Οι φίλοι μπορούν και καλύπτουν πολλούς ρόλους στη ζωή μας. Μπορούν να μας στηρίζουν στα καλά στα κακά, στα εύκολα και στα δύσκολα, να μας δίνουν σωστές και λάθος συμβουλές και να στηρίζουν κάθε μας επιλογή, ακόμη κι αν φάμε το κεφάλι μας. Βρίζουν μαζί μας τον έρωτα που θα μας πληγώσει, μας κρατάνε πίσω ή μας πηγαίνουν μπροστά, μάς μαθαίνουν τι σημαίνει συντροφικότητα πριν ακόμη μπει στη ζωή μας η ερωτική της μορφή.

Οι φίλοι είναι αυτοί που μας ταρακουνούν από τον λήθαργο, αυτοί που μας βγάζουν το καλύτερό μας εαυτό και φυσικά που στις χαρές μας θα χαρούν διπλά από εμάς. Οι φίλοι είναι λαχείο, έτσι και πιάσεις την καλή, θα μεγαλώσετε μαζί, θα κουμπαρέψετε και θα δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν μαζί, χέρι με χέρι, αναγεννώντας μια cover ιστορία της δικής σας φιλίας.

Κι έτσι, περνάνε φίλοι που φεύγουν και φίλοι που μένουν από τον δρόμο μας. Φίλοι που θα μας φερθούν σωστά κι άλλοι που θα μας σακατέψουν. Το σίγουρο είναι ότι η λίστα φίλων κατά τη διάρκεια της ζωή σου, θα ‘ναι η εξής:

 

1. Ο φίλος που θα σου μάθει να παρτάρεις

Κάποια στιγμή κοντά στα 20, θα γνωρίσεις το σωστό party animal. Αυτόν τον φίλο που θα σε τρέχει από πάρτι σε πάρτι, θα ξέρει το κάθε event, που θα πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και το επόμενο πρωί δε θα έχει hangover και θα χορεύει σαν να λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Η διάθεση θα είναι πάντα στα ύψη και θα ξεσηκώνει όλη την παρέα στο λεπτό.

 

2. Ο Drama Queen Friend

Εννοείται ότι όλες οι παρέες θα έχουν κι από έναν/μία drama queen. Θα βρει να κλαφτεί για το παραμικρό και θα φέρνει την καταστροφή στο δευτερόλεπτο. Το κλάμα θα το έχει στο τσεπάκι του παντελονιού και την υστερία στην άκρη της γλώσσας.

 

3. Φίλοι-φίδια

Οι φίλοι που θα σου τη φέρουν. Οι φίλοι που θα σου φερθούν σαν φίλοι, αλλά μόλις πάψεις να εξυπηρετείς τα συμφέροντά τους και να καλύπτεις την ανασφάλειά τους, θα σε πετάξουν έξω από τη ζωή τους με φοβερή άνεση. Το χειρότερο είναι πως αυτή η κατηγορία φίλων, όταν έρθει στον δρόμο σου, θα σε κάνει να αλλάξεις τη γνώμη που έχεις για τη φιλία και θα πάψεις να επενδύεις με τον ίδιο ρομαντισμό.

 

4. Εκείνος που πάντα κάτι έτρεχε μεταξύ σας

Θα παιχτεί κι αυτό το σενάριο. Κάποια στιγμή στη ζωή, θα βρεθείς με κάποιον πιο κοντά, γιατί ως γνωστόν στα φιλικά γήπεδα μπαίνουν τα καλύτερα γκολ. Αλλά δε θα υπάρχουν δεσμεύσεις, μόνο καλό, φιλικό κρεβάτι, για να ξεδίνετε, έτσι για το καλό. Μπροστά στην παρέα σας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα θα συνεχίζετε τη ζωή σας. Έτσι παραδίδονται και δωρεάν τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής.

 

 

5. Οι φίλοι τύπου Ross με Rachel, Chandler με Μόνικα

Υπάρχουν κάποια τυχερά λαχεία. Να βρεις στο πρόσωπο των φίλων σου, τον σύντροφο της ζωής σου. Να ξεκινήσετε ως φίλοι και στην πορεία να καταλήξετε ευτυχισμένο ζευγάρι, γιατί τα Happy End, υπάρχουν. Εξάλλου, τα πιο πετυχημένα ζευγάρια, είναι αυτά που πέρα από εραστές είναι και φίλοι κολλητοί.

 

6. Ο τσαμπουκάς που θα καθαρίζει για σένα

Η Αγγέλα από το Παρά 5, ο ορισμός του τσαμπουκά σε μια παρέα, είναι ένας φίλος που θέλεις να έχεις. Όλοι θα γνωρίσουμε ένα τέτοιο τυπάκι που θα βγαίνει μπροστά σε όλους τους καβγάδες και παρεξηγήσεις, να καθαρίζει για τους άλλους κι αν χρειαστεί θα πάρει την ευθύνη όταν όλοι κάνουν τις κότες.

 

7. Οι φίλοι του «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Μιλάμε για εκείνους τους φίλους που αν και δε βρίσκεστε συχνά, γιατί το πρόγραμμά σας σάς χώρισε, ξέρει τα πάντα ο ένας για τον άλλον, τα αναλύετε με τηλέφωνο και μηνύματα κι όταν ανταμώσετε, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την ημέρα του χωρισμού σας.

 

8. Αδέρφια

Αυτοί οι φίλοι έρχονται απρόσκλητοι, παίρνουν από τα τσιγάρα σου χωρίς να ρωτήσουν, το σπίτι σου είναι και δικό τους, κοιμούνται στον καναπέ σου με τις κάλτσες τους τις βρόμικες και μπορείς ν’ ακούσεις όλους τους ήχους τους, χωρίς καμία ντροπή κι αναστολές. Σίγουρα στο μέλλον θα σταθείτε ο ένας πλάι στον άλλον κι ως κουμπάροι και νονοί.

 

Φίλοι στην κοσμάρα τους

Αυτούς τους αγαπάμε λίγο παραπάνω. Είτε βρέξει είτε χιονίσει, είτε γίνει σεισμός, λιμός, καταποντισμός, ακόμη κι αν πέσουν βόμβες, δε θα νοιαστούν καθόλου και θα συνεχίσουν να ζουν στο δικό τους σύννεφο- φούσκα τους. Άλλωστε, γιατί να ιδρώσει το αυτάκι τους; Η ψυχραιμία είναι το παν σ’ αυτή τη ζωή κι επίσης, θ’ αργήσουν και να γεράσουν.

 

Οι φίλοι της δουλειάς

Δε βγαίνουμε ποτέ έξω μαζί τους, παρά μόνο είναι το στήριγμα για τις δύσκολες ώρες της δουλειάς. Λέμε τα προβλήματά μας και θάβουμε παρέα, ωστόσο υπάρχει ένας γυάλινος τοίχος ανάμεσά μας, γιατί αυτό που μας δένει είναι κυρίως η εργασία μας.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ηλιάνα Τσακίρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου