0da36905f03d4761b21950ac0a073b2a

Είναι αλήθεια ότι τα αδέρφια του συντρόφου ή του συζύγου μας, πολλές φορές γίνονται και δικά μας. Είναι ίσως η δεύτερη οικογένεια που αποκτούμε μετά την ενηλικίωσή μας. Είναι συχνά τα άτομα εκείνα που όχι μόνο θα σου αφιερώσουν χρόνο και χώρο στη ζωή τους, αλλά που θα σε κάνουν με ένα μυστήριο και μαγικό τρόπο να αισθανθείς εκείνη την οικειότητα που τόσο αναζητάς κι εσύ στη σχέση σου με άλλους ανθρώπους, εκείνους που -για κάποιο λόγο- έβαλες ή μπήκαν στη ζωή σου.

Γιατί, είναι εκείνοι -οι πιο πολλοί- οι οποίοι θα σου μιλήσουν μονάχα στον ελεύθερό τους χρόνο, αλλά είναι κι εκείνα τα αδέλφια του συντρόφου σου, τα οποία δε θα διστάσουν να δημιουργήσουν τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να σε δουν και να μοιραστούν στιγμές και σκέψεις μαζί σου.

Τα βλέπεις, που λες, εκείνα τα άτομα να είναι ίδιοι, τόσο απέναντι στο σύντροφό σου, όσο και σε εσένα. Να κρατούν την αντικειμενικότητα τους στο ακέραιο και να μη διστάζουν να την πουν στο σύντροφό σου, όταν αυτός έχει άδικο ή κάνει κάτι λάθος. Κι όταν υποπέσει στην αντίληψή τους ότι υπάρχει κίνδυνος να λογομαχήσετε μεταξύ σας, αμέσως θα τους δεις να αλλάζουν κουβέντα, να σας αποσπούν την προσοχή με κάτι άλλο ή να πετάνε στο άσχετο ένα πικάντικο νέο για το γείτονα, που έτυχε να πάρει το αφτί τους.

Γιατί θα τους πάρεις τηλέφωνο να έρθουν Σάββατο βράδυ σπίτι σας, να τσιμπήσετε ένα μεζέ που φτιάξατε μαζί με το σύντροφό σου και να πιείτε ένα κρασάκι κι αμέσως θα πουν το ναι. Δε θα τους ορίσεις ώρα, γιατί υπάρχει η μεταξύ σας οικειότητα και γιατί γνωρίζετε όλοι σας ότι κάπου εκεί μεταξύ 9 με 9.30 το βραδάκι, είναι η ώρα σας. Και κάπου εκεί στις εννέα παρά πέντε, θα ακούς το αμάξι τους που παρκάρει και θα τους δεις να βγαίνουν έξω, φορτωμένοι με χάρτινες σακούλες. Προφιτερόλ βανίλια-μπισκότο στο ένα κουτί, σοκολατάκια με γέμιση πραλίνας φουντουκιού στο άλλο, ενώ από  την τελευταία χάρτινη σακούλα ξεπροβάλλει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί,σοδειάς του 2014.

Ναι, λοιπόν, μπορείς να το χαρείς και να παινευτείς ότι έχεις την τύχη να είσαι καλά όχι μόνο με το σύντροφό σου, αλλά και με τα αδέλφια του. Ότι πράγματι υπάρχει μια καλή χημεία με αυτούς τους ανθρώπους, ότι σε έχουν κερδίσει και τους έχεις κερδίσει χωρίς δεύτερες σκέψεις, στρατηγικές δράσης, σχέδια, μάσκες και κάλπικα χαμόγελα. Και ναι, σου φαίνεται τόσο περίεργο, που ακούς περιπτώσεις άλλων ατόμων στον κύκλο σου, οι οποίοι έχουν τόσα προβλήματα και τόσο τυπικές (σχεδόν ξύλινες) σχέσεις με τον αδελφό ή την αδελφή του συντρόφου τους.

Θα ακούσεις για την περίπτωση του μεγάλου της οικογένειας εκ των αδερφών, των οποίων ο ρόλος τείνει να είναι συγκεκριμένος, άκρως συμβουλευτικός και περεμβατικός. Είναι ένα άτομο το οποίο καυχιέται ότι τα ξέρει όλα, ότι τυχαίνει να έχει ζήσει πολλά στη ζωή του και ότι σαν μεγαλύτερος, απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό. Δε θα σεβαστεί τις ιδιωτικές σας στιγμές και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να σας πάρει τηλέφωνο, ακόμα κι αν ξέρει ότι αυτή είναι η μέρα που έχετε κανονίσει να πάτε για φαγητό ή μια μονοήμερη εκδρομή οι δυο σας.

Είναι βέβαια κι αυτά τα λεγόμενα αδέλφια κολιτσίδες που μπορεί και να τους έχεις συνέχεια μπροστά σου. Πρόκειται για εκείνα τα αδέλφια που δε σταματούν να διεκδικούν το χρόνο με τον χαμένο τους αδελφό ή αδελφή, δίνοντας τη δική τους μάχη, προκειμένου να μην τον χάσουν. Συνήθως, πρόκειται για κάποια αδέλφια τα οποία είχαν αναπτύξει στο παρελθόν, τόσο ισχυρούς δεσμούς, που μοιάζουν περισσότερο με κολλητούς παρά με συγγενείς.

Και τώρα είναι η ώρα που μπορείς να ξανανιώσεις ευλογημένος και τυχερός που έχεις βάλει αυτά τα αδέλφια στη ζωή σας. Γιατί είναι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν, σέβονται και προστατεύουν με διακριτικό και τίμιο τρόπο τον αδελφό τους, αλλά κι εσένα. Να είσαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα σας όταν  χρειαστείτε τη βοήθειά τους, αλλά θα είναι και μια ευχάριστη παρέα ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι σας συνδέουν τόσες στιγμές. Θα έρχονται σπίτι σας ή θα πηγαίνετε εσείς στο δικό τους και θα νιώθετε ότι μπορείτε να συζητήσετε τόσα πολλά πράγματα. Από το κλίμα στη δουλειά σας και την ταινία που σκέφτεστε να πάτε να δείτε όλοι μαζί στο σινεμά, μέχρι τα κιλά και τα σπυράκια που είχε ο σύντροφός σας, όταν ήταν 17 χρονών. Και φυσικά, δε θα είναι και λίγες οι φορές που θα φτιάχνετε κόμμα μαζί τους, πειράζοντας το σύντροφό σας για τις παράξενες συνήθειες και τα κουσούρια του.

Απολαύστε, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους και την όμορφη σχέση που έχετε φτιάξει μαζί τους. Άλλωστε, «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αγαπήσουμε κάποιον που δεν αγαπάμε, να αρέσουμε σε κάποιον που δεν αρέσουμε ή να εμπιστευτούμε κάποιον που δεν εμπιστευόμαστε». Έτσι, όταν όλα αυτά, απλά συμβαίνουν, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ευγνώμονες, να απολαμβάνουμε και να προστατεύουμε αυτές τις σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους.

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: Ειρήνη Μακρινού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!