Η επικοινωνία στις μέρες μας γίνεται κυρίως μέσω ίντερνετ και καθίσταται απαραίτητη στις ερωτικές σχέσεις. Οι υποχρεώσεις μας μάς αναγκάζουν συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην είμαστε με τους αγαπημένους μας κι έτσι αποζητάμε τη συντροφιά τους περισσότερο μέσω κινητού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μηνύματα έχουν άλλη χάρη στη σχέση. Υπάρχουν σχέσεις που ξεκίνησαν αποκλειστικά μέσω μηνυμάτων, γι’ αυτό η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί το μεταξύ σας.

Το φλερτ μέσω μηνυμάτων, είτε μέσω messenger, instagram είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής, χρειάζεται κυρίως τρόπο κι όχι κόπο. Μπορεί βέβαια να έχει ήδη προηγηθεί συνάντηση, να γνωρίζεστε με τον άλλον και απλώς τώρα να ξεκινάει κάτι μεταξύ σας. Διαφορετική θα είναι η επικοινωνία με κάποιον που μιλάτε πρώτη φορά μέσω σόσιαλ και αλλιώς αν έχετε ήδη μιλήσει από κοντά ή έχει γίνει κάτι μεταξύ σας.

Σίγουρα υπάρχουν ατάκες που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γράψεις στα πρώτα μηνύματα, γιατί θα δώσεις λάθος εντύπωση και δύσκολα θα κρατήσει σχέση στη συνέχεια. Οι υπερβολές είναι καλό να λείπουν σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμα κι οι λέξεις «πάντα», «ποτέ», οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Τώρα το αν τα ερωτικά υπονοούμενα και μηνύματα θεωρούνται επιτρεπτά ή μη, εξαρτάται απ’ το πώς βλέπετε τη φάση μεταξύ σας. Υπάρχει η αντίληψη ότι αν αρχίσετε τα ερωτικά μηνύματα από νωρίς δε βλέπετε σοβαρά το μεταξύ σας, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση. Οι πολλές φωτογραφίες/σέλφι δεν είναι απαραίτητες στην αρχή, ούτε και το να κάθεσαι να λες την ιστορία της ζωής σου και προπάντων να μιλάς για πρώην. Μεγάλο φάουλ η συγκεκριμένη συζήτηση.

Το αν απαντάει κατευθείαν, αν αργεί να διαβάσει το μήνυμα ή αν το βλέπει απευθείας αλλά καθυστερεί να δώσει απάντηση, είναι σημαντικά, γιατί δείχνουν κατά πόσο ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί σου. Κάποιοι πιστεύουν ότι όσο αργούν να απαντήσουν, τόσο ο άλλος κολλάει, αλλά άλλοι θεωρούν ότι με το να δείξουν το ενδιαφέρον τους στο έπακρο, ξεκάθαρα, και να τα δώσουν όλα από την αρχή έχουν περισσότερες ελπίδες να πλησιάσουν το πρόσωπο. Τα κόλπα μπορεί να πιάνουν, αλλά δεν είναι και για πολύ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Ίσως και να μην είναι καλό να φέρεις στην επιφάνεια όλες σου τις αντιλήψεις για τη ζωή, τον κόσμο, την οικογένεια από την αρχή. Φυσικά και πρέπει να κάνετε βαθύτερες συζητήσεις, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι αντιλήψεις σου για κάποια θέματα να ξενερώσουν το πρόσωπο και να μην μπει καν σε διαδικασία να σε γνωρίσει καλύτερα. Βέβαια, θα μου πεις, αφού έτσι κι αλλιώς θα τις μάθει κάποια στιγμή, γιατί όχι από την αρχή; Γιατί άλλο να σε έχει ήδη καψουρευτεί και απλώς να μην του αρέσει κάτι μετά κι άλλο να ξενερώσει από την αρχή. Η αρχή έχει σημασία ή το τέλος τελικά;

Είναι κάποια πράγματα λοιπόν που όλοι μας θεωρούμε must στις πρώτες συζητήσεις και αντίστοιχα υπάρχουν και αυτά που καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Το σίγουρο; Η επικοινωνία μπορεί να χτιστεί μέσα από τεχνάσματα, αλλά δεν κρατιέται με αυτά.

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.