pillow25210

Φλερτ, φλερτ, φλερτ. Όσοι ισχυρίζονται ότι ζουν χωρίς αυτό λένε ψέματα και δεν το ξέρουν καν. Ακόμη κι η σέλφι που θα ανεβάσεις στο ίνσταγκραμ είναι ένας τρόπος να δείξεις την παρουσία σου, μη γελιόμαστε. Είτε είσαι δεσμευμένος είτε όχι, το φλερτ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όλα κινούνται γύρω από αυτό, την ανάγκη να νιώσεις επιθυμητός και να λάβεις επιβεβαίωση -με μέτρο.

Αν δεν ξέρεις να το κάνεις σωστά, μην το κάνεις καθόλου λένε κάποιοι. Αν το σωστά σημαίνει πάντα πως πετυχαίνεις, τότε θα ρίχναμε όλοι αυτούς που θέλαμε. Το φλερτ είναι ρίσκο. Παρόλα αυτά θα υπάρχει σίγουρα κάποιος στην παρέα που έχει μεγαλύτερες επιτυχίες και μπορεί πιο εύκολα να ρίξει το στόχο του.

Επαγγελματίες του καμακιού, λοιπόν. Είναι αυτοί που θα στείλουν ένα μήνυμα και θα ξέρουν να ελέγξουν την κουβέντα και να την πάνε εκεί που θέλουν χωρίς να φανούν εκνευριστικοί, πέφτουλες ή απελπισμένοι. Είναι εκείνοι που σταμπάρουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει στο κλαμπ, ρίχνουν μερικές ματιές για να δείξουν το ενδιαφέρον τους, αλλά δεν είναι και κολλημένοι, να φοβάται ο άλλος να πάει μέχρι την τουαλέτα. Ακόμη και το βλέμμα θέλει έλεγχο.

Όταν ακούμε για καμάκι σκεφτόμαστε  συγκεκριμένες ατάκες, τύπου «ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;». Όχι, απλώς όχι. Ούτε αυτό, ούτε είχε κέφια ο Θεός όταν την έπλασε, ούτε έχασε έναν από τους ομορφότερους αγγέλους από τον ουρανό. Αμάν πια με το «γεια σου κούκλα/κούκλε» σε συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δε ρίχνεις κάποιον με ψεύτικα κλασσικά κοπλιμέντα -εσένα περίμενε νομίζεις να εκθειάσεις την ομορφιά του/της; Και λίγο να άρεσες στον άλλον, πάει πέταξε το πουλάκι. Εννοείται ότι τα κοπλιμέντα αρέσουν σε όλους, αλλά βαριόμαστε τα συνηθισμένα. Έτσι, λοιπόν, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει και σκέψου κάτι πρωτότυπο, κάτι που αποκλείεται να το ακούει συχνά. Για να είσαι κάτι διαφορετικό, πρέπει να πεις και κάτι διαφορετικό, δε νομίζεις;

«Τι πίνεις -και δε μας δίνεις; Ένα ουίσκι με πάγο κερασμένο από μένα, λοιπόν». Πολύ κλασσικό να κερνάς το στόχο. Το να κεράσεις ένα ποτό είναι «εντάξει». Άμα προσφερθείς για δεύτερο και τα σφηνάκια πάνε κι έρχονται, κανείς δε θα σκεφτεί ότι θες να μεθύσεις τον άλλον, μα κανείς… Φάουλ.

Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πώς το λες. Το χιούμορ να το χρησιμοποιείς εκεί που χρειάζεται, ενώ η ευγένεια κι ο σεβασμός επιβάλλονται. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι χωρίς χιούμορ δεν πας πουθενά. Αν δεις ότι ο άλλος εκλαμβάνει το χιούμορ σου θετικά και γελάει με τα αστεία σου, είσαι σε καλό δρόμο. Αν έρθεις να μιλήσεις στον άλλον με ύφος που δείχνει πως είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, το πιθανότερο να σου ρίξει άκυρο -μόνο και μόνο για τον τρόπο σου. Από την άλλη, αν πας να πιάσεις κουβέντα και τρέμεις όταν μιλάς, καλύτερα γύρνα πίσω.

Το «νύχτα μου, είσαι για έναν μάγκα που κανείς ποτέ δε θα μας τον ξεχάσει», καλύτερα να μείνει στις ατάκες του Κωνσταντίνου και Ελένης. Η αμεσότητα είναι θεμιτή, αλλά η χυδαιότητα όχι, Jesus Christ δηλαδή. Όποιες και να είναι οι προθέσεις σου, το τόσο «χύμα» δεν το γουστάρει κανείς. Άστο να κυλήσει μόνο του κι ό,τι γίνει.

Προσοχή λίγο με τη γλώσσα του σώματος. Ένα άγγιγμα δεν είναι κακό, ούτε είναι κακό να είσαι στραμμένος προς τον άλλον. Αλλά το να κοιτάς συνέχεια επίμονα κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο σώμα του άλλου, ενώ ξέρεις ότι σε βλέπει, δεν είναι κι ό,τι πιο ευγενικό.

Η πολλή φλυαρία βλάπτει. Δώσε λίγο χρόνο και στον άλλον να μιλήσει. Το να τον πάρεις μονότερμα και να μιλάς μόνο για τη δική σου ζωή, δείχνει ότι είσαι ένας εγωίσταρος, παρτάκιας και δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να μάθεις για τον άλλον.

Αποσμητικό; Κολόνια; Σου λέει κάτι; Η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική για να προσεγγίσεις κάποιον. Κι όλο το πακέτο να έχεις, αν δε μυρίζεις ωραία, είσαι χαμένος από χέρι. Φυσικά εξίσου σημαντικό είναι να έχεις ορίσει το στόχο σου, και αυτός να είναι μόνο ένας απ’ όλη την παρέα. Αν την πέσεις σε πάνω από δύο απ’ την ίδια παρέα το ίδιο διάστημα, έχεις κάνει μεγάλο λάθος και κανένας δε θα σε πάρει σοβαρά. Κανείς δε θέλει να τον επιλέξει κάποιος απελπισμένος.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει ξεχωριστές προσωπικές εμπειρίες και έχει ζήσει διαφορετικές καταστάσεις. Οπότε είναι λογικό να μην υπάρχουν do και don’ts που να πιάνουν σε όλους, αλλά στην πλειοψηφία. Το φλερτ θέλει κυρίως αυτοπεποίθηση. Την έχεις; Τέλεια! Δεν την έχεις; Ψάξ’ την!

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!