pillow2125

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, μόνο πονηρά μυαλά». Κι έτσι ακριβώς είναι, αφού μία λέξη από μόνη της, δε συνεπάγεται τόσα πολλά, όσα το ύφος, ο τόνος και το στιλ αυτού που την ξεστομίζει ή όσα το μυαλό κι η φαντασία του αποδέκτη εκλαμβάνουν τελικά.

Υπάρχουν άνθρωποι που τους χαρακτηρίζουμε ως «πονηρά μυαλά» κι ως άτομα με πονηρό χιούμορ. Είναι συνήθως πρόσωπα που εκπέμπουν μια αέναη ενέργεια σε οτιδήποτε κάνουν ή συμμετέχουν κι έχουν μια γενικότερη παιχνιδιάρικη και ζωηρή στάση ζωής. Έχουν οξυμένες τις αισθήσεις τους σε οποιαδήποτε συζήτηση προκειμένου να πιάσουν αυτή τη λέξη ή φράση που θα εξάψει τη φαντασία τους για να σερβίρουν ένα παιχνιδιάρικο σχόλιο, το οποίο είναι ικανό να γονατίσει τον αποδέκτη από τα γέλια και να καταλήξει τις περισσότερες φορές σε ατάκα που θα μείνει για χρόνια inside joke. Επίσης, όπως είναι φυσικό, είναι άτομα με έντονη φαντασία και συνεπώς δημιουργικά σε πολλούς τομείς, ενώ λατρεύουν οτιδήποτε την ξυπνάει, την ιντριγκάρει, την προκαλεί ή παίζει ευχάριστα με το δυνατό και πάντα σ’ ετοιμότητα μυαλό τους.

 

 

Τα άτομα αυτά προδίδονται ακόμα από το παιχνιδιάρικο βλέμμα τους, αυτό που σου θυμίζει μικρό παιδί, το οποίο είναι έτοιμο να κάνει σκανταλιά από λεπτό σε λεπτό και παρ’ όλο που το βλέπεις να έρχεται ποτέ δεν είσαι έτοιμος για ό,τι θα ακολουθήσει. Είναι επίσης άνθρωποι που καθώς ξεστομίζουν τις ατάκες σκάνε ένα διακριτικό πονηρό και γοητευτικό χαμόγελο ενώ κατά τ’ άλλα παραμένουν σοβαροί, κάτι που προκαλεί ακόμα περισσότερο γέλιο στον ακροατή.

Επιπλέον τα άτομα μ’ αυτό το παιχνιδιάρικο μυαλό και χιούμορ είναι ιδιαίτερα αγαπητά στις παρέες τους, γιατί προκαλούν συνεχώς το γέλιο με τα λεγόμενα τους, δίνουν μια διαφορετική νότα στις συζητήσεις, ακόμα και στις πιο σοβαρές, καταφέρνοντας να σπάσουν το όποιο βαρύ κλίμα ή να ενισχύσουν το όποιο ευχάριστο. Επίσης αδιαμφισβήτητα οι ατάκες που συνεχώς πετάνε είναι η αιτία που οι φίλοι τους χαμογελούν ή γελούν μόνοι τους στη διάρκεια της ημέρας καθώς τις αναπολούν. Υπάρχει πιο αγαπητός άνθρωπος απ’ αυτόν που προσφέρει απλόχερα γέλιο και χαμόγελα;

Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από αυξημένη αυτοπεποίθηση κι έχουν πλήρως αποδεχτεί κι αγκαλιάσει τη σεξουαλικότητά τους. Έτσι όταν αποφασίσουν να φλερτάρουν ή να διεκδικήσουν διακριτικά -δε χρειάζεται να κάνουν και πολλά- το άτομο που τους προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον, σίγουρα δε θα περάσουν απαρατήρητοι. Ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν το πρόσωπο που ερωτεύτηκαν, αδιαμφισβήτητα θα το γοητεύσουν και θα το κάνουν έστω και για λίγο να σκεφτεί να μπλέξει μαζί τους. Είναι η αύρα που αποπνέουν, είναι το ύφος, ο τόνος της φωνής τους που θα κάνουν ακόμα και την καλημέρα να μοιάζει ερωτεύσιμη. Το σεξαπίλ τους είναι διάχυτο στο βλέμμα, στις κινήσεις, στις χειρονομίες καθώς μιλούν. Πόσο εύκολα θ’ αντισταθείς σ’ έναν άνθρωπο με ζωηρή φαντασία, δυνατό μυαλό και παιχνιδιάρικο χιούμορ; Είναι η προτομή της άποψης ότι κάποιος δεν είναι γοητευτικός μόνο επειδή κερδίζει με την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά υπάρχουν πόσα άλλα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που συνάδουν σ’ αυτό.

Είτε είστε φίλοι είτε είσαι σε σχέση μ’ ένα τέτοιο άτομο, δύσκολα θα βαρεθείς κι ακόμα πιο δύσκολα αν χρειαστεί θα το βγάλεις από τη ζωή σου και την καρδιά σου. Κι ειδικά, αν πρόκειται για τη σχέση σου, άτομο με φαντασία είναι αδύνατον να τη χρησιμοποιεί μόνο στο χιούμορ… Η φάση λοιπόν είναι win-win.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα