xenia152

Πολύωρη προετοιμασία μπροστά από έναν καθρέφτη, δεκάδες «δεν έχω τι να βάλω», προϊόντα και καλλυντικά για να εξασφαλίσουμε το τέλειο αποτέλεσμα και ρούχα διασκορπισμένα σε κάθε μήκος και πλάτος του σπιτιού.

Κι όλα αυτά χαρακτηρίζουν επακριβώς ό,τι περιλαμβάνει η θεμελίωση της άψογης εμφάνισής μας, που φυσικά θα την επακολουθήσει σειρά φωτογραφιών για να κλειδώσει το αποτέλεσμα που επιτύχαμε. Γιατί, άλλωστε, όλοι θα παρατηρήσουν το νέο μας κούρεμα ή το νέο κραγιόν που δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με το προηγούμενο, ή τις λίγες τρίχες που πετάνε στα μαλλιά μας κι επίμονα προσπαθούμε να τις δαμάσουμε.

Στηριχθήκαμε στην ψευδαίσθηση της ψηφιακής τελειότητας και τη φλερτάρουμε επιμόνως, μήπως και την κατακτήσουμε κι ποτέ. Και φυσικά κι απ’ την πολύ τη μελέτη, βρήκαμε επιτέλους τι θα μας οδηγήσει εκεί. Ο συνδυασμός της πιο σίγουρης πόζας μας, με το πιο αυθόρμητο χαμόγελό μας, να συνοδεύει εξαιρετικά, όσες προσπάθειες λήψης κάνουμε, κάναμε και μάλλον θα κάνουμε επ’ άπειρον, ειδικά αν συνεχίσουμε να μη βγαίνουμε άψογοι.

Γιατί ξέρουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για την ωραιότερη σέλφι, αλλά κάθε φορά χρειαζόμαστε το χρόνο και την ποικιλία φωτογραφιών, για να επιλέξουμε έπειτα, αφιερώνοντας το πολύ ένα διωράκι απ’ το χρόνο μας. Και μεταξύ μας, πότε μία ήταν αρκετή; Μέχρι να βρεις τη πόζα, έχασες το βλέμμα, μετά λίγο σκοτείνιασε, στράβωσε το πλάνο, κουνήθηκε το χέρι κι ύστερα τα συνδύασες όλα στο μυαλό σου, τα σκέφτηκες και τα σχεδίασες να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, για το ένα, το καλό, το «κλικ», απ’ τα εκατοντάδες.

Και θα γυρίσεις νυσταγμένος απ’ έξω, αλλά τη φωτογραφία σου δε θα ξεχάσεις να τη βγάλεις. Ή και πριν βγεις κι ας έχεις δέκα νοματαίους να σε περιμένουν να φύγετε. Μάλλον μετά θα τα ακούσεις για τα καλά, αλλά εσύ έχεις εξασφαλίσει αρκετό υλικό, για να αξιολογήσεις, να κρίνεις, να διαλέξεις κι έπειτα να ανεβάσεις σε όλα τα μέσα, την καλύτερη των καλύτερων, που επέλεξες διαδοχικά και με περίσσεια προσήλωσης.

Και θα εκνευριστείς στην πορεία, αφού όσο και να σε κολακεύει ο καθρέφτης, η κάμερα δε σου κάνει τη χάρη. Θα ξεφύγεις ίσως και λίγο -τις περισσότερες φορές το κάνεις. Και ξαφνικά θα δεις τριακόσιες, σχεδόν νέες φωτογραφίες, που θα πρέπει να περάσεις ξανά, για να κρατήσεις, εν τέλει, μόνο τη μία. Μία φωτογραφία άξιζε μία γεμάτη ωρίτσα της ζωής σου; Μα προφανώς! Αφού με έβγαλε ακριβώς έτσι όπως θέλω, άξιζε και περισσότερες μη σου πω!

Κι αφού εκτελέσουμε τη συγκεκριμένη ιεροτελεστία, τότε ναι μπορούμε να βγούμε ή μπορούμε να ετοιμαστούμε και να πέσουμε ήρεμοι για ύπνο. Αλλιώς ποιος μας γλυτώνει απ’ τη δηλητηριώδη σκέψη, «κανείς δεν είδε το πιο απίστευτο μακιγιάζ που έκανα ή το καινούριο t-shirt που αγόρασα. Κανείς. Κι εγώ απλά πέφτω για ύπνο!».

Μα τέτοιες μέρες συνήθως συμπίπτουν σε μέρες που απλά δε βγαίνουμε καλοί. Δε στρώνει η γνωστή πόζα, τα μάτια δε φαίνονται αρκετά λαμπερά και το χαμόγελο πολύ ψεύτικο. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να βγάλουμε αυτή την πολυπόθητη σέλφι, μια άλλη φορά.

Και το μυστικό είναι απλό, βγες πολλές! Αν δεν πεις στην αρχή «αποκλείεται να διαλέξω απ’ όλες αυτές», δεν έχεις βγει αρκετές ακόμα, συνέχισε. Και σταμάτα τριάντα με σαράντα φωτογραφίες, αφού νομίζεις ότι βγήκες καλός. Έτσι νομίζεις, αλλά συνήθως δεν. Και πάντα, στο τέλος, όταν έχει γίνει το ξεκαθάρισμα, μόνο μία είναι η τέλεια! Ποτέ μη μείνουν τρεις και διαλέξεις τυχαία, παρατήρησε καλύτερα, είναι πάντα μόνο μία.

Συντάκτης: Χριστίνα Καρυοφυλλίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!