%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%81%ce%b5

Από όλα τα ζώα του κόσμου, το αγαπημένο σου είναι το κατοικίδιό σου, αυτό το τετράποδο μικρό αιλουροειδές, η γατούλα σου. Ένα χάδι της, αυτό το γλυκό νιαούρισμα που ηχεί στ’ αυτιά σου κάθε φορά που πεινάει ή θέλει χάδια, το ναζιάρικο και συνάμα τρυφερό βλέμμα της προς εσένα για την αγάπη που της δίνεις, αλλά κι εκείνο το δήθεν απορημένο όταν κάθεσαι δίπλα της και της μιλάς για τα δικά σου, είναι αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Όπως κι οι άνθρωποι, έτσι κι αυτές, έχουν ανάγκες, το δικαίωμα να εισπράττουν όμορφα συναισθήματα και να έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης. Έχεις αναρωτηθεί όμως τι είναι αυτό που κάνει εκείνη ευτυχισμένη; Άλλωστε, εφόσον σε υιοθέτησε, έχεις καθήκον πλέον να γίνεις ο άνθρωπός της! Πάμε λοιπόν να δούμε όλους εκείνους τους τρόπους που μπορείς να εξασκήσεις για να είναι η γάτα σου, η πιο χαρούμενη γάτα του κόσμου.

 

Το χάδι θα το επιλέγει εκείνη

Όπως όλοι, έτσι κι η γατούλα σου έχει ανάγκη από τρυφερότητα κι αγάπη. Παρ’ όλο που αν τις συγκρίνεις με τα σκυλάκια, θα δεις ότι εκείνα ίσως να έχουν περισσότερο ανάγκη τη συντροφιά κι οι γατούλες φαίνονται ανεξάρτητες και «περνώ και μόνη μου καλά». Θα σου δείξει εκείνη πότε και πώς επιθυμεί το χάδι σου κι εσύ θα της το προσφέρεις μιας κι η επαφή είναι η γλώσσα αγάπης τους.

 

Cat GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

Μια ευτυχισμένη γάτα είναι μια υγιής γάτα

Για να νιώθει όμορφα, πρέπει να είναι κι η υγιής. Μια ευτυχισμένη γάτα είναι μια υγιής γάτα. Δεν παραλείπουμε να επισκεπτόμαστε τον κτηνίατρο, να παρακολουθούμε την υγεία της, να την ελέγχουμε για παράσιτα. Ετήσιο τσεκ απ, απαραίτητοι εμβολιασμοί και φυσικά στείρωση, ώστε να έχει μια ζωή πιο μεγάλη και πιο όμορφη.

 

Sooo bored." | Meow! The 47 Best Cat GIFs of All Time | POPSUGAR Tech Photo 23

Να της ταιριάζει εκεί που μένει

Ένα περιβάλλον πιο κοντά σε ένα πραγματικό περιβάλλον γάτας, θα την κάνει να αισθάνεται κυριολεκτικά σαν το σπίτι της. Είναι σημαντικό να φτιάξεις τον χώρο της με πράγματα και στοιχεία τα οποία ταιριάζουν στον χαρακτήρα της. Και φυσικά, ο ήλιος είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια γάτα. Επίσης, αν νιώθει βαρεμάρα και δεν κάνει πράγματα διαφορετικά και τα οποία μπορεί μα την ενθουσιάσουν, μπορεί να εμφανίσει ακόμα και προβλήματα συμπεριφοράς.  Ενώ αν της έχεις εξασφαλίσει έναν χώρο όμορφο και διασκεδαστικό, με επίπεδα για να σκαρφαλώνει, σχοινιά για να ακονίζει τα νύχια της κι άμμο για να κάνει τη δουλειά της, την έχεις σαν βασίλισσα.

 

Best Cat GIFs | Gfycat

 

Καθαριότητα

Η καθαριότητα φαίνεται να μετράει και για εκείνες. Δεν μπορούν π.χ. με τίποτα να αντέξουν ένα βρώμικο δοχείο άμμου κι αν δεν καθαριστεί ο χώρος στον οποίο κάνουν την ανάγκη τους, μπορεί να μην την κάνουν εκεί, δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους.

 

The Purr-fect Cat GIF For Every Situation | Reader's Digest Canada

 

Θα ξοδευτείς σε παιχνίδια

Τα παιχνίδια είναι πράγματα που όσων χρονών και να είναι μία γάτα, πάντα θα της αρέσουν. Ένα μικρό ποντικάκι που χωράει στο στόμα της, ένα μπαλάκι που θα πιάνει στον αέρα, ένας τροχός που μπορεί να γυρίζει πάνω του, ένα κορδόνι με ψεύτικο ψαράκι. Γενικώς, καλό είναι να εξαφανίζεις παλιά παιχνίδια για λίγο, να της δίνεις καινούρια και μετά να επιστρέφεις τα παλιά, για να μη βαριέται ποτέ και να μη χαλάς κι έναν μισθό κάθε χρόνο.

 

Τα νύχια

Μια γάτα έχει ανάγκη να ακονίζει τα νύχια της και να τα διατηρεί στο φυσικό τους μέγεθος, ώστε να ξεκουράζουν τους ευλύγιστους μύες τους. Αν η γατούλα σου πηγαίνει σε κάποιο κοίλωμα του χαλιού και ξύνει τα νύχια της, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να αγοράσεις ένα οριζόντιο ονυχοδρόμιο, ενώ αν σηκώνεται στα δύο πόδια και τα ξύνει στην άκρη του κρεβατιού, τότε θα έπρεπε να πάρεις έναν κάθετο.

 

20 Cat GIFs Guaranteed to Make You Smile

 

Οι έξοδοι

Πού και πού οι γατούλες θέλουν να βγαίνουν έξω και να έχουν επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Τους αρέσει να παρατηρούν, να ικανοποιούν την περιέργειά τους, αλλά και να χαλαρώσουν κάτω από τον ήλιο. Μπορείς να βρεις λοιπόν ένα καθεστώς στο οποίο θα νιώθεις ασφαλής να την κυκλοφορήσεις αλλά κι εκείνη θα είναι άνετη με αυτό.

 

Wet Cat Water Dipping GIF | GIFDB.com

 

Ο μεγάλος εχθρός

Όσο πιο μακριά είναι από το νερό, τόσο πιο ασφαλής θα νιώθει. Οι περισσότερες γάτες, λόγω της ιστορίας τους που θέλει τους προγόνους τους να μισούν το νερό, το φοβούνται κι αντιδρούν αρκετά άσχημα όταν το νιώθουν πάνω τους. Επομένως, με φειδώ κι όταν πραγματικά χρειάζεται, ενώ κάνε την εμπειρία του μπάνιου όσο πιο σύντομη μπορείς.

Αν αξίζει να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, τότε σίγουρα αξίζει να είναι η γάτα σου. Μιάου.

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου