφορετικοί. 

Αν έχετε γνωρίσει έστω και έναν τέτοιο άνθρωπο, να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό. Αν όχι, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και ψάξτε να τους βρείτε. Συνήθως περνάνε απαρατήρητοι, αλλά αυτό ακριβώς είναι που τους κάνει ξεχωριστούς. Όταν βρείτε κι εσείς λοιπόν τον δικό σας, ερωτευμένο με τη ζωή άνθρωπο, κρατήστε τον σφιχτά και μην τον αφήσετε ποτέ να φύγει από κοντά σας. Κι αν δεν καταφέρετε να βρείτε κάποιον σαν κι αυτόν, σκεφτείτε να γίνετε εσείς σαν κι αυτόν.

 

Επιμέλεια Κειμένου Ελίνας Ανδρεάδου: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Ελίνα Ανδρεάδου