sharon-mccutcheon-zi1grslym3s-unsplash

Μάθαμε να ζούμε υπό άγχος, πίεση, μια βαρετή καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και ξεχάσαμε πώς είναι να ζούμε χωρίς προβλήματα- η τελευταία φορά ήταν μάλλον όταν ήμασταν παιδιά. Και κάπως έτσι δε μένουν στην απ’ έξω και οι προσωπικές μας σχέσεις.

Συνήθισες ή ακόμη μπορεί και να βαρέθηκες να τσακώνεσαι με το σύντροφό σου ακόμη και για ανούσια πράγματα. Πόση ώρα θα σε περιμένει ακόμη αυτός να βαφτείς, πόση ώρα θα τον περιμένεις εσύ να τελειώσει τον αγώνα με τα φιλαράκια. Ποια είναι αυτή που έκανες follow στο instagram και γιατί ήσουν μέσα και δεν απαντούσες. Τι φωτογραφίες προκλητικές είναι αυτές που ανεβάζεις, βάζεις τους φίλους σου πάνω από τη σχέση μας, τι εννοείς θέλει να γνωρίσεις τους δικούς σου, έχετε καιρό να κάνουμε σεξ, καθημερινά μικροπροβλήματα που αποτελούν αφορμές για ένταση και από τις δύο πλευρές.

Τουλάχιστον δε βαριέστε ποτέ θα μου πεις. Έχουν κι οι τσακωμοί τη χάρη τους, δε λέω. Ξέρω τι σκέφτεσαι, χρειάζονται για να δυναμώσει η σχέση, να καταλάβεις τον άλλον, τις ανάγκες του, να δεις το άλλο του πρόσωπο. Αν δεν τον δεις θυμωμένο, δεν τον ξέρεις πραγματικά. Μπορεί να είναι βέβαια από αυτούς τους μεγάλους καυγάδες που θα καταλήξουν σε χωρισμό ή ακόμα κι από εκείνους που θα καταλήξουν απλώς σε ένα έντονο κρεβάτι.

Τι γίνεται, όμως, όταν δια μαγείας φαίνονται να πηγαίνουν όλα τέλεια; Κι όταν λέμε τέλεια, εννοούμε χωρίς παρεξηγήσεις, με μηδαμινούς τσακωμούς, όμορφες πρωτοβουλίες κι από τους δύο, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, υπέροχο σεξ. Πλέον ο σύντροφος σου σταματάει να κάνει πράγματα που έδειχνες να σε ενοχλούν και εσύ δείχνεις προθυμία να συνεργαστείς. Έχει κοινή οπτική με σένα για τα περισσότερα θέματα, συμφωνεί σε όλα μαζί σου και κάπου εκεί είναι το σημείο όπου αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι τον να υπακούει στις επιθυμίες σου ή εκείνος εσένα -κάτι που δε σου αρέσει προφανώς.

Η ιδανική σχέση υπάρχει μόνο στα παραμύθια, στις ταινίες, στα βιβλία και στη φαντασία σου. Και εκεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εδώ πολλές φορές με τον εαυτό μας δεν μπορούμε να τα βρούμε, θα έχουμε την ονειρική σχέση με κάποιον άλλον;  Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η Σταχτοπούτα δε βαρέθηκε τον πρίγκιπα και δεν έφυγε καβάλα με έναν άλλον σε ένα άλογο; Πώς ξέρεις ότι η Λους έμεινε με τον Ντάνιελ μετά από όλες τις περιπέτειες τους; Βλέπεις μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας, δεν την ξέρεις ολόκληρη.

Και επειδή ακριβώς δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τη συνήθεια των τσακωμών, μαλώνουμε απλώς με την παραμικρή αφορμή που θα μας δοθεί- ή ακόμα μπορεί και να την προκαλέσουμε εμείς- για να μην ξεφύγουμε από τη ρουτίνα μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι πάει καλά όταν έχουμε συνηθίσει να μην είναι έτσι και υποπτευόμαστε ακόμα και τη σκιά μας. Κάνουμε διάφορες σκέψεις, υποθέτουμε ότι ο σύντροφός μας μπορεί και να μας κρύβει κάτι, μια κατάσταση που μπορεί να θεωρηθεί γελοία από ένα σημείο και μετά.

Βέβαια, όσο γελοίο κι αν είναι, πόσοι από εσάς κερατώσατε, αισθανθήκατε τύψεις και κάνατε ένα δώρο στο σύντροφο σας; Πόσοι σταματήσατε να τσακώνεστε για κάποια πράγματα, γιατί νιώθατε ότι δεν έχει νόημα; Πόσοι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή συνειδητοποιείτε ότι μια σχέση χωρίς τσακωμούς, απέχει κατά πολύ από μια υγιή; Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και ψάχνουμε καβγά και ένταση εκεί που δεν υπάρχει. Μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό και κουραστικό για το σύντροφό μας. Έχουμε ανάγκη την ηρεμία και όταν ο άλλος ψάχνεται συνεχώς για καγά, δεν χρειάζεται να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Όλα έχουν ένα όριο, κι οι τσακωμοί το δικό τους.

Υπάρχουν κι οι καλές μέρες μέσα στην έντονη ρουτίνα σου, για αυτό απόλαυσε τες όσο προλαβαίνεις- καβγάς loading, yeah.

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!